Дисциплинарен дневник на EllieSan

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.05.13
14:06

Привет, съфорумници!

Надявам се, че всички си гоните спортните цели и че ги постигате, разбира се.  Пиша, защото имам нужда от помощ, съвет, морална подкрепа...и от още много други неща, но за това друг път. Сега накратко ще опиша ситуацията:
В момента съм стажантка в пиано барът на един хотел тук в Цюрих. Обикновено работя 5 дни в седмицата от 15:00 до 00:30, след това се прибирам, и ако не веднага след като се прибера, то към 2:00 най-късно се мятам в леглото и заспивам веднага. Ставам към 8:30 - 9:00, като пребита, половин - един час се мотая, докато се освестя и след което отивам на фитнес. Тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami някъде от три седмици. Правя три дни от седмицата само кардио на елиптикал, защото там поне няма удар, десния крак иначе започва да ме боли, а така само изтръпва. Не мога да тичам на открито, трудно ми е даже да си догоня трамвая. Голяма мъка...ходих на лекар преди 3-4 седмици, защото тогава не можех да ходя, казаха ми да спра изобщо да тичам, дадоха ми обезболяващи и ако не ми било минало да съм отишла пак. И то се е видяло, че ще ходя отново. Абе изобщо...както и да е.
Иначе отношенията ми с храната са...по-лоши не са били никога. Един ден се храня добре, друг ден - зверско преяждане, ама от най-лошите. Такива дето ги помниш след това :X Аз постоянно се самонаказвам, уморих се постоянно да се заричам, че никога повече няма да правя такива глупости и ето на следващия ден пак същата история. И това обикновено се случва на работа. Никога не съм била толкова отвратена и разочарована от себе си.
Като оставим това настрана, от март месец пия противозачатъчни (етинилестрадиол/диеногест) с цел МЦ да започне да идва редовно. Сега тъкмо привършвам втората опаковка, обаче МЦ идва много на слабо време, някъде около седмица преди да съм я свършила. Не мога да разбера какво се случва...а иначе съм топка от нерви, мисли, емоции и за капак 7кила отгоре - не знам дали въобще има връзка, но много по-лесно ми е да обвиня хапчетата за това.
Та така...та най-интересно ми е за противозачатъчните, ще съм благодарна, ако някой ми сподели личния си опит.

Много благодаря, хубав ден ви желая!

Темата беше редактирана от Ellie San на 24.06.13 01:03.

14.05.13
16:34

Здравей! Радвам се да те видя пак тук (sun)

Прочетох ти първият пост и по въпроса с тренировките не съм много компетентна, но ще взема отношение относно проблема с преяжданията. Соред мен, те биха могли да се дължат на промяната в циклите на бодърстване и сън, ако е имало такава. Тялото ти  реагира на хормоналният дисбаланс и е нормално да се отрази и в храненето/апетита/усвояването на хранителните в-ва (и в килцата).
В добавка хормоналните контрацептиви, които макар и не много силни се намесват в цялата система.

Пожелавам ти успех в поставените цели и ще те следя :P

14.05.13
16:37

казано от Radost_nezemnA на 14.05.13, 16:34:

В добавка хормоналните контрацептиви, които макар и не много силни се намесват в цялата система.

Аз по-скоро тук бих търсила проблема.

14.05.13
17:52

Така е разбира се; тяхната вина е безспорна, но с комбинацията от 2та фактора, ако е застъпена във времето, става още по-осезаема.

15.05.13
09:37

Здравей, Ели и успех! Радвам се да те видя отново тук, дано изпълниш целите си. За контрацептивите не мога да споделя опит, мнение или съвет, но относно тренировките, след като усещаш такава болка и то не от малко време, защо не си дадеш почивка? През този период изобщо почивала ли си?
Поздрави и ще те следя (F)

15.05.13
11:02

Здравей, успех от мен.
За противозачатъчните, не знам какво точно те интересува, но аз лично съм пила Ясмин няколко месеца, нямах странични ефекти, след като ги спрях всичко си беше наред, идваше си ми навреме. Преди това бях пила други (но убий ме, не си спомням името), които ми действаха само докато ги пия и качвах от тях (вода ли, друго ли, не мога да ти кажа).

