Съвет за упражненията ми за гърди

19.05.13
17:56

Здравейте отново... Какво ще кажете за такава тренировка за гърди.

Полулег 3х8-10 със щанга
Полулег с дъмбели 3х8-10 последната серия е дропсерия
Лег със дъмбели 3х8-10 последната е дропсерия
Кофички 3х8-10
Кросоувър 2х12

Моля само по темата да се пише.

19.05.13
18:25

Зависи от стажа, целите, от това колко пъти седмично се изпълнява и т.н. Ти тренираш ли по тази програма?

19.05.13
18:51

ами става.не е зле.предполагам акцентираш на горна част.аз мисля да тренирам така гърдите:
1.лег
2.полулег
3.обратен лег
4.флайс
като всеки път редувам щанга и дъмбели и всеки път започвам с различно упражнение .така ще стресирам гърдите

19.05.13
19:00

Най-добрата програма за гърди според мен е следната:

Силов бодилбилдинг:

1. Полулег с лост от лек наклон (не висок, а малък, такъв при който като спуснеш лоста гърдите да ти се разтягат брутално)
2. Полулег с дъмбели (тук може по-високичък наклон)
3. Широки кофички, като се стараеш да уцелиш как ти вървят гърдите
4. Обратен лег с дъмбели (обратен наклон)
5. Изолирано (препоръчвам тежък кросоувър,ръцете пред тялото, а не прибрани до тялото както масово се вижда)

Ако не можеш без равен лег (лежанка) можеш да замениш първото с лежанка, но не препоръчвам. То като цяло си е доста близко, но поради спецификата на лекия наклон и широкия хват, акцентира на гърдите доста по-силно, от колкото класическия равен лег. Иначе лег с тесен хват при ръцете задължително.

Препоръките са ми - флайс с дъмбели не правете, само може в краен случай от обратен наклон (диклайн), равен лег не правете (в краен случай с дъмбели). Но това са моите виждания, не са универсални просто съм открил, че работят отлично стига да са изпълнени правилно.

:)

Мнението беше редактирано от lordinario на 19.05.13 19:02.

19.05.13
19:04

Също не въртете дъмбелите на полулега, дръжте ги неутрални в една ос. Ако желаете да акцентирате повечко на силата, а дъмбелите не са най-доброто средство за това, изнесете полулегът с дъмбели след кофите, а тях ги сложете преди него. Тоест разменете 2 и 3 упражнение. Кофите задължително с тежест (по възможност, ако я няма възможността тогава я придобийте). Ако полулегът е трети гледайте да е леко изолиран, тоест не толкова на тежеста, но все пак да е една средна тежест с отлична техника

НА ВСЯКЪДЕ ПЪЛНА АМПЛИТУДА, никакви половинки.

19.05.13
19:36

Да вече направих 1 тренировка по тази програма стажа ми 1г и няколко месеца тренирам 1 път седмично гърди на 21год сам

Ами да ти кажа моя полулег със щанга е както го обясняваш и след това отивам да си правя на друга пейка полуега с дъмбели , а не разбрах да махна лег (  то не е ли най базовото упражнение за гърди ) и да сложа обратен лег?

19.05.13
19:38

Не, не е най-базовото, даже не е толкова добро за самите гърди.

19.05.13
19:57

казано от A.W.E.I.T на 19.05.13, 19:38:

Не, не е най-базовото, даже не е толкова добро за самите гърди.

Мхм е кофичките и обратния лег ппц не се ли препокриват ?

19.05.13
20:07

Не, баш. Какво значи да се припокриват? И двете са страхотни упражнения за гърди.

19.05.13
20:39

казано от A.W.E.I.T на 19.05.13, 20:07:

Не, баш. Какво значи да се припокриват? И двете са страхотни упражнения за гърди.

Виждам , че си запознат така информативно колко ти е стажа и какво ти е мнението за суперсерии за ръце примерно?

19.05.13
21:40

3 години силови тренировки, 5 месеца бодилбилдинг. Суперсериите са добър подход,но ако са предхождани от някои базови (като набиране тесен хват, тесен хват от лег), които не са правени в суперсерии,а на тях се набляга на тежкото. Суперсериите на изолираните (бицепсово,френско и т.н)

19.05.13
23:15

Аз пък смятам ,че флайса е едно от най-добрите изолиращи упражнения за гърди(то всъщност няма друго ,такова което да натоварва така гърдите).
Самата амплитуда на движението предразполага към пълно натоварване на гърдите и с минимално участие на други МГ,така че аз винаги залагам на него в края на тренировката си.

