24.05.13
19:47
Здравейте, казвам се Златомир на 16г, 173 висок, тежащ 96кг, тренировъчен стаж 1год. Целта ми е да сваля поне 10кг. Искам да пробвам нещо от следния вариант:
Понеделник:
Клек - 5x5 (еднаква тежест)
Лег - 5x5 (еднаква тежест)
Гребане - 5x5 (еднаква тежест)
Френско с дъмбели от лег - 3х8-10
Сряда:
Клек - 5x5 (с 15-20% < от понеделник)
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест)
Тяга - 5x5 (еднаква тежест)
Набиране в раменен надхват - 5x5
Скотово с дъмбели - 3х8-10
Петък:
Клек - 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия)
Лег - 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест)
Гребане - 5x5 (еднаква тежест)
Френско с дъмбели от лег - 3х8-10
Тук имам следните въпроси и ще продължа с обясненията за акцентирането в/у корема. Така:
1. Това е един седмичен цикъл как да продължа? Неделя права като понеделник само че качвам 2,5-5кг ии после пак вторника като сряда ии т.н.??
2. Мога да правя около 4 набиранки 5х5 нямам никакъв шанс проблем ли е ако ги правя с спомагателни ластици или как?
А сега и корема:
Тренировката на корема е 6 седмична аз мисля да завъртя 2 цикъла т.е. цялото лято. Подбираме тежест с която да стигнем отказ в предписаните повторения.Между сериите и упражненията почиваме 60сек.
Седмица 1-2 изпълняват се следните 4 упражнения:
вдигане на краката от ВИС - 3х12
молитва на колене - 3х12
дъска - 3х60сек.
странично навеждане с дъмбел - 3х12 за всяка страна
Седмица 3-4 правм само 2 упражнения от седмица 1-2 и добавяме 2 нови:
преси от обратен наклон - 4х10
секач на скрипец - 4х10 за всяка страна
молитва на колене - 4х10
дъска - 4х60сек.
Седмица 5-6 правим 3 упражнения общо от седмици 1-2 и 3-4 и добавяме 1 ново:
чистачка от ВИС - 4х8-10
преси от обратен наклон - 4х8-10
секач на скрипец - 4х8-10
дъска - 4хДО ОТКАЗ
Програмата ще я правя примерно Вторник-Събота... общо взето през 3-4 дена в зависимост от 5х5 метода.
Кардио също ще правя Високо-интензивно-интервално-кардио 2-3 пъти седмично може би сутрин преди закуска.
Примерно НВД:
Закуска (8:00-8:30) :
1 лимон, 3 цели яйца + 1 белтък
Междинна (10:00-10:30) :
50гр. овесени ядки предварително накиснати в 100г. кисело мляко (2-3%), 2 цели яйца, 100гр. пилешко
Тренировка (12:30-13:00)
Веднага след тренировка средноголям банан.
Обед (10-15 мин. след банана 14:30)
200гр. бяла риба ИЛИ 200гр. пилешко филе
Междинна (17:30-18:00) :
30гр.бадеми, 100гр. пилешко, 150гр. зеленчуци ( предпочитам краставици :) )
Вечеря ( 21:00ч.) :
100гр. пилешко, 50-60гр. сирене, голяма салата (зеле,марули,спанак или др.)
Преди лягане (около 23:00ч.) :
150гр. домашна извара
—————————————————————————
Мисля да си взема следните суплементи:
OxyElite Pro + 2xModern BCAA + Primaforce ALCAR + Primaforce Glutaform - 1kg + Primaforce ZMA 180caps
Благодаря ви предварително за съветите, които ще ми дадете!!! Отворен съм за всякакви предложения и идеи! :)
24.05.13
19:54
С този тренировка определено ще свалиш и набиранията и пресите нямат значение по колко ги правиш, просто ги прави )).....за храната не мога да кажа, защото е индивидуално....
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 24.05.13 19:56.
