Има ли интерес, има и прогрес!

Темата е заключена.

Здравейте! Името ми е Анджелика. От край време следя както сайта, така и форума (това сте го чували сигурно безброй пъти, но какво да се прави :D ). Един приятел ми го беше пратил, от тогава редовно влизам. Много ми харесва като съдържание и като качество. Та, реших и аз да си направя дневник, най-вече заради съветите и критиките, които евентуално бих получила. И така, малко за мен.

Аз съм ..
На 22, студентка по Компютърни системи и технологии (no comment :x ), 3-ти курс, почти 4-ти. Влекат ме Web Front-end разработките, натам съм тръгнала. Родом съм от Каспичан и си живея тук де, а ученето ми е в Русе.
Мерките ми ги има в сайта, но все пак ще отбележа: висока съм към 174 см, а теглото ми е 59 кг (което си варира 58-60 всъщност).

Целта ми, свързана със спорта и здравето е ..
Не целя да отслабвам, т.е. не ме вълнува какво показва кантара, по-скоро гледам какво показва огледалото. Целта ми е да изчистя мазнините и да се “оформя”.

До сега ..
Преди около 2 месеца започнах да правя упражнения за корем, бедра и дупе .. и малко за ръце. Резултат, макар и минимален, се наблюдаваше. Преди 3 седмици започнах и да тичам (държа да отбележа, че хич не обичах, но пробвах и взе, че ми хареса :D ) по тази програма. След втората седмица, обаче, направих почивка (1 седмица) заради проблеми с краката. Също така скачах и на въже, започнах да правя и други упражнения за прасци. Резултат в действителност имаше, наскоро ей така реших да си измеря бедрата и метъра показа с 2 см по-малко (sun) . Скоро започнах да правя упражнения и за гърди и за рамо.

Хранене ..
Закуската при мен стана закон. Газирано не пия от .. не си спомням от кога, дори вече и по празниците не си позволявам (не ми и липсва). Течностите, които приемам, са главно вода, чай и кафе. На хляба вкуса го забравих, избрах да го замествам с едни оризиво-пшенични блокчета и за сега съм доволна (като че ли). Сладко .. сладкото никога не ме е влечало особено и вече шоколадите и кроасаните и т.н. съм ги отказала (освен шоколада в мюслите). Чипсове-мипсове и производните му също са аут от менюто ми, само семки си чопля от време на време. Мноооооого рядко прегрешавам и с алкохол (blush) .. окей де, + натурален сок (wasntme) .

Възможности ..
За съжаление нямам финансовата възможност (скоро и физическата, понеже съм във ваканция, а най-близкия фитнес е на 20 км) да ходя на фитнес. Затова пък стадиона ми е на 1 мин от вкъщи :D . Единствените “уреди”, с които разполагам, са въже за скачане и 2 гири по 2 кг (купих си ги преди около година, но доста време не ги ползвах). Сега имам мерак да си взема по 3 кг, както и ръкохватки за предмишници, но .. кога ще стане никой не знае.

И така, това съм аз. Надявам се да съм била изчерпателна с информацията :D .Благодаря ви предварително за вниманието! Обещавам да съм редовна (wasntme) ! Малко по-късно ще постна програмата ми от днес.

27.05.13
21:36

Въжето е много добро и достъпно решение за домашни тренировки, ако го развърташ редовно ще си доволна от резултата ;) Успех в начинанието!

Мнението беше редактирано от Dale Cooper на 27.05.13 21:38.

Благодаря! :)

Ето как протече днешния ми ден:

Хранене:
- 10:00 :
    1 ч.л. мед;
- 10:30 :
    1х сварено яйце с 1х оризово-пшенично блокче и малко сирене;
    1х плодово кисело мляко (150 г);
    1х кафе 3 в 1;

- 15:30 :
    ~200 г кисело мляко;
    50-60 г шунка;

- 20:00 :
    ~100 г картофи огретен;
- 21:30-22:30 :
    няколко ягодки;
    ~200 г зелена салата;
    ~150 г картофи огретен;
    40-50 г изчоплени семки.