15.05.13
12:41

Aми аз съм пила противозачатъчни едно време за около година-година и нещо и не бях качила нито грам, нито имах някакви рязки промени в настроение (по-различни от предишните). Но тогава организмът ми си беше наред и не се интересувах от въглехедрати,мазнини и всякакви други микронутриенти. Отслабвах, като просто ядях по-малко - от всичко по малко.
Миналата година обаче ми бяха предписали Дуфастон (този път заради причина) и започнах да се стресирам повече отколкото трябваше, да преяждам (почти редовно,а преди това да ми се е случвало веднъж годишно-от лакомия), започнах да ям по много сладко (нетипично за мен), като обикновено си казвах “за последно”.
После МЦ се появи пак и след няколко пъти нещата се нормализираха. Пак имам преяждания, но по-скоро вече влизат в графата - прекаляване.
СПОРЕД МЕН (не задължавам никой с моето мнение,това са моите наблюдения) - хормоналният ти баланс е разклатен,а ти доливаш още масло в огъня,като делиш храната на добра и лоша.

Спомни си как си яла преди да започнеш да мислиш за режими и се стреми към този режим (не говоря да започнеш да ядеш само дюнери и пици по 5 пъти на ден,а примерно аз много обичах картофи под всякаква форма, които бях изключила) с подобрения. ПРедполагам това ще включва доста въглехедрати, но на първо място гледай само калориите (поне аз гледам да ям каквото ми се яде, влизайки в определен брой калории), а с времето оправяй постепенно и качеството им.
Успех!

Мнението беше редактирано от Йонито на 15.05.13 12:42.

15.05.13
14:22

Ох, много сте ми милички всичките, благодаря за топлите думи и споделения опит.
Да, знам, с хормоните не бива да се играе, изчела съм сумати неща по въпроса, особено по чуждите дневници. От друга страна, някак много лесно идва да набедя хапчетата за всичките ми проблеми. Не знам дали да ги продължавам, честно...
Толкова ми е писнало да мисля, премислям и да си обещавам, а след това да се разочаровам и самонаказвам, че вече не ми се предприема нищо от страх, че пак ще стане като предния път...както и да е, по-лошо няма накъде или поне се надявам, че няма...ноо това го писах снощи, сега продължавам с днешните размисли:
Давам си сметка, че всичките ми “проблеми” сама си ги създавам и след това въобразявам колко са сериозни, как не мога да се справя с тях и дрън дрън дрън. Така. Трудно ми беше да стигна до този извод. Интересно става обаче когато се погледна от “другата” страна (това става обикновено след период “всичко ми е наред”), тогава е обратното - Боже, как се самозалъгвам, за нищо не ставам, по-добре да се откажа. Тия периоди взеха да се сменят горе долу през ден - една сутрин ставам и си стягам парцалите, на следващата обаче ще ми се реве. Не знам къде се намирам, сериозно :D

Утре заминавам и няма да ме има 5 дни, ще се опитам да си изкарам добре и да се чувствам добре. Съжалявам, че не мога да отговоря хубаво на всияки, трябва да бързам за работа, пък толкова бавно пиша...Благодаря още веднъж за съветите, хапчетата мисля да изпия и третата опаковка, защото така и така я имам, пък после ще му мисля. Разбира се, ще гледам и да няма ексцесии с храненето. Ще докладвам когато мога!

Поздрави!

16.05.13
21:12

Грешка

Мнението беше редактирано от Елизабет на 16.05.13 21:13.