Моето предложение:
1.Полулег с щанга при наклон 25-30 градуса не повече
2.Преси с дъмбели (хоризонтално)
3.Кофи с тежести
4.Флайс
5.Крос - 1,2 серии доизпомпващи

Дори ако тренировката е качествена и натоварваща, не е нужно последното.

Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 19.05.13 23:16.

20.05.13
09:55

Избутване с дъмбели или щанга от лежанка с наклон -15 градуса (леко обратен наклон), са упражненията, които създават условия за най-цялостно и пълно активиране на мускулните влакна в целия гръден мускул. Казвам “създават” условия, тъй като това зависи от тежестта, която се ползва, от изпълнението на двете фази на повторението, негативна и позитивна и не на последно място от менталната нагласа на трениращия.

20.05.13
16:19

аз да се набутам в мъжка дискусия- обичам тежките тренировки за гърди
AWEIT, защо да не правим флайс? Мисля, че е доста активизира гръдните мускули, за разлика от лега, където може да се прехвърли тежестта към рамената, трицепсите.Какво те кара да го избягваш?
и понеже не съм видяла дори двама души да правят кросоувър по еднакъв начин, кой начин на изпълнение е най-натоварващ?-с клипче ако може :)

20.05.13
16:27

Просто кросоувъра позволява използването на чийтинг и поддържа постоянно напрежение в мускулите. Иначе са сходни като движения, не казвайте ама флайса е по-базово, гръдните мускули не различават базово от “не базово”, а различават ъгъла под който биват натоварени, тежестта и напрежението на което са подложени (дали е постоянно или не, и дали може да се допълни серията с чийтинг след като си уморен да изпълняваш стриктно, което си е допълнителен стимул). Лично мнение е както казах,не казах да не се прави задължително флайс, а препоръчвам да не се прави, след като разполагате с кросоувър, който го превъзхожда (независимо дали флайса се прави тежко и не много чисто или по-леко, но стриктно).

Ето една правилна техника. Ръцете пред тялото, а самото тяло по-напред за силно разтягане. Може леко да се наведеш напред.

Мнението беше редактирано от lordinario на 20.05.13 16:28.

20.05.13
16:47

о, мерси за бързия отговор.
наистина много отдавна искам да питам относно кросоувъра, но не ми се отваряше нова тема
правя го рядко, защото често успявам да си претренирам предните рамена с него -явно не ми е оптимална техниката
а искам да започна да го вкарвам повече в тренировката си

някои го правят наведени силно напред със свити на 90 градуса лакти -нещо като избутване, а не флайс
други събират ръцете пред ниско долу пред слабините си
трети пък изобщо не ги доближават-явно прекалено голяма тежест
необходимо ли е това навеждане напред - мисля, че така натоварването се съсредоточава в “средната част” на гърдите, а не в тъй наречената “долна част”-според приетото деление на  мускула по този начин
http://www.youtube.com/watch?v=s_8o9WioQ4g
положението на дланите , държащи ръкохватките, има ли някакво значение? тоест дали са една срещу друга или пък обърнати навън/навътре
както и(ако не съм станала много досадна :) )кросоувъра през долни макари има ли някаква съществен разлика ?

20.05.13
16:57

Разликата дали ще е горни или долни е просто ъгъла на натоварване. Ако си изправен и събираш пред гърдите си на горните макари, натоварваш горната част, всичко зависи от ъгъла на раменете с ръцете и китките. Както е и при машините. Ако пък си по наведен напред и събираш ръцете по-надолу (спрямо рамената) ще натовариш долната част на гърдите. Средна няма, има долна и горна, вече къде точно ще падне основното натоварване, зависи от това как го правиш. Положението на дланите има малко значение, при по-успоредни длани се натоварва като че ли по-чисто гърдите, докато при надхват влиза малко повече предното рамо. За подхват не мога да кажа, не съм пробвал, а и ми изглежда и звучи безсмислено.

Мнението беше редактирано от lordinario на 20.05.13 16:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1