Съвет относно предмишници?

Здравейте bb-team-ъри!

Значи искам да ви попитам отностно предмишниците.В началото ги тренирах само на празен лост,впоследствие почнах да слагам кг /макс 2x10/.После разбрах че когато правя предмишница /със ръце опрени на колене/ трябва да изправям ръката за да акцентирам малко по-надолу към китката.Както и да е почнах.
Въпроса ми е че след 5-6 повторения китката почва да боли неистово,и свършвайки серията се чувствам смазан.Идея защо може да е?
И другото което е че я тренирам от близо два месеца насам а не виждам разлика.Да вдигна тежестите,да сменя упражненията,или?
Мерси предварително на всички ви :)

17.05.13
21:12

какви и колко упражнения правиш?

Ами сгъване за предмишница от седеж - като предмишниците опирам на лежанката така че китките да са на ръба;
сгъване от седеж но този път китките са опрени на коленете а ръцете нагоре са чисто прави
и сгъване зад гърба.

17.05.13
23:58

Когато започнах да тренирам за предмишница и мене ме боляха китките, по принцип моите китки са си тънки. За това отначало не правих с лоста за предмишница, ами с дъмбел и то с по- лек. Пробвай с дъмбел, може да е по добре.
Иначе предмишницата я тренирам вече втора година с лост, без да добавям тежести- правя доста повторения. Така че те съветвам да опиташ същото, не мисля, че е нужно да се напъваш с много тежки килограми именно за предмишницата. По- леки килограми- повече повторения.
Като цяло когато ми заякнаха предмишницте и китките, спряха и да ме болят. Може и при теб да е така.

казано от avitohol avitohol на 17.05.13, 23:58:

Иначе предмишницата я тренирам вече втора година с лост, без да добавям тежести- правя доста повторения. Така че те съветвам да опиташ същото, не мисля, че е нужно да се напъваш с много тежки килограми именно за предмишницата. По- леки килограми- повече повторения.

Повече повторения не е ли за релеф?Или тоя закон за предмишница не важи?(Колко повторения горе-долу?50?)

18.05.13
12:38

прави сгъване с надхват и разгъване и сгъване на китки с опора на коленете

казано от ronnie_coleman на 18.05.13, 12:38:

прави сгъване с надхват и разгъване и сгъване на китки с опора на коленете

Разясни малко или прати някакво видео ? (if u can де )

казано от Гари Сандерсън на 18.05.13, 00:12:

казано от avitohol avitohol на 17.05.13, 23:58:

Повече повторения не е ли за релеф?Или тоя закон за предмишница не важи?(Колко повторения горе-долу?50?)

Релеф се прави с НАМАЛЯВАНЕ НА ПОДКОЖНИТЕ МАЗНИНИ. Ако ще 100 кила мускул да имаш, с 15-20% подкожни мазнини, единственият ти релеф ще е кръгъл. Аман от бодибилдинг тъпизми....

А предмишница се тренира ТЕЖКО. Тежка тяга, набирания, всякакви тежки ДЪРПАНИЯ.

18.05.13
12:50

Този закон за никой мускул не важи, ако не се спазва правилен хранителен режим. Под повече повторения предполагам, че avitohol avitohol има предвид не повече от 20. Как ги реши 50 не знам. Ако искаш да ти пораснат предмишниците наблягай на базови упражнения, не толкова на тези изолиращи сгъвания и разгъвания. Ако толкова искаш ги прави и тях, но растежът идва от базови упражнения и стабилно хранене.

Едит: Херцогът го е написал, преди мен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.05.13 15:33.

18.05.13
13:57

Исках да, кажа че когато правя изолиращо за предмишницата нарочно не слагам повече килограми, защото преди изпитвах болка в китките. А аз самият съм художник и доста се опасявах от тази болка в китките, да не ми попречи в рисуването и тн. Иначе добре са ти казали за тягата, набиранията и тн. Като цяло базовите упражнения помагат най- много.
А тези работи 20+ повторения= релеф НЕ са вярни. Оралефяваш когато загубиш процент мазнини, най- вече чрез кардио и диета.

20.05.13
22:38

Тяга, набирания /и висене на лост/ с разкъсан хват (отворена ръка, ‘’закачена’’ за лоста като кука, палеца да не участва в хвата), използване на дебели лостове, когато тренираш ръце.

А относно релефа - повторенията нямат никакво значение, а хранителния режим.

Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 20.05.13 22:39.

казано от Силен Българин на 20.05.13, 22:38:

Тяга, набирания /и висене на лост/ с разкъсан хват (отворена ръка, ‘’закачена’’ за лоста като кука, палеца да не участва в хвата), използване на дебели лостове, когато тренираш ръце.

А относно релефа - повторенията нямат никакво значение, а хранителния режим.

Толкова изчерпателно мнение...(bow)!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1