16.05.13
21:26

Ели, радвам се,че отново се върна във форума и започна да си водиш дневник.Решние на проблемите ти може да търсим в няколко основни насоки:
1.Сънят-честно, от описаното не оставам с впечатление,че сънят ти е достатъчен.Това води до:
-некачествено възстановяване от тренировките
-повишен апетит
-повишено чувство за нервност
-нерност+повишен апетит=злоупотреба с храна
Надявам се поне през почивните дни да успяваш и да наваксаш малко, но наистина се замисли дали не може да увеличиш количеството сън.
2.Храната-добре е да опишеш как се храниш в един “изряден” и “неизряден” ден, защото според мен двете са свързани.Ако през изрядния караш само на плодове и зеленчуци е нормално на другия да преядеш.Друго важно нещо е да не се опитваш да компенсираш преяждането в единия ден с неядене в другия..просто си карай по стария план.
3.Хормоналните медикаменти-проблеми с нередовен цикъл не се решават с хормони, даже те могат само да го задълбочат.Знаеш,че съм противник на харчетата,така че те съветвам като ти приключи схемата, по която ги пиеш да не се връщаш към тях после.
4.Емоционално състояние-тези самообвиненя никак не ми харесват.Ели, всички хора имат горе-долу еднакъв потенциал, но от тях зависи как ще го развият.Ти не си по-лоша от всички успели хора без значение дали говорим само за хранене, тренировки или образование.

Почини си хубаво тези дни и не го мисли.:)

23.05.13
11:17

Оо, Бети...много обичам твоите постове :)
За съня...трудно ми е, защото аз обичам да ставам рано, така имам повече време. А иначе се гледам да го докарвам поне по 7 часа. За храната - започвам от днес да я описвам. Определила съм си за цел да изчистя храненето, да вляза отново във форма и да си оправя...настроенията. Като първото определено ще ми помогне, сигурна съм. Трябва да балансирам малко нещата. А хормоните ще ги спра като си свърша опаковката.
Оня ден се върнах от Англия, много интересни неща видях, с много интересни хора се запознах. Починах си от тренировки. Сега започвам работа по себе си. Днес е ден 2 от както почнах...ъм, рехабилитация? :D
Вчера беше добър ден откъм хранене, но емоционално...моите депресивни състояния...не искам даже да ги опиша...
Днес - нов ден, чувствам се добре, преди малко закусих, сега излизам, ще ходя да си направя час за десния крак, и после на работа. Ще пиша когато мога :)

23.05 - Четвъртък
10:00 - 4сл мюсли, 250мл прясно мляко
13:00 - 200гр котидж, 2бр винервурст (кажи го кренвирш)
18:00 - печено горно пилешко бутче, салата от ряпа, малко мариновани гъби. Днес имаше какво да се яде в стола.
21:00 - голяма салата + половин непланиран сандвич

Мнението беше редактирано от Ellie San на 24.05.13 10:29.

23.05.13
20:57

казано от Ellie San на 14.05.13, 14:06:

Като оставим това настрана, от март месец пия противозачатъчни (етинилестрадиол/диеногест) с цел МЦ да започне да идва редовно. Сега тъкмо привършвам втората опаковка, обаче МЦ идва много на слабо време, някъде около седмица преди да съм я свършила. Не мога да разбера какво се случва...а иначе съм топка от нерви, мисли, емоции и за капак 7кила отгоре - не знам дали въобще има връзка, но много по-лесно ми е да обвиня хапчетата за това.
Та така...та най-интересно ми е за противозачатъчните, ще съм благодарна, ако някой ми сподели личния си опит.

