14.05.13
18:40
Здравейте!
Казвам се Ивана и съм на 16 години. В последните два месеца успях да сваля 10 килограма и сега съм 65кг. на височина 1.66 м. След хиляди изчетени теми за фитнес, диети, правилно хранене и т.н се обърках тотално и не знам какво точно да правя за да постигна така желаното от мен тяло. Имам тяло тип “круша”(трупам мазнини предимно в бедрата). Моят най-голям проблем е, че свикнах да приемам по около 1000 калории на ден, а след многобройните теми който изчетох те не са достатъчни за да доставят на тялото ми достатъчна енергия за тренировките който са нужни за постигането на моята заветна цел. Та, въпросът ми е какви тренировки трябва да правя и какъв режим на хранене трябва да спазвам за да постигна това което искам без да кача свалените килограми?Също така изобщо възможно ли е предвид моята костна структура(по-долу ще кача снимки на това което съм сега и това което искам да постигна)? Нямам завиден опит в сферата на фитнеса, но всеки ден ходя по около 10 км.Ето и нагледен план на това което ям:
Закуска: яйце и/или плод
Обяд: салата+100-150гр. печени пилешки гърди
Следобедна закуска: плод
Вечеря: Кисело мляко (обезмаслено)+банан
След като вечерям: отново плод(най-вече наблягам на ябълки)
Благодаря предварително на тези който решат да ми помогнат! :)
Темата беше редактирана от Ивана Иванова на 14.05.13 18:41.
Здравей, добре дошла и успех (sun)
Няколко неща:
1. нищо ѝ няма на костната ти структура, което да те спре да изглеждаш по начина, по който искаш;
2. при твоето съотношение на килограми/ръст, калориите са ти наистина доста малко, особено, ако ще имаш и активност. Сметни си реално нужните ти, има си формула за BMR, потърси в гугъл :)
3. избери си сама хранителен режим, според това кой ти звучи най-поносим за теб самата, например.
4. тренирането също зависи от теб, зависи и от целите ти. Трябва да се поразровиш, тук има описани различни упражнения за различните мускулни групи. Почети малко и си избери кога, по колко време, кои точно да правиш. Избери и дали ще ги правиш у вас, дали ще ходиш на фитнес, дали пък няма да спортуваш нещо съвсем друго. Може да правиш и кардио 2 пъти седмично, например- скачане на въже, бягане, някакво ДВД или програма от youtube, но недей да се хвърляш да правиш всеки ден само и единствено това.
14.05.13
20:15
Мерси много! :)
14.05.13
20:26
ivetass, смяташ ли, че ще е добре да започна НВД + три дни в седмицата кардио(тук обаче имам въпрос: Достатъчно ли е предвид снимката сега 3 дни седмично кардио?- http://www.youtube.com/watch?v=ZT6rOqkg9ak) + упражнения за отделните части на тялото? И един малко глупав въпрос, но коремчетата на момичетата от снимката са перфектно гладки, можеш ли да ми препоръчаш някое изпитано упражнение? Отново благодаря! :)
Ами, ако приемем уговорката, че аз просто ще ти дам примерни съвети/насоки и предвид факта, че далеч не съм експерт...ще ти споделя какво мисля :D
1) По принцип, за мен лично НВД е най-добре, ако смяташ, че на теб ти изглежда добре- давай смело.
2) Относно “достатъчното”, ти го прави постоянно, не за седмица или две и резултатите малко по малко ще се появят. Съветвам те да не правиш кардио и отделни части на тялото в един ден. Кардио, трениране мускулни групи, почивка, кардио, мускулни групи, почивка, кардио и ето ти една пълна седмица.
3) Коремчетата им не стават гладки от упражнения, аз и друг път съм го писала, че “коремът се прави в кухнята, не в залата”. Идеята е, че храната ти е с по-водеща функция, ако искаш да намалиш мазнините. 80% диета, 20% спорт (примерно). Започни да хапваш ядки (сурови), зехтин, авокадо, маслини, т.е. “мазни” неща, но от полезните такива и ще започнеш да сваляш мазнини, а то ще се отрази и в коремчето.
15.05.13
18:36
А ето го и храненето ми за днес:
Закуска: половин краставица(бях много подута и въобще не ми се ядеше)
Обяд: салата от два домата, краставица и 50гр. бяло сирене
Следобедна закуска: 400гр. кисело мляко(обезмаслено)+ 1 банан+1 портокал
към 4 часа още един портокал
Вечеря: 1 домат+ 50гр.сирене+ 7-8 маслини
към 6;30 един банан и половин портокал.
Какво ще кажете?Имате ли някакви критики или съвети? Да добавя също, че днес ми е нетренировъчен ден. :)
Нереално хранене направо, не знам как живеете по този начин . Единственото по-съдържателно нещо от целия ден е....100 гр. сирене. Общо се събира 600 калории - и малките деца ядат повече. Освен това, менюто ти включва почти единствено въглехидрати - единствения макронутриент, без който можеш. Прави си изводите. Започни да се храниш нормално и да тренираш. И още нещо - не се сравнявай с никой, още по-малко с фотошопирани снимки. Конкурираш се единствено със себе си.
Мнението беше редактирано от pe6о на 27.05.13 19:16.
15.05.13
22:24
казано от Ивана Иванова на 15.05.13, 18:36:
Какво ще кажете? Имате ли някакви критики или съвети? Да добавя също, че днес ми е нетренировъчен ден. :)
Пълно безумие. Това е глад. Няма никакво значение дали си тренирала или не...
С това хранене те чакат само проблеми, не приятна визия.
Това не е НВД а НКД (нищожно калорийна диета :) ). Прочети отново статията за НВД и помисли какво можеш да оправиш в храненето. Ако се храниш правилно, сутрин няма да си подута и ще можеш спокойно да изядеш например 2 яйца и един банан. Не виждам и никакво месо и риба.В едно от храненията вкарай пилешко. Не се измъчвай, хапвай достатъчно и резултатите ще дойдат с времето. Успех :)
17.05.13
20:30
Аз ще ти предложа нещото, което поддържа в семейството ни нормално тегло вече 10 години, а особено за сина ми, който бе астматик и дебел от кортизони и обездвижване - alloe.net/weightcontrol.html, това регулира селия организъм, а който иска да спортува в допълнение - още по-добре.
Искам да ви препоръчам и нещо съвсем отделно (предварително се извинявам за разводняването на темата, но останах очарована от начина, по който се отнесоха с мен в гинекологична клиника Домусчиеви). Тези хора са страхотни и наистина работят много качествено по различни дамски проблеми.
Отделно от това имат и чудесни условия и възможности за извършване на професионално направен и максимално безопасен аборт, което е много важно, тъй като здравето на жената е застрашено в подобни случаи.
Мнението беше редактирано от Алина Кали на 07.11.14 14:45.
19.05.13
17:53
Благодаря много за мненията и отделеното време! Мисля че оправих храната, но сега нямам време да пиша. Искам да попитам на тренировките с тежести или на кардиото да наблягам? :)