24.05.13
21:21
Всички упражнения за пресата ще бъдат с допълнително кг. Все пак и пресата е мускол не се ли нуждае и тя от тежести за да расте въпросът ми е ще има ли ефект от цялата тази комбинация. :)
ако искаш да сваляш килограми започни кардио , а с коремни преси и разни упр за корем ти тренираш самия мускул,не сваляш
24.05.13
22:25
казано от `~1! на 24.05.13, 21:57:
ако искаш да сваляш килограми започни кардио , а с коремни преси и разни упр за корем ти тренираш самия мускул,не сваляш
Ами аз мисля че съм споменал горе, че 2-3 пъти седмично ще съм на ВИИТ (което мисля, че най-оптималния начин за сваляне на мазнини) + НВД + Охи-то ии карнитина ... :)
25.05.13
00:16
Знам ,че не ти казвам нещо ново но..калориен дефицит.Така ще свалиш.
Успех.
25.05.13
00:36
казано от El_tiggeraso на 25.05.13, 00:16:
Успех.
Еми с такива тренировки мисля, че ще го постигна даже ме е страх да не претренирам, но главния въпрос ми е съвместими ли са 2те програми ии дали с НВД ще кача сила и едновременно ще сваля мазнини. А до колкото съм го изчислявал ми излизат 2300кал на ден мисля че ще успея да се вкарам в дефицита. Поздрави, очаквам други мнения. :)
25.05.13
07:08
казано от Златомир Кюлевчиев на 25.05.13, 00:36:
Успех.Еми с такива тренировки мисля, че ще го постигна даже ме е страх да не претренирам, но главния въпрос ми е съвместими ли са 2те програми ии дали с НВД ще кача сила и едновременно ще сваля мазнини. А до колкото съм го изчислявал ми излизат 2300кал на ден мисля че ще успея да се вкарам в дефицита. Поздрави, очаквам други мнения. :)
Няма как да качиш сила, ама ти нали искаш да сваляш кг. Сила и “диета” са не съвместими, ще се издухаш/ претренираш и т.н.
25.05.13
17:53
казано от Vasil Stoianov на 25.05.13, 07:08:
Успех.Еми с такива тренировки мисля, че ще го постигна даже ме е страх да не претренирам, но главния въпрос ми е съвместими ли са 2те програми ии дали с НВД ще кача сила и едновременно ще сваля мазнини. А до колкото съм го изчислявал ми излизат 2300кал на ден мисля че ще успея да се вкарам в дефицита. Поздрави, очаквам други мнения. :)
Няма как да качиш сила, ама ти нали искаш да сваляш кг. Сила и “диета” са не съвместими, ще се издухаш/ претренираш и т.н.
Нали въпроса на силата и масата са да следя протеина особенно на силата, това че ще съм на малко въглехидрати не мисля че ще и попречи аа и глутамина и бцаа-то мисля че ще ме въстановяват доста ... :)
25.05.13
18:13
казано от Златомир Кюлевчиев на 25.05.13, 17:53:
Нали въпроса на силата и масата са да следя протеина особенно на силата, това че ще съм на малко въглехидрати не мисля че ще и попречи аа и глутамина и бцаа-то мисля че ще ме въстановяват доста ... :)
е как ще свалиш 10 кг тогава? и да ти се покачи и силата още..Добавките не ги брой и със тях и без тях е същото.Нестава!
Миналата година бях на калориен дефицит и свалях килограми, силата ми се покачваше.. следователно не е невъзможно.
25.05.13
20:09
казано от Vasil Stoianov на 25.05.13, 18:13:
е как ще свалиш 10 кг тогава? и да ти се покачи и силата още..Добавките не ги брой и със тях и без тях е същото.Нестава!
Колега целтъ ми е мазнини, а не мусколи ;)
25.05.13
20:11
казано от dani на 25.05.13, 19:50:
Миналата година бях на калориен дефицит и свалях килограми, силата ми се покачваше.. следователно не е невъзможно.
това са само думи, дай факти, как стана. Лега ти скочи от 50 на 60кг или какво, направи две повторения повече за бицепс? С колко отслабна? такива работи. Иначе не е серьозно. Няма как, ако си в калориен дифицит, да прогресираш линейно. Факт.