Здравей :)
Да ти споделя моята борба с противозачатъчните .. Пила съм ги в продължение на години, не една и две.. При мен започна с липса на цикъл (ПКЯ) .. имала съм периоди, в които не ми е идвало по 8-9-10 месеца. Ходих на лекар, пусна ми изследвания (тестостерона беше завишен) и от там като се почна “лечение”  с Диане 35.. Пиеш ги година, прекъсваш 6 месеца за почивка.. докато ги пих всичко беше наред, по време на почивката ми идваше два месеца, а останалите 4 пропускаше. И “лекарите” продължаваха с “лечението” ми .. и те така ..
От приема само на противозачатъчните аз не съм качила и грам, по едно време ги пих в комбинация със Сиофор ( имунореактивния ми инсулин беше МНОГО над нормата) и от тези два медикамента резултата беше +15кг!
След всичко това на мен ми писна да пия хапчета и казах, че няма да изпия нито едно повече! Промених си храненето.( А нито един лекар не ме попита как се храня, какво ми ежедневието.. НИЩО!! Тяхното решение беше “Диане 35”) ..  Преди това храненето беше безобразно - знаеш как се хранят повечето деца. Дюнери, закуски, пържени картофи.. яйца ядох максимум веднъж седмично и то само сварени. Сега умирам за яйца! ;д
От 7 месеца ми идва редовно, да чукна на дърво,  като изключим януари и февруари, но бях много напрегната- бях в сесия, карах шофьорски курсове .. и го отдавам изцяло на стреса :)  На определен интервал от време си пускам изследвания само да проверя дали всички хормони са ми в норма.. Дори и тази седмица ще си пускам :)

Моят съвет е : Консултирай се с друг лекар, просто да имаш второ мнение, понякога и трето не е излишно :)

Успех в решаването на проблема и постигането на целите! :)

24.05.13
10:44

Иванова, благодаря за споделеното. Радвам се, че си открила решението. Аз наистина трябва да се консултирам с друг лекар, въпреки страха ми да навляза в здравната система на Швейцария :D Благодаря още ведъж :)

24.05 - Петък ДЕН 3
9:30 - 4сл мюсли, 250мл прясно мляко, чай
12:00 - фитнес - малко си промених програмата да видя как ще ми се отрази. Преди ходех веднага след като се събудя, сега - преди работа. Така не си разкъсвам времето, май е по - добре.
        Ден А
        1. Клек с дъмбели по 4кг 3х20
        2. Вертикален скрипец 4х20, 23кг
        3. Пек дек 3х20, 16кг
        4+5 Бедрено сгъване с шв. топка + глутеус мост 3х15
        6+7 Чуково бицепсово повдигане + пуш преса 3х10, 4кг
        8. Кик бек 3х15, 4кг
        20мин интервали на елиптикал
13:30 - 200гр котидж, 2бр винервурст
17:00 - някаква препържена риба или по-скоро трябва да кажа запръжка с малко риба вътре...една купа салата от ряпа
21:00 - зелена салата, едно варено яйце
11:00 - шоколадов мус...непланиран

Далеч от идеалното ми хранене, но се радвам, че поне няма преяждания

Мнението беше редактирано от Ellie San на 25.05.13 03:39.

25.05.13
16:33

Ден 4 (25.05 Събота)

10:30 - 180г йогурт натюр с 4сл мюсли
13:00 - 40мин елиптикал, втората половина я карах на интервали
14:00 - салата, варено яйце
17:00 -
...

Днес денят ми започна по-късно от обикновено, спах добре, чувствам се добре, говорих с брат ми по скайп (sun) Не се случва особено често. Днес ще работя в един друг пиано бар и съм от по-късно, ще бъде интересно, не съм работила там преди. Относно храната...в момента много съм я намалила, ама това е защото не ми се яде много. От друга страна се притеснявам да не се озова рано или късно някой от моите изблици на хранопоглъщане  :D абе като цяло гледам да не се ограничавам...

26.05.13
11:57

17:00 - около 200гр ростбиф, задушени картофи
18:00 - кафе със сметана
11-01 - две, три кюфтенца, малко краставица, малко морков...

После на работа. Много ми хареса в този бар, там ще работя само в събота. Обаче изобщо не бях подготвена да седя до края и беше малко...трудно. Пианистът свири до три, и после ние докато изчистим и направим справката се прибрах в четири и половина. Събудих се в 10:30, добре че и днеска не работя никъде :D Сега пия чай, ще ям след малко и на фитнес.

Хубава неделя :)

26.05.13
12:00

Извинявай, но какво е пиано бар? :)
Каква музика се свири и какъв е етикетът?

