чистене 90кг.

Темата е заключена.
Прескочи до:

Хубаво си решил да пробваш, ама... намираш ли разлика между моите първи две хранения и твоите днес? :)
Посока за размисъл - прегледай съотношението между белтъчините, въглехидратите и мазнините в тях.

То оставаше и хляб да набухаш при ориза и макароните... (giggle)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.05.13 13:18.

Слушай Кольо, той ти каза доста неща. Аз ще ти кажам че meal timing-a е irrelevant по отношение на body composition. Единствено има значение какво си ял преди тренировка, дали ще отидеш гладен или ще си хапнал час - два преди нея. Някой хора нямат проблеми да тренират на гладно, но аз лично ще имам и то огромни. Това колко ядения на ден, през колко часа, кога ще ядеш въглехидрати е без значение - важното е да намериш правилното съотношение на белтъчини мазнини и протеини, което работи за ТЕБ като това си покриваш калориите в това съотнопение и просто на края на деня да си изял толкова протеин, мазнини и въглехидрати преди да си легнал. Аз ям по 3-4 пъти на ден, разлика НЯМА никаква от това да се храниш 5 или повече пъти, просто никаква, има единствено плюс - че имаш повече свободно време и не е нужно да мислиш за храна постоянно. А това кога да ям въглехидрат, ако огранича въглехидрата до обяд, не ям вечер... Ами ти изяж 600 г въглехидрат на 2 ядения, вечерта не яж въгл, да видим кога ще изчистиш. Досега съм ял въглени винаги преди лягане, ако искаш ми виж профила колко съм мазен.

16.05.13
13:49

Ако вечерята ти се пада следтренировъчно хранене, според мен по-голямата част от мазнините можеш да сложиш в закуската и обядът, както Кольо е направил в неговото примерно меню. Аз като гледам ти си пренебрегнал мазнините в храненето до тренировката. На закуска и обяд наблягай на цели яйца, сирене, салата със зехтин и др., а вечерта след тренировка хапни месо и въглехидрат. Преди лягане, както Кольо е казал можеш да хапнеш извара с бадеми (бадемите са добър източник на мазнини). Според мен с мазнините трябва да внимаваш само след тренировка :)

казано от Калоян Чолаков на 16.05.13, 13:35:

Досега съм ял въглени винаги преди лягане, ако искаш ми виж профила колко съм мазен.

Това може да го пропуснеш - твърде малко хора са с метаболизъм като твоя. И стига глупости със “забързвания” и прочие неща - това е ГЕН, който просто имаш или нямаш. Евала, че го имаш, но не заблуждавай другите.

казано от Херцог Трън на 16.05.13, 14:06:

казано от Калоян Чолаков на 16.05.13, 13:35:

Досега съм ял въглени винаги преди лягане, ако искаш ми виж профила колко съм мазен.

Това може да го пропуснеш - твърде малко хора са с метаболизъм като твоя. И стига глупости със “забързвания” и прочие неща - това е ГЕН, който просто имаш или нямаш. Евала, че го имаш, но не заблуждавай другите.

Внимаване за мазнини или вуглехидрати ПРЕДИ или СЛЕД тренировка НЯМА значение. Също и какво ще ядеш преди лягане. Ако ти остават да приемеш 100 г. въглехидрат, за да си попълниш дневните нужди, целия ден си бил зает, вечерта си  у вас и трябва да лягаш след като ядеш, няма да ги изядеш, защото ще “омазниш” ако ги ядеш ПРЕДИ лягане ? Ако си в дефицит, ще сваляш, без начение кога приемаш храната.  Ако си в излишък - ще качваш, без значение дали ще ядеш въглехидрат преди лягане. ;)

PS Много хора обръщат внимание на гена и го изпозлват за оправдание за труда от ТРЕНИРОВКИТЕ, които някой хвърля - “А, ама той има ген, не го слушайте, ние не сме като него.” Абе гринди ти на всяка тренировка на всяка серия (разумно) да видим дали метаболизма ти няма да е фурия.

Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 16.05.13 15:31.

16.05.13
15:43

след тренировка другите ми 2 хранения смятам да бъдат:
20:00 - омлет (3 яйца с месо)
22:00 - салам, салата и по думите на кольо изварата с това хранене

дайте идей какъв въглехидрат да добавя и към коя храна? (може би, пълнозърнест хляб с яйцата?)

16.05.13
15:48

http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa тренирам по тази програма,в 2-та почивни дни: в единия правя преса и кардио, а в другия само кардио. Мисля, че съм мезоморф, какво ви е мнението за нея ??

