02.10.05
21:35
Тъи като от скоро ходя на фитнес и въобще не съм запознат с програми диети и такива работи ще ви помоля да ми предложите някоя програма за фитнес за бързо вдигане на маса т.е. за минимален период от време. Знам че не е хубаво но ако трябва ще си купя някакви хранителни добавки или нещо такова но ви моля да ме посъветвате тъи като вие сте доста по компетентни от мен в тази област.
Аз съм на 18 години висок около 185-189 см. и 70 кг.
Благодаря предварително.
Още ти е рано за добавки.Може да изчакаш 4/5 месеца и тогава. :wink:
ето ти една примерна програма за маса: http://www.bb-team.org/training/000156.php :arrow: :wink:
Кво за бала ти трее тяло ли :D :D
ебавам се :)
Разгледаи сайта има добри програми за начинаещи.
Но тяла не се прави за кратко време. То става ама не и без сериозни химии.
Хода на фитнес от 3 години и не съм приемал нищо. Става бавно ама като реша да си почина за месец не спадам и с 1см. Докато един приятел тренираше 3 месеца с химия. Наложи му се да спре за 2 седмици (счупи си пръста) и спадна с 6кг. от качени 8. Такаче ако искаш тяло си се захващаи сериозно или вобще не се мъчи. САВЕТ.
Така
Сега ако си сериозен слушай.
Ако не си ходил никога на фитнес първите 3 месеца ще ти се отразят доста добре. Ще качваш килограми и сила. Общо взето ще си “сабудиш тялото”. Така е при всеки.
Утиваш в фитнеса и без да се притесняваш питаш някои каква да правиш. 100% ще ти даде савет. В началото не ти е необходима някакво строго разпределение. Просто първия месец обикаляи уредите по 3 пъти. Примерно правиж: по 1 упр за гърди, гръб, рамо. бицепс, трицепс, предмишница, корем, крака.
Аре пожелавам ти успех
За начало по 1 упражнение за малките МГ и по 2 серии за по големите като извъртиш всички МГ тренирай понеделник,сряда , петък запознай се с упражненията , траекторията им и чети много по въпроса
Благодаря за съветите.Значи забравих да споделя че преди около 2 год. одих на фитнес 3 мес. но тогава спрях щото не ми се одеше сам. Сеа е различно щото съм се хванал сериозно и вече ходя на фитнес от 1 мес. и смея да твърдя че горе- долу съм запознат с упражнениата а и вече тялото ми се раздвижи и свикна с тренировките в смисъл че изчезна мукулната треска както беше първите няколко пъти. Ето затова мисля че е краино време да започна да тренирам по някаква програма подготвена от хора с опит.
Досега ходих 3 пъти седмично :
понеделник - гърди
вторнок - почивка
сряда - ръце
четвъртък - почивка
петък - гръб
събота и неделя - почивка
Казвам най - общо какво съм тренирал.
Относно програмките из форума наистина има страшно много и то доста добри но нали ви казвам че нищичко не разбирам и не мога да си преценя. В смисъл че всяка следваща която видя ми се струва по добра от предишната. Затова пуснах една нова тема за да ме посъветвата ако може.
Относно химията ако трябва ми препоръчаите нещо но по възможност нещо не толкова скъпо (до 50-60 лв.). Мисля да пиа 2-3 мес. и след това да спирам и да си блъскам без какото и да пиа за да се изчистя и да си качвам килца по естествен път.
Благодаря ви за помоща предварително
П.С.
Извинете ме за правописните грешки които най-вероятно съм допуснал :D
при рацете можеш да вкл. и крака. Много хора ги пренебрегват. Според мен за тебе ще е добре
1ден - гърди, предно рамо
2ден - почивка
3ден - раце и клякане
4ден - почивка
5ден - гръб
6ден - почивка
7ден -почивка
А за химиите протеинче. Друго не те саветвам. Креатина в БГ е второ или трето качество. Така че ако имаш някой познат да ти докара от америка.
Тука 1-во че ти се отаява в дробовето 2-ро подпухваш челия.
Не си увреждай организма.
Благодаря ви съветите които ми дадохте.Вчера си вземах biogame - supermass. Дано да свърши някаква работа, благодаря и за програмаие които ми предложихте.
Лично към mmds - това не е ли малко или е напълно достатъчно.
Сеага искам да ви попитам нещо всички. Като ходя да вдигам за гърди на лежанката вдигам до едно положение в смисъл примерно правя по 8 повторения на една серия но имам сила за още повторения но като пъсна щангата с дясното рамо - ръка не мога да истласна. Не че нямам сила а един вид ми се схваща и не си го усещам. Значи ще се опитам да го обясня малко по убаво. Като пуснеш щангата дясното рамо ти отива нагоре нали така т.е. като си свиеш ръката но когато тръгна да изтласквам рамото не иска да се върне назад и не мога да си испъна ръката. Питам ви дали това се е получило от претоварване защото рамото започва и да ме боли не много но достатъчно че да ми е трудно да си изпълна сериите или е някакъв вид контузия. Получи се когато отидох за 3-4 път и реших да пробвам колко най-много ще вдигна. Тогава си сложих повече килограми но само за една серия просто да разбера дали мога да ги вдигна и тогава нящо се обърка. Ако някои знае нещо по въпроса го моля да даде някакъв съвет.
[quote author=“soto”]Тъи като от скоро ходя на фитнес и въобще не съм запознат с програми диети и такива работи ще ви помоля да ми предложите някоя програма за фитнес за бързо вдигане на маса т.е. за минимален период от време. Знам че не е хубаво но ако трябва ще си купя някакви хранителни добавки или нещо такова но ви моля да ме посъветвате тъи като вие сте доста по компетентни от мен в тази област.
Аз съм на 18 години висок около 185-189 см. и 70 кг.
Благодаря предварително.
ето ти и друга програма за маса:
http://heavy-duty.hit.bg/
[quote author=“bolkers”]Още ти е рано за добавки.Може да изчакаш 4/5 месеца и тогава. :wink:
ето ти една примерна програма за маса: http://www.bb-team.org/training/000156.php :arrow: :wink:
какава е логиката в думите ти ,че трябва тогава точно да взима добавки?защо ?защо не е след 3 или 7 месеца или 0 месеца?