26.05.13
13:00

Здрасти, Рали :))

В бара където работя през седмицата (Централ Плаза) съм стажантка. Доста е...префърцунен, но е част от един четири звезден хотел и ние трябва поддържаме имидж. В този бар има пианист от 17 до 00 часа, свири се предимно джаз, тихичка музика.
Другия (в който бях снощи) е много стар, много по-малък, там се свири и пее яко - рок, поп, R&B, соул, джаз, диско, абе всичко. Страшно много хора, става голяма блъсканица. Там обаче не можеш да научиш нищо, хубавият сървиз е в Плаза.

26.05.13
21:05

Ден 5 (26.05 Неделя)

11:00 - 250мл прясно мляко с 4сл мюсли
14:00 - треен
        Ден В
        1. напади с дъмбели 20,15,15@8кг
        2. пек бек 3х15@16кг
        3+4 повдигане на дъмбели напред+встрани 3х10+3х10@4кг
        5. долен скрипец 3х25@18кг
        6. аддуктор 3х25@36кг
        7. хиперекстензии 3х15 с 5кг диск
        8. абдуктор 3х25@36кг
        9. коремни преси на римско столче 15,15,10
        10. 20мин елиптикал, интервали, успях да си вдигна пулса до 180
15:30 - едно много сладко малко къпкейкЧЕ
17:00 - пилешко около 150гр, задушен карфиол и препълних чинията със салата от домати, краставици и чушки
17:00 - кафе със сметана
21:00 - 200г котидж, един морков

Мнението беше редактирано от Ellie San на 28.05.13 02:23.

27.05.13
01:21

Нещо мъ е налегнала носталгията по училищните години...хах, говоря все едно е било преди вечност...
Обичам да се връщам назад с музиката, която слушах тогава...
Ай стига съм бърборела, лека нощ :D

28.05.13
09:02

Ден 6 (27.05 Понеделник)

9:30 - 4сл мюсли, 180гр йогурт натюр
10:30 - 40мин тичане, навън!
13:00 - 200гр котидж, 170г задушени моркови
17:00 - броколи запечени, задушен праз, салата от чушки и гъби
21:30 - 200гр котидж, 2бр винервурст
После имаше пържени картофи...количество

Времето беше хубаво, като никога, имаше слънце. Сутринта реших да пробвам да потичам навън, даже се развълнувах преди да изляза, имах пеперудки в корема :D Кракът яко изтръпна, както обикновено...
А иначе не мога да се наспя като хората от събота, днес отивам на доктор за крачето, след това ще ходя да си правя ваксина за жълта треска. А така ми се спи в момента, че едва гледам...

Мнението беше редактирано от Ellie San на 29.05.13 02:06.

28.05.13
09:18

казано от Ellie San на 28.05.13, 09:02:

ще ходя да си правя ваксина за жълта треска.

Къде ще пътуваш?

29.05.13
02:40

Ден 7 (28.05 Вторник)

8:00 - 4сл мюсли, 180г йогурт натюр
11:00 - торта в буркан (много странно нещо, ще кача снимки), кафе със сметана
13:00 - братвурст, домати
17:00 - свински шницел, гъби, листа
и всичкото това ядене яко подплатено с бадеми...особено на работа

Прегледа - нищо особено, аз не бях и очаквала друго да се случи, казаха ми да си почивам и след 3 седмици пак да отида :D Както и да е...
Днеска се оказа малко почивен ден, имах много работа нагоре-надолу.
Марги, ще вагабондствам из Индокитай...
Съжалявам, много ми се спи, утре ще  пиша повече. Лека нощ

29.05.13
09:04

казано от Ellie San на 29.05.13, 02:40:

Марги, ще вагабондствам из Индокитай...

