10.05.13
21:14
Здравейте.
Видях доста подобни теми, но съм по малък от авторите им, затова предпочетох нова. 1,78 съм висок 68 кг 14 години. Стана 1 2 месеца правя сутрин и вечер лицеви коремни гирички ама... ми се вижда че килограмите не мърдат много, нито обема :D ... 2ра смяна съм и храната малко ми куца, но мисля допълнително докато съм в училище да си взимам по 1 2 пакета фъстъци видях че в стотина грама има около 20тина грама белтъци. Също така наскоро отвориха наскоро фитнес зала в града и един треньор ме кара да ходя там, така че ако ходя там 3 4 пъти в седмицата има ли шанс малко да кача килограми... искам да стана около 75 някъде, като основно да наблегна на ръце корем и гръб. Сега ръката ми е някъде 31 32 сантиметра (импровизирах - взех едно хартиено тиксо и с линийка го разграфирах). Не знам дали е реално и възможно, ама... Та така, да си задам въпроса: Сега ще ни местят пак 1рва смяна сигурно, ама може и да не стане все 1 аз съм решил да се заема сериозно, та така де - ако започна да ходя 3 4 пъти в седмицата на фитнес за ММ и сила, 1 2 пъти на плуване за издръжливост и 2 пъти на карате в седмицата, ще се случи ли пренатоварване ? При положение че поемам нужните белтъци калории и сънят ми отговаря на нормалните стандарти - 10/11 лягане и ставане 7/8 . Мечтата ми е ако сега сме 10.05.2013 до 1.12.2013 да... ами ако сега ръката ми е 31 сантиметра до тогава да стане поне 40 (не знам дали е множко ама :D ) а килограмите поне 73 4. Е... не знам дали обясних много ясно, преди съм писал по страница текстове, ама се получават двусмислици каквито може би има и тук но ...
P.S. Искам да ви попитам какво точно представляват тези така прочути Протеинови Вафли които мои съученици консумират и ако са безвредни и допринасят за ММ и сила откъде да си ги закупя? Гледам в Kaufland имя някакви подобни май в секцията боди билдинг... И също така Лостовете допринасят ли благоприятно за мускулатура и сила ?
10.05.13
21:26
Първо, поздравления! Приятно съм изненадан, че на 14 години пишеш грамотно. Все по-рядко се среща. Второ, объркването ти е нормално за възрастта. На въпроса ти - да, ако ходиш на фитнес, ще качиш, ако приемаш достатъчно белтъчини и калории. Прави също предимно основни упражнения - лежанка, клякане и мъртва тяга. Ще бъде грешка, ако изключиш краката от сплита си. Не се подвеждай по съвети на приятели и съученици - в днешно време всякаква информация е на един клик разстояние. И без това висите по цял ден във фейсбук, след като те интересува темата с тренировките - попаднал си на един много хубав сайт с огромно количество данни. Не си давай парите за протеинови вафли, по-добре си вземи някакво месо за тия 3 лева. Не мисли за добавки и “прекия” път, а се стреми да хапваш повече от обикновено и ти обещавам, че неусетно ще ги минеш и заминеш тия 75 кг, които са ти цел, но затова си трябва време. С лицеви опори и гирички става добро раздвижване, но не очаквай огромни мускули. Успех!
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 10.05.13 21:26.
Още от 14 годишни ли взехте да искате 40 см ръце :D Ами да те успокоя , че в близките година и половина - две няма да стане
anyone По-добре е да желая 40 см ръце отколкото да се разхождам по улиците с фас. Много мои съученици го правят. Между другото, защо да е невъзможно ? Има и такива, които са яко “зарибени” и имат доста повече от 40 см. а са само с 1 година по-големи от мен. Не ги познавам лично, но са си доста “нацепени” :)
10.05.13
23:56
Не е важно само колко см ти е ръката . И аз като малък само сантиметъра гледах . Проблема беше че го налагах само на ръката и на 15 години имах 40 см ръка , но талията и ханша са ми били сигурно колкото гърба .
казано от TtOp PbS на 10.05.13, 23:35:
anyone По-добре е да желая 40 см ръце отколкото да се разхождам по улиците с фас. Много мои съученици го правят. Между другото, защо да е невъзможно ? Има и такива, които са яко “зарибени” и имат доста повече от 40 см. а са само с 1 година по-големи от мен. Не ги познавам лично, но са си доста “нацепени” :)
Щото рано или късно ще изпаднеш в застой.То ако ставаше така .. по 10 см на ръцете за няколко месеца ехеее
anyone, Братле (с извинение), не знам за какви застои ми говориш... ако разбирах тези работи нямаше да пиша тук. Не ме е срам да си призная че не разбирам нищо, надявам се да е все още. Междувременно, днеска имах плуване и господина ми каза ако искам да почна да ходя на лостове - било полезно. Започнах да си правя графици това онова (гокови естествено само ги сглобявам). Графиците ги взимам от този сайт http://www.madbarz.com/beginner-routines ... Наченаещ съм, затова. И преди ходех на лостове, ама 4 5 набирания правех повече не. Има една програма тук Back Biceps , една синя, нея мисля да я правя 2 пъти седмично, понеже видях в една тема че трябва не повече от 2 пъти седмично ръцете. Досега правех по 80 лицеви и 80 с гири сутрин и вечер (на серии естествено по 20), може и това да е било проблема. Сега мисля тези серии само сутрин да ги правя, а вечер да тренирам на лостове, колкото мога - примерно, вторник и петък - ръце, тая синята, сряда и събота Chest routine, една зелена такава а неделя Home - full body, една оранжева такава. Краката не мисля да ги бутам, понеделник и четвъртък ходя на карате, ако изпълнявам всичко краката се получават добре. Не мисля, че ще се получи пренатоварване, ако си изпълнявам ПРАВИЛНО упражненията, поемам нужните белтъци, калории и т.н., които от днес почвам да смятам с тефтера и ако съня ми е около 7 до макс. 8 часа. Е, това е което МИСЛЯ да направя, а дали е правилно -очаквам вашите мнения с нетърпение, извинявам се че не пращах линкове към тези програми ами казвах имена, ама е невъзможно просто. Довиждане! :)