За целия ден изпих 1 л зелен чай и горе-долу още толкова вода.

Тренировки:
- 17:30 (изброявам ги в реда, в който съм ги правила) :
    3 х 20 Squat;
    това за корем;
    това за дупе и бедра + 2 допълнителни серии (предварително) Bridging;
    и това за корем;
    2 х 15 .. май се води повдигане на дъмбел от лег или нещо такова, като за целта използвах скромните си 2 гири.

- около 19:30 :
    тичане (3 мин тичане / 1 мин ходене) х 4 (седмица 3 от програмата).

Мнението беше редактирано от Анджелика Тодорова на 27.05.13 23:14.

И така, стана време да се отчета и за днес. :)

Хранене:
- 11:00 (малко се пооспах, но какво да се прави, пък и нали трябва и почивка да има :D ) :
    1 ч.л. мед;
    1х плодово кисело мляко (150 г);
    1х кафе 3 в 1;

- 14:30 :
    1х оризово-пшенично блокче;
    1х топено сиренце (от тия триъгълните);
    ~50 г шунка;

- 17:00 :
    1х сварено яйце;
    ~50 г трошено сирене;
    ~100 г кисело мляко;

- 20:00-20:45 :
    ~200 г зелева салата с краставица, морков и малко пресен пипер;
    1 малко парченце баница (знам, че не трябва, колкото да уважа домакинята ..);
    100-150 г хамбургски салам (реших, че е по-добре, отколкото да се натъпча с баница);
    ~100 г кисело мляко.

За целия ден 500 мл зелен чай и не знам още колко вода.

Тренировки:
- от 19:00 нататък :
  3 х 20 повдигане на дъмбели (в случая гири) от хоризонтален тилен лег;
  4 х 15 флайс с дъмбели (пак гири) от лег;
  4 х 50 повдигане на пръсти от стоеж (бързи);
  5 мин скачане на въже (по принцип издържам доста повече, но на този етап не искам да прекалявам, защото болките в краката (глезените и колената) се връщат от време на време).

Тренировките ми днес са малко скромни, утре сутринта мисля да се поизпотя както трябва (wasntme) .

29.05.13
16:13

За тренировка в къщи влез в този сайт  http://zuzkalight.com/blog/category/workout/    и си подбери програма .Има идеални варианти с въже и дъмбели за една качествена тренировка. Когато нямам възможност  за фитнес зала тренирам по някоя от тези програмки(или комбинирам според възможностите ми :)  )

Много благодаря! :) Утре или в други ден като се прибера ще го погледна, че тук нета ми е много слаб :( .

И така, не пропускам и днес да се запиша :) .

Хранене:
- 9:00 :
    1 ч.л. мед;
    1х кафе 3 в 1;
    1х сварено яйце;
    2х с.л. мюсли + 4 с.л. кисело мляко;

- 12:00 :
    1х оризово-пшенично блокче;
    1х топено сиренце (пак от триъгълните);
    ~100 г хамбургски салам;
    50-70 г месо (от тия, на които викат “дупета”, едно такова червено);
    ~100 г кисело мляко;

- 16:00 :
    ~100 г кисело мляко;
    ~100 г хамбургски салам;
    1х сварено яйце;
    ~50 г сирене;

- 21:00 :
    2х оризово-пшенични блокчета;
    1х топено сиренце;
    ~100 г хамбургски салам.

Тренировки:
- 8:00 :
    упражнения за корем (намерих 1 клипче с упражнения 15 мин на една мадама и реших да  го пробвам; щях да постна клипчето, но с този интернет докато ми зареди ще стане време пак да тренирам .. )
    тичане (3 мин тичане / 1 мин ходене) х 4 (седмица 3 от програмата).

Скоро прочетох, че не е проблем сутрин на гладно да се тича, затова реших днес да направя така. И без това щях сутринта да бягам, защото вечерта пътувах, просто щях да стана 2 часа по-рано, за да закуся. А тази вечер най-вероятно няма да се спи, защото утре имам изпит и .. трябва да се учи (sweat) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1