Супер! Чдесно изкарване ти пожелавам. (sun)
...и ще чакам снимков материал. :)

30.05.13
10:29

Ден 8 (29.05 Сряда)

Кратък обзор на събитията през този “страхотен” ден:
Станах по-късно от плануваното от което потърпевш се оказа фитнесът. Така и не го посетих днес. Закусих към 11 (180гр йогурт натюр с 4сл мюсли), към 14:00 - 1 варено яйце, 2 вурста, листа и после се почна 1л овесени ядки (примесила съм ги със сушени плодове, ленено семе и още нз какво семе) , 2сл овесени ядки, 3сл...и така не знам до кога. Поне не беше от най-сериозните ми преяждания, че...ужас. След това 10мин преди да започна си разпорих черния панталон за работа, че се връщах до нас...Попринцип винаги държа два в съблекалната, но точно когато ти потрябва няма да е там. Както и да е, в стола нямаше хубави неща за ядене, яла съм глупости. Вчера беше отвратителен ден. Изобщо олкова ми е дотегнало вече всичко. Всеки ден едно и също, добре че ми остава само един месец и свършвам стажа, ако беше по-дълъг...не знам.

30.05.13
10:30

казано от Маргарита Манева на 29.05.13, 09:04:

Супер! Чдесно изкарване ти пожелавам. (sun)
...и ще чакам снимков материал. :)

Ще има, ще има :)

Мнението беше редактирано от Ellie San на 30.05.13 10:30.

Ели, здравей :) Зачетох дневника ти и искам да ти задам един въпрос...Ти сега си в Цюрих, от колко време и сама ли си там?
Възможно е това преяждане да идва не само от хапчетата, а и от самото ти емоционално състояние.
Просто друга гледна точка...

Поздрави и усмивки
Веселка :)

30.05.13
14:51

Здравей, Вес :)

В Цюрих съм от Коледа, сама, но всичко ми е наред. Натрупах много ценен опит през тези 6 месеца, запознах се с какви ли не хора (особено покрай Couchsurfing - сайт за пътешественици, ако си чувала за него), някои от които ми станаха много добри приятели...всичко е тип топ. Само че рутината ме убива, всеки ден - едно и също. Живея за почивните дни, в които или ще изляза с приятели (ако не работя пак), или ще отделя време за себе си. Да...отегчена съм, от Цюрих, от Централ бар, от колегите, от храната. Тук нали нямам кухня и се препитавам с варени яйца, кренвирши, котидж сирене, йогурт, зеленчуци и от време на време вкарвам някоя консерва риба тон. В стола на работа понякога има хубави неща, а понякога даже ходя в почивните си дни, да не би да изпусна нещо сготвено. А за преяждането, кво да ти кажа, аз сама си слагам лъжицата в устата, никой не я бута, демек сама съм си виновна. Просто ми трябва много постоянство, воля, търпение и като начало може би да спра да се мразя толкова.
Но стажът ми свършва на 24ти юни така че още много малко ми остава :)

:) Аз си позволих да ти дам тази гледна точка, защото понякога можеш да получиш проблем с храната на база емициите...липса на нещо-дали любов, дали приятели, дали проблем със самата себе си...и така.

Ще се радвам се, ако това не е така...а пък и това, че си осъзнала и споделяш е супер!
И това ще мине :)

С удоволствие ще следя дневника ти :)

31.05.13
13:30

казано от вессс на 30.05.13, 16:39:

:) Аз си позволих да ти дам тази гледна точка, защото понякога можеш да получиш проблем с храната на база емициите...липса на нещо-дали любов, дали приятели, дали проблем със самата себе си...и така.

Ще се радвам се, ако това не е така...а пък и това, че си осъзнала и споделяш е супер!
И това ще мине :)

Мда...мен това ме е яд, всичко ми е наред, а аз правя простотии...
ох не знам вече и за какво да ги броя тия дни...не знам за кой път вече се издънвам, направо не ми се започва отново

Мнението беше редактирано от Ellie San на 31.05.13 13:31.

