29.04.13
00:30
Здравейте,
след като достигнах до 90 кг. /23г, 178 см./, идва и момента за чистене. Има, няма как да няма.. Качих 10кг. за 4 месеца без почти никакви добавки, само с правилно хранене /единствено с протеин след тренировка, а от 1 седмица пробвам и аминокиселинте на BSN. Не съм фен на тъпкането с химикали/. Тренирам по 3 пъти на седмица със супер стандартни тренировки: гърди - трицепс, гръб-бицепс, рамо-трапец, 2 дни почивка. Крака не правя, защото са ми доста големи, но ще започна. Сега когато трябва да вляза в друг режим на тренировки имам няколко конкретни въпроса:
1.За да не загубя ММ или поне почти, добре ли е да правя кардиото /HIIT/сутрин, не съвсем на гладно? Протеинова закуска половин час преди това примерно...? Колко пъти в седмицата?
2.Каква честота на тренировките с тежести? През ден; 2 трен - 1 почивка... и тн?
3. Да сменя ли сплита? По една мускулна група на ден /съответно ръце в 1 ден/.
Накрая искам да кажа, че целта ми не е да стана пластмасов манекен от fat burner, просто да изчистя колкото е възможно мазнините. Съвети, програми... давайте акъл, стига да не е свободни съчинения.
моето мнение е да правиш кардио сутрин на гладно по 20-30мин. в почивните дни,а относно сплита може да го промениш така:
1.гърди,предно и средно рамо
2.гръб,задно рамо,трапец
3.трицепс,бицепс,предмишница
4.крака,корем
ако обаче искаш да си останеш по 3дневен сплит прави този:
1.гърди,тицепс,корем
2.гръб,бицепс,предмишница
3.крака,рамо,трапец
29.04.13
19:59
А храната ,с която се чистиш е?
Калориен дефицит?
Не е нужно да сменяш тренировката си,след като от нея има резултати,промени си храненето.
Кардио през почивните дни и значително намаляване на въглехидратите,ще свърши работа.
А за краката дето не ги тренираш..ами няма смисъл да се мъчиш.Много е грозно да видиш някой с релефни бедра и масивни прасци,пък и панталоните може да не ти стават от тези форми!
Ама ,я все пак дай една снимка,на тези здрави крака,че се заинтригувах аз лично.
29.04.13
20:35
Мерси за отговорите! За намалянето на въглехидратите четох доста. Само в кардио дни или като цяло? Снимка нямам, но ще пратя тези дни.
17.05.13
13:18
Всичко добре, но претоварвам предно и средно рамо в комбинация с гърдите. Искам да го извадя в отделен ден с трапеца. При 2 трен. - 1 почивка добро ли е възстановянето? Както и да ги въртя все излизат 5 трен, а искам да са 4. Дайте някакви предложения.