25.05.13
20:13
казано от Златомир Кюлевчиев на 25.05.13, 20:09:
казано от Vasil Stoianov на 25.05.13, 18:13:
Колега целтъ ми е мазнини, а не мусколи ;)
Еми значи нямаш проблем, още горе ти го написах!
казано от Vasil Stoianov на 25.05.13, 20:11:
това са само думи, дай факти, как стана. Лега ти скочи от 50 на 60кг или какво, направи две повторения повече за бицепс? С колко отслабна? такива работи. Иначе не е серьозно. Няма как, ако си в калориен дифицит, да прогресираш линейно. Факт.
Как стана.. бях на ВМ-НВД. За един месец свалих 3-(4) килограма. Лега ми се качи от 70 на 75; клека от 95 на 105; тягата от 105 на 115; раменната преса се качи с 5 килограма. След това два месеца тренирах само на лостове и свалих още 8-9 килограма, но това не е важно. Знам че 5кг на лежанката и 10кг на клека и тягата не са някакви стабилни резултати. Покачване в силата все пак имаше. Лично аз го отдавам на това че свалих доста мас от себе си, която явно е натоварвала кръвоносната ми система.
26.05.13
09:00
казано от dani на 25.05.13, 23:06:
казано от Vasil Stoianov на 25.05.13, 20:11:
За един месец свалих 3-(4) килограма..
Че теглото през деня не е постояно и се променя +-1,2 кг. Искало ти се е да са толкова, не си сигурен, щом после си написал, че си свалил още....И кога си правил замерване на силата също не е ясно. Но виж, няма значение. За него и без това не е от значение силата, така поне е написал. Перпетум мобиле не съществува, вече си голям и трябва да го разбереш. Няма калории/енергия, няма сила!
Става така, както описваш, защото във организъма, до диетата е имало събран гликоген, който си го израсходил тотално. Питащият, със тази програма ще направи точно това, да отначало може даже да качи някой друг кг във движение, но това е съвсем временно. След като си изхаби тотално всички ресурси, а той ще ги изхаби, защото ще е на дифицит-НВД, може да влезе във такава яма, че два мес. после ще излиза от нея и дали ще излезе не се знае.
....и за това още във началото написах му, че ще свали със тази програма задължително, при диета....и т.н.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 26.05.13 09:11.
27.05.13
00:37
Васил Стоянов попринцип съм подбрал тази схеми и системата 5х5 за изразходване на калории и по качествено сваляне. А това за силата ще си покаже.. :)
Ааа по горе в началото съм споменал, че имам въпросчета .. така и не ми отговорихте ... ако може поне отговор на този ... :)
2. Мога да правя около 4 набиранки 5х5 нямам никакъв шанс проблем ли е ако ги правя с спомагателни ластици или как, да ги правя докъто не правя 5х5?
Мерси предварително ии ПОЗДРАВИ! :)
Мнението беше редактирано от Златомир Кюлевчиев на 27.05.13 00:43.
Почваш с 4 и гониш обща бройка от 20-25 бройки, докато почнеш да правиш 5х5.
22.06.13
23:04
Какво мислите за следния прием на добавки:
1. ОксиЕлите Про - 2 преди кардио сутрин и още 2 преди тренировка следобед / в нетренировъчни дни само 2 сутрин
2. Примафорс БЦАА 2:1:1 - доза преди кардио и половин доза след кардио ... и полувин доза преди трен, половин по време половин след или доза след? / в нетренировъчни доза сутрин и доза следобяд
3.АЛКАР - 3 дози сутрин преди кардио и 2 следобяд преди тренировка / в нетренировъчни 3 дози сутрин или 2 сутрин 2 следобяд?
4.Глутаформ - доза сутрин преди и след кардио, доза преди и след тренировка и доза вечер / в нетренировъчни дни доза сутрин доза следобяд и доза вечер
5.ЗМА - 3 капсули преди лягане (30-45 мин. преди или след изварата???)