31.05.13
18:03

30.05 Четвъртък

10:00 - 4сл овесени ядки със сушени плодове, 180гр йогурт натюр
11:00 - Ден А
      1. Клек с дъмбели по 4кг 3х20
      2. Вертикален скрипец 4х20, 23кг (надхват, подхват)
      3. Пек дек 3х20, 16кг
      4+5 Бедрено сгъване с шв. топка + глутеус мост 3х15
      6+7 Чуково бицепсово повдигане + пуш преса 3х10, 4кг
      8. Кик бек 3х15, 4кг
      20мин интервали на елиптикал
14:00 - винервурст, котидж 200гр, салата...чаша мляко
17:30 - две лъжици недоварена леща,  около 100гр салата с макарони, листа (в стола)
        после се изсипа толкова народ в бара, че беше голям екшън. Стрес, стрес, стрес...и тъпите снобари швейцарци дето ти се    правят за половин франк...нямах време да си изям салатата, носех си от вкъщи един буркан с наблъскани зеленчуци и един нарязан кренвирш вътре, та към 22 ни пратиха сандвичи от кухнята и аз изядох почти два.

31.05.13
22:01

31.05 Петък

10:00 - овесени ядки с прясно мляко...отново имаше някакви извращения, но успях да ги прекратя навреме
13:30 - варено яйце, 2 винервурста, малко котидж, салата
15:00 - чаша мляко
16:30 - Fat fighter workout на Зузка
        Part 1
        9 rounds 30/10 sec
        1) pike jump squats
        2) strong core excercise
        3) plank jump push-up
        Part 2
        9 rounds 30/10 sec
        1) Side Lunge Jump with Oblique Twist (left leg)
        2) Side Lunge Jump with Oblique Twist (right leg)
        3) Elbow Plank Hops
20:00 - винервурст, салата

Днес беше кардио ден, но не ми се ходеше до фитнеса и направих една интервална тренировка в стаичката, колкото да не е без хич. От толкова време не бях правила такива тренировки, малко носталгични чувства ме обзеха, зачетох се в стария дневник...
Иначе днес горе-долу добре, не съм на работа, започнах да пиша репорта за това какво съм научила през стажа. Бях забравила това чувство да пишеш домашно, много е хубаво :D

Мнението беше редактирано от Ellie San на 31.05.13 22:02.

02.06.13
12:42

01.06 Събота

10:00 - 2 варени яйца
11:00 - Ден В
        1. напади с дъмбели 3х15@8кг
        2. пек бек 3х15@16кг
        3+4. дъмбели напред+встрани 3х10+3х10@4кг
        5. аддуктор 3х25@30кг
        6. хиперекстензии 3х15@5кг
        7. абдуктор 3х25@36кг
        8. коремни на римско столче 3х15
        9. 20мин елиптикал, интервали
13:00 - салата, 120гр пилешки гърди
17:00 - салата (имаше пица в стола (dull) )
17:30 - кафе със сметана
19:00 - 200гр котидж
23:00 - 02:00 - моркови и репички (на работа)

03.06.13
02:10

02.06 Неделя

11:30 - 2 варени яйца, салата
12:30 - 40мин крос навън (sun) с 9км/ч ср. скорост
14:00 - половин краставица
17:00 - 200гр котидж, винервурст, репички
20:30 - винервурст
22:00 - салата

Легнах си към 5, станах в 11, гладна. Отписах всички овеси, мюсли и други такива закускоподобни, реших да ги посъкратя малко въглехидратите. После потичах малко навън, голям кеф, с нищо не мога да го докарам точно това чувство след тичане, много го обичам. Реших, че няма да прекалявам, ще започна по два, три пъти на седмица и няма да тичам дълго. Иначе имах амбиции за таз годишния полу-маратон в Люцерн...
За храната - днес на работа даже не влязох в стола. Носех си котидж, репички и кренвирши и за ужас на всичките ми колеги, седнах си в съблекалнята и си ги изядох. Също да отбележа, че ми е по-спокойно когато знам кога и какво точно ще ям :D малко странно, но факт.

Мнението беше редактирано от Ellie San на 03.06.13 02:11.

