20.05.13
23:49
От известно време се ровя тук там, но не намерих инфо.
Искам да попитам за тези храни дали могат да се ядът при нвд.
Става дума за свински сърца и свински черен дроб, печени на скара.
Ям ги в седмицата по веднъж, по-често ям сърца, отколкото черен дроб.
Примерно, тази седмица имах денонощие за което изядох 1.5кг сърца. Естествено по 200-300г.на ядене и в интервал през 3 часа.
Знам, че доста хора не ядът карантии, но аз съм от другия тип.По-вкусни са ми от доста меса. :)
Темата беше редактирана от borislav adov на 20.05.13 23:51.
Не само могат, ами се и препоръчват. Разгледай форума на спайдърспорт, там има доста добри обяснения.
21.05.13
00:14
Досега го разглеждах, но не мога да намеря точните теми, където е инфото.
Мнението беше редактирано от borislav adov на 21.05.13 00:14.
Eто нещо http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/, но не е достатъчно, за да добиеш представа. Като имаш време прочети секцията за хранене във форума, важните теми са няколко.
21.05.13
00:22
Мерси. Това го прочетох. Както и да е. Утре ще го разгледам подробно, важно е, че стават за нвд. :)
Eто още няколко, които ще ти свършат работа http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=2000, http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5476 и http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=373.
казано от borislav adov на 21.05.13, 00:22:
Утре ще го разгледам подробно, важно е, че стават за нвд. :)
То абсолютно всички храни стават за НВД.
21.05.13
01:02
То стават, но едва ли всички да са препоръчителни. Аз примерно съм изключил напълно свинското в момента. Много обичам печени пържоли от свински врат, но може и без тях сега. Зимата ще си наваксам :) за качване определено става всичко дето се яде. :)
Ако беше отделил 10 мин. да попрочетеш това-онова, особено от посочения форум, щеше да се натъкнеш на някои и други обяснения защо свинското даже е доста препоръчително и защо изобщо работи това НВД.
21.05.13
07:45
казано от borislav adov на 21.05.13, 01:02:
Аз примерно съм изключил напълно свинското в момента.
Определено не се налага да го правиш...
...което ми подсказва, че не си вникнал в принципа и идеята на НВД.
21.05.13
16:57
Не ми стана ясно само, защо намесвате свинското? Знам, че свинското месо е хубаво да се яде, но аз предпочетох да го изключа напълно и постгам отлични резултати. Въпросът ми беше за сърцата и черния дроб. Относно, колко чета, изчел съм доста работи.
Друг е въпросът, че правя нвд успоердно със силови тренировки. С едно изречение, чистиш мазнини и ставаш по-силен. :)
Мерси на всички за мненията. ;)
Карантията е по-хранителна от месото, така че изобщо няма какво да намаляваш оборотите. Друг е въпросът ако е от пилета колко хранителни вещества ще са акумулирали сърцата и дробчетата за тези няколко седмици живот от яйцето до заколението :)
Мнението беше редактирано от Желязото на 21.05.13 21:58.
22.05.13
07:21
казано от Желязото на 21.05.13, 20:25:
Карантията е по-хранителна от месото, така че изобщо няма какво да намаляваш оборотите. Друг е въпросът ако е от пилета колко хранителни вещества ще са акумулирали сърцата и дробчетата за тези няколко седмици живот от яйцето до заколението :)
В какъв смисъл е по-хранителна?
Съдържа по-малко мазнини от месото, а и малко въглехидрати плюс това, а като калории е доста по-малко от повечето меса.
22.05.13
09:24
казано от Parpan на 22.05.13, 08:41:
A защо си решил да премахнеш свинското от режима си?
Ми просто така реших, няма определена причина. Всъщност го ям, но много рядко. Последно ядох на Великден. Като цяло и без свинско постигам добри резултати и не усещам липсата му. :) Зимата изядох достатъчно. :D
22.05.13
10:01
казано от Желязото на 22.05.13, 09:16:
По-хранителна е като съдържание на витамини, минерали и други благинки
Не мисля, че точната дума е по-хранителен обаче. :D
22.05.13
13:00
Между другото, точно днес основното ми месо ще е тънко нарязан черен дроб на скара. Любимото ядена на дакела ми. :D
Мнението беше редактирано от borislav adov на 22.05.13 13:04.
22.05.13
23:30
Искам да задам още един въпрос. Хранителният ми режим куца от към мазнини и искам да попитам, кравето масло върши ли работа и по колко да ям дневно от него? Мазнините обикновенно си набавям сутрин с две палачинки от общо 4 яйца. Обезмаслената извара на маджаров не я броя. Както съм написал, ям само чисти меса с малък процент мазнини и няма как да докарам нужните количеста.
На 26г.
Тежа сега 92кг.
Ако се стремиш към ВМ НВД, към 50% от общите калории, че и горница са от мазнини. Всички наситени мазнини са подходящи, както и термично необработени ненаситени.
Мнението беше редактирано от Петър на 23.05.13 00:09.
23.05.13
00:28
Ясно.
Може да пробвам от следващата седмица, как ще ми се отразът повече мазнини и по-малко въглехидрати.