Относно ръцете + тегло

10.05.13
21:14

Здравейте.
Видях доста подобни теми, но съм по малък от авторите им, затова предпочетох нова. 1,78 съм висок 68 кг 14 години. Стана 1 2 месеца правя сутрин и вечер лицеви коремни гирички ама... ми се вижда че килограмите не мърдат много, нито обема :D ... 2ра смяна съм и храната малко ми куца, но мисля допълнително докато съм в училище да си взимам по 1 2 пакета фъстъци видях че в стотина грама има около 20тина грама белтъци. Също така наскоро отвориха наскоро фитнес зала в града и един треньор ме кара да ходя там, така че ако ходя там 3 4 пъти в седмицата има ли шанс малко да кача килограми... искам да стана около 75 някъде, като основно да наблегна на ръце корем и гръб. Сега ръката ми е някъде 31 32 сантиметра (импровизирах - взех едно хартиено тиксо и с линийка го разграфирах). Не знам дали е реално и възможно, ама... Та така, да си задам въпроса: Сега ще ни местят пак 1рва смяна сигурно, ама може и да не стане все 1 аз съм решил да се заема сериозно, та така де - ако започна да ходя 3 4 пъти в седмицата на фитнес за ММ и сила, 1 2 пъти на плуване за издръжливост и 2 пъти на карате в седмицата, ще се случи ли пренатоварване ? При положение че поемам нужните белтъци калории и сънят ми отговаря на нормалните стандарти - 10/11 лягане и ставане 7/8 . Мечтата ми е ако сега сме 10.05.2013 до 1.12.2013 да... ами ако сега ръката ми е 31 сантиметра до тогава да стане поне 40 (не знам дали е множко ама :D ) а килограмите поне 73 4. Е... не знам дали обясних много ясно, преди съм писал по страница текстове, ама се получават двусмислици каквито може би има и тук но ...
P.S. Искам да ви попитам какво точно представляват тези така прочути Протеинови Вафли които мои съученици консумират и ако са безвредни и допринасят за ММ и сила откъде да си ги закупя? Гледам в Kaufland имя някакви подобни май в секцията боди билдинг... И също така Лостовете допринасят ли благоприятно за мускулатура и сила ?

Първо, поздравления! Приятно съм изненадан, че на 14 години пишеш грамотно. Все по-рядко се среща. Второ, объркването ти е нормално за възрастта. На въпроса ти - да, ако ходиш на фитнес, ще качиш, ако приемаш достатъчно белтъчини и калории. Прави също предимно основни упражнения - лежанка, клякане и мъртва тяга. Ще бъде грешка, ако изключиш краката от сплита си. Не се подвеждай по съвети на приятели и съученици - в днешно време всякаква информация е на един клик разстояние. И без това висите по цял ден във фейсбук, след като те интересува темата с тренировките - попаднал си на един много хубав сайт с огромно количество данни. Не си давай парите за протеинови вафли, по-добре си вземи някакво месо за тия 3 лева. Не мисли за добавки и “прекия” път, а се стреми да хапваш повече от обикновено и ти обещавам, че неусетно ще ги минеш и заминеш тия 75 кг, които са ти цел, но затова си трябва време. С лицеви опори и гирички става добро раздвижване, но не очаквай огромни мускули. Успех!

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 10.05.13 21:26.

10.05.13
22:48

Още от 14 годишни ли взехте да искате 40 см ръце :D Ами да те успокоя , че в близките година и половина - две няма да стане

10.05.13
23:35

anyone По-добре е да желая 40 см ръце отколкото да се разхождам по улиците с фас. Много мои съученици го правят. Между другото, защо да е невъзможно ? Има и такива, които са яко “зарибени” и имат доста повече от 40 см. а са само с 1 година по-големи от мен. Не ги познавам лично, но са си доста “нацепени” :)

Не е важно само колко см ти е ръката . И аз като малък само сантиметъра гледах . Проблема беше че го налагах само на ръката и на 15 години имах 40 см ръка , но талията и ханша са ми били сигурно колкото гърба .

11.05.13
19:26

казано от TtOp PbS на 10.05.13, 23:35:

anyone По-добре е да желая 40 см ръце отколкото да се разхождам по улиците с фас. Много мои съученици го правят. Между другото, защо да е невъзможно ? Има и такива, които са яко “зарибени” и имат доста повече от 40 см. а са само с 1 година по-големи от мен. Не ги познавам лично, но са си доста “нацепени” :)

Щото рано или късно ще изпаднеш в застой.То ако ставаше така .. по 10 см на ръцете за няколко месеца ехеее

11.05.13
20:31

anyone, Братле (с извинение), не знам за какви застои ми говориш... ако разбирах тези работи нямаше да пиша тук. Не ме е срам да си призная че не разбирам нищо, надявам се да е все още. Междувременно, днеска имах плуване и господина ми каза ако искам да почна да ходя на лостове - било полезно. Започнах да си правя графици това онова (гокови естествено само ги сглобявам). Графиците ги взимам от този сайт http://www.madbarz.com/beginner-routines ... Наченаещ съм, затова. И преди ходех на лостове, ама 4 5 набирания правех повече не. Има една програма тук Back Biceps , една синя, нея мисля да я правя 2 пъти седмично, понеже видях в една тема че трябва не повече от 2 пъти седмично ръцете. Досега правех по 80 лицеви и 80 с гири сутрин и вечер (на серии естествено по 20), може и това да е било проблема. Сега мисля тези серии само сутрин да ги правя, а вечер да тренирам на лостове, колкото мога - примерно, вторник и петък - ръце, тая синята, сряда и събота Chest routine, една зелена такава а неделя Home - full body, една оранжева такава. Краката не мисля да ги бутам, понеделник и четвъртък ходя на карате, ако изпълнявам всичко краката се получават добре. Не мисля, че ще се получи пренатоварване, ако си изпълнявам ПРАВИЛНО упражненията, поемам нужните белтъци, калории и т.н., които от днес почвам да смятам с тефтера и ако съня ми е около 7 до макс. 8 часа. Е, това е което МИСЛЯ да направя, а дали е правилно -очаквам вашите мнения  с нетърпение, извинявам се че не пращах линкове към тези програми ами казвах имена, ама е невъзможно просто. Довиждане! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1