03.06.13
14:24

03.06 Понеделник

9:30 - 2 варени яйца, половин краставица
11:00 - Ден А
        1. клек 3х20@8кг
        2. верт. скрипец 4х20@27кг
        3. пек дек 3х20@16кг
        4+5 бедрено разг. с шв. топка + глутеус мост 3х10+3х20
        6. коремни на римско столче 4х15
        7+8 чуково повд. + пуш преса 3х10+3х10@8кг
        9. кик бек 3х15@6кг
        10. 20мин елиптикал, интервали
13:00 - 200гр котидж, винервурст, половин краставица, половин домат
      - кафе със сметана -
18:00 - 200гр котидж, 1 домат, 2 винервурста
22:00 - още два вурста

Мнението беше редактирано от Ellie San на 04.06.13 02:07.

04.06.13
02:14

Тия кренвирши бих искала да ги разкарам, някаква алтернатива да им намеря...без кухня малко трудно, ама нали съм месоядно :D

04.06.13
10:23

казано от Ellie San на 04.06.13, 02:14:

Тия кренвирши бих искала да ги разкарам, някаква алтернатива да им намеря...без кухня малко трудно, ама нали съм месоядно :D

А поне сигурна ли си, че в тях има месо? :D

04.06.13
11:36

Абе май има да ти кажа...или просто ги докарват по-истински от българските :D

05.06.13
02:17

04.06 - Вторник

9:30 - излязох да потичам, на 34тата минута започнах да усещам тая тъпа болка в десния крак ии спрях :(
11:00 - салата с половин консерва риба тон
13:00 - 120гр йогурт натюр
14:00 - кафе със сметана
17:00 - 200гр котидж, винервурст, репички
  после към 21 като огладнях, не си носех да мушна нищо от вкъщи, то беше едно бадемче, едно фъстъче, абе все глупости, докато накрая не си поръчах един телешки тартар и си го изядох с 2 къса хляб

05.06.13
15:25

05.06 - Сряда

10:00 - салата с другата половина от рибата тон
11:30 - Ден В
        1. напади 3х15@8кг
        2. пек-бек
        3. повдигане напред+встрани 3х(10+10)@4кг
        4. аддуктор 3х25@32,3кг
        5. хиперекстензии 3х15@5кг
        6. абдуктор - 3х25@43кг
        7. коремни на римско столче 4х20
        8. 20мин елиптикал
13:30 - зелена салата, 2 варени яйца

днес и утре не съм на работа, времето е муцка. Сега мисля да отида до училище в Люцерн, че трябва да си оправя сметки, глупости...а после ще ходя на гости на един приятел и съм замислила да му ползвам кухнята (с мирни цели :D )

Приятен ден!

06.06.13
01:54

На връщане от училище спрях да си купя малко зарзават от една ферма - тиквички, моркови, краставици, сериозно се замислих за прясно мляко, пропуснах го, но за сметка на това си купих яйца. Мислех си, нали ще готвя довечера, ще ги уползотворя. Да ама не готвих много :D времето беше чудесно и правихме барбекю на двора. Беше върха, прекарах си много много добре. И обожавам зеленчуци на скара - то не бяха чушки, тиквички, патладжани, лук, пък и от морковите много си ядох :D Иначе реших да си спестя вурстовете днес, хапнах и малко котидж.
И така, оставих яйцата там, тук освен сурови да ги консумирам нямам друга опция. Ама нищо не е загубено, ще ходя тия дни пак, че да не станат зян :D

Лека нощ :)

Мнението беше редактирано от Ellie San на 06.06.13 01:54.

07.06.13
00:57

06.06 Четвъртък

10:00 - 2 варени яйца
11:00 - интервали 50/10, 3 рунда
        1) 5 high knees + half burpee
        2) back lunge + toe touch (left)
        3) back lunge + toe touch (right)
        4) а някой кара кооолело (коремни де)
        5) лицеви - започвам с една опора като хората и след това ги правя от колене :D
13:30 - салата, много яка, с авокадо (wait)
15:00 - кафе със сметана
18:00 - печено пилешко бутче, 200гр котидж, моркови (ама много моркови)
  ... пет сурови бонбона от сушени фурми, какао и ядки

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1