16.05.13
15:49

Аз бих сложил въглехидрата при омлета и да, пълнозърнест хляб смятам, че е добър вариант ако не се придържаш към правилото за “бърз” въглехидрат след тренировка.

16.05.13
16:42

а трябва ли да се придъжам, след като чистя

16.05.13
16:54

Не мисля. До колкото знам бързите въглехидрати са простите, а бавните- комплексните. При чистене смятам, че е по-добре да се консумират предимно вторите.

16.05.13
20:56

планираното ядене в 20:00 - омлет с месо го замених с 6 пилешки бутчета и салата + 1 филия пълнозърнест хляб, 10 мин по-късно се оказа, че не съм се нахранил и изядох още 1 филия с извара и краставица.. имам чувството, че откакто ограничавам въглехидратите постоянно съм гладен..

Мнението беше редактирано от Хаджиев К. на 16.05.13 20:56.

16.05.13
21:02

Напълно нормално да си гладен при липса на достатъчно въглехидрати. Поне и при мен така се получава, когато ги ограничавам. Тъкмо си казах “много малко е една филия” , но после прочетох, че си хапнал още една. Сега ако и преди лягане хапнеш изварата с бадемите всичко е на 6 :)

16.05.13
22:11

бъдете ми са много скъпи ще се наложи да се задоволя само с извара, дано да не е голяма липсата им

16.05.13
22:25

какво мислите за кофичка кисело мляко преди изварата?

16.05.13
22:36

Аз в такъв случай бих хапнал само изварата, без кисело мляко. А друг добър вариант за преди лягане смятам, че е 2-3 варени яйца. Можеш да разнообразяваш :)

Когато си по-гладен от очакваното, не се съветвам да си дояждаш с въглехидрати.
Белтъчините и мазнините в тези случаи са по-добри варианти.
Малка ти е порцията? Гребни извара или сметана, не режи филия хляб...
Въглехидратите лесно могат да провалят успеха на режима, много по-лесно от другите храни.
Както искаш, де... :)

17.05.13
23:50

днес:
12;00 - 3 яйца, бъркани със сирене + 1 наденица (100-200 грама)
15;00 - свинско с зеле ( 2 филийки пълнозърнест хляб)
18:00 - 3 кюфтета + 1 питка бял хляб (малка)
19:00 - тренировка крака:
- бедрено сгъвеане, 4 серии (пирамида)
- напади, 3 серии (пирамида)
- лек екстензия (бедрено разгъване). 3 серий пирамидални + 1 дроп серия
- клек ( полу клек, пирамида)
- и повдигане с щанга за прасец !
20:30 - омлет (3 яйца + наденица и салата)
23:50 - свинско с зеле (без хляб) и десерт, Извара..

19.05.13
01:14

днес: събуждане  12:50 (легнах си в 3)
13:00 - 1 колаче
13;30 - 2 чинии Боб (фасул)
15:00 - тренировка рамо: повдигане на диск напред за предно рамо, раменна преса с дъмбели, разтваряне на ръцете в страни с дъмбели, дърпане на щанга зад гърба за задно рамо, и трапец.
16:30 - 6 пилешки бутчета + 2 филии пълнозърнест + шопска салата
23:30 - 1 чиния свинско с зеле, 200 грама луканков салам + 150/200 грама извара ( и вкъщи имаше кекс и не се здаржах опитах 1 парче)

22.05.13
14:07

11;30 - пиле с ориз + 100-200г. свински гърди +  2 филий пълнозърнест хляб
15;00 - 3 кюфтета
17;30 - тренировка за гърди: смятам да пробвам обратна пирамида на Лег, какво мислите по въпроса?

22.05.13
21:36

Ако гониш солови постижения,  пирамидата е добър вариант. Аз лично предпочитам:

1х5
2х3
2х2
1х1 макс
2х2
1х10
Имай предвид,  че тази тренировка е за сила и всички тежести трябва да са на 100%.
И друго, с това слабо ядене,  ще видиш голям зор. :)

27.05.13
17:32

Днес:
11;00 - 2 филий пълнозърнест хляб със свинско месо върху тях и зеленчуци
13;00 - 5 пилешки бутчета + 1 салата
15:00 - 3 кюфтета + 1 питка хляб (бял)
17:00 - тренировка преса
18:00 - кардио (метод табата)
19:00 - омлет 3 чйца със сирене + салата (шопска)
22:00 - ИЗвара + кофичка мляко

27.05.13
21:22

редакция поселдното хранене е  3 пилешки плешки + 1 филия (черен хляб) +  шопска салата + череши 400 - 500г.

27.05.13
21:25

ам братле, мога ли да прая такива силови пирамиди като чистя ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1