19.05.13
21:23
Понеже ходя на лостове 8 месеца как ще е най-добре да комбинирам сегашното ми положение.Вижте над какво съм се спрял.Говорим горната цялата част се тренира на лостове+крака 1 път в седмицата или 2 пъти.Или лостове+кръгова тренировка.Въпросът ми е коя тренировка да предпочета.Само крака или кръгова(като се има напредвид че от лостовете бая се товари горната част).Нещо ме кара да избера само крака(защото не съм правил кръгова или по точно не вярвам,че е удачна),но пък си мисля че и ако правя клек,тяга,лежанка в една тренировка пак ще е добре и ще се качи ММ,но няма ли краката пък да изостанат бая?В момента съм 68кг висок 1.70/1.72 целта ми е да стана 75/80кг(80 е маааакс,защото съм бая нисичък и не искам да стана трупче).Е приятели клекове или клекове+лежанка+тяга(ощо взето кръгова тренировка).Ще се радвам ако някои сподели какво мисли по въпросът.
19.05.13
21:57
Клекове и тяга прави и ще си много доволен.Аз също тренирах миналото лято на лостове.После ги зарязах и правих само базови упражнения във фитнеса и качих яко маса и сила. Най добре пробвай и виж как ти влияе.Първо само клек после добавяш и тяга ако се възтановяваш и си цъкаш на лостовете добре можеш и лежанка въпреки че аз като ходех на лостове от усупуредката бая ги натоварвах гърдите :)
Мнението беше редактирано от krisimashinatabog на 19.05.13 21:57.
19.05.13
22:12
Само една забележка: успоредката*
20.05.13
09:48
Мерси колега.Ще пробвам да видим какво ще стане.Или мога да измисля примерно нещо друго.1 ден лостове+1ден почивка+1ден крака+1почивка+1ден лостове+1клекове+тяга+1почивка така в седмицата ще си имам акцент на крака и един с кръгова.Ще пробвам първо клек+тяга и ако остана доволен ще продължа с нея,ако ли не ще пробвам този вторият вариант :) Мерси пак и поздрави :)
Почвай яко с клековете, че лостаджиите не ги развиват баш. Ако се възстановяваш добре, по нататък добави и тяга.
Мнението беше редактирано от avitohol на 20.05.13 18:35.
20.05.13
21:05
Добре приятели имам и едно друго въпросче.С дишането съм много зле.Старая се да се науча да се науча да дишам правилно при тренировката,но не мога.Правя го за 1 серия и до там.Ходих преди с един приятел на фитнес и като ме видя вика ти въобще не дишаш бре човек.Да аз задържам въздуха и докато не свърши серията не си позволявам да го изпусна,което ми е голям проблем.Някои да може да ми даде някъкви насоки как да поработя върху този проблем и как да придобия повече контрол върху дишането.Като си взема максимално въздух в гърдите отива доста малко,а коремът ще се пръсне...което мисля,че не е нормално.С две думи не съм се научил да дишам повече с гърдите(знаете в какъв смисъл),а навлиза повече кислород в корема.Има ли някакъв метод с които мога да променя това,да навлиза повече в гръдния кош.Пример давам с на арнол вакуумките.Ми аз като взема въздух корема ще се пръсне :Д издишвам и като пробвам да глътна корема мнооого малко,камоли да бутам нагоре там за да се стимулира диафрагмата.Нека ако има някои някъкво виждане да ми сподели метод за повече кислород в гръдния кош ще съм много благодарен.Мерси!
20.05.13
22:44
Открих от какво е.От неправилна стоика(като малак с часове,че и с дни пред компа и на ти ся).Като застана прав до стената се пълни хубаво гръдния кош и всичко е 6.Остана да поработя над правилна стоика което си е доста трудничко.
22.05.13
15:43
За дишане и гръден кош 20 повторения клек ще си много доволен.Увеличава гръдния кош прави те по издръжлив.Има тема във раздела с програмите.А тва че дишаш с корема или диафрагмата е хубаво. Повечето хора имат проблем да дишат точно по тоя начин и страдат от тва че долната част на дробовете не им се пълни с въздух за разлика от горната.Като горната се пълни а долната не се, тва значи че дишаш плитко което не е хубаво.Щом корема ти се подува като дишаш явно пълниш целите дробове.А по време на тренировка просто се научи да дишаш на всяко повторение.Разгледай в ютуб видеотата на strenghtcamp напиши squats или deadlifts също така и posture и ще видиш всичко което те интересува, аз също имам крива стойка от много седене пред компютъра, ама след като следвах съветите на тоя пич и съм много подобрен.
Мнението беше редактирано от krisimashinatabog на 22.05.13 15:49.
22.05.13
15:49
казано от krisimashinatabog на 22.05.13, 15:43:
За дишане и гръден кош 20 повторения клек ще си много доволен.Увеличава гръдния кош
Увеличава гръдния кош викаш...:D
22.05.13
20:15
Незнам, аз тренирам от скоро. Ти кажи, имаш 5300 мнения
Мнението беше редактирано от krisimashinatabog на 22.05.13 20:15.
22.05.13
20:33
Момчета, вие сте за бисерите във форума. Как може да се изпълни корема с кислород, бе хора? Вие да не сте в детската градина? Само там имаше едно момче преди време, което мислеше, че от пениса излиза кислород и според даскала би могло да го ползваш като шнорхел. Ако искате мускулна маса зарежете лостовете и влезте в редовна фитнес зала. Лостовете ще ви “оформят”, но до “ММ” няма да доведат в този смисъл в който го разбирате.
23.05.13
10:44
казано от krisimashinatabog на 22.05.13, 20:15:
По-важното е, че имам 23 години тренировки и хиляди серии клек с по 20, 30, 50 повторения и това все с пределни тежести...а гръдния ми кош не е мръднал и милиметър ;)
казано от James Hinks на 23.05.13, 10:44:
казано от krisimashinatabog на 22.05.13, 20:15:
По-важното е, че имам 23 години тренировки и хиляди серии клек с по 20, 30, 50 повторения и това все с пределни тежести...а гръдния ми кош не е мръднал и милиметър ;)
Сигурно не правиш нещо както трябва ? :D
23.05.13
10:58
100% ще е така, може би, че основно не са точно 20, а 18-19, 20 и няколко, 30 и няколко, 50+...тва ще да е :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.05.13 11:19.