02.06.13
10:51
Здравейте, тъй като имам проблеми в лявото рамо, искам да попитам с какво мога да заменя вдигането от лег за формата 5/3/1?
П.С. При военна преса нямам болка.
02.06.13
10:54
Наклонената лежанка причинява ли болка?
02.06.13
10:55
Миналата седмица на много малки килограми - леко. Сега не знам.
02.06.13
10:55
Пробвай, също пробвай и тясна лежанка
02.06.13
10:57
По-принцип бутам само тесен хват - но там болката е най-изразена. Мисля - дъмбели. Но нека и по-вещите се изкажат.
02.06.13
11:01
Колко тесен?
02.06.13
11:10
казано от Борето на 02.06.13, 11:07:
Замени го с широк хват тогава. Или малко почивка му дай да отмине болката.
При условие, че тесният изолира рамото до голяма степен, как точно ШИРОКИЯТ, при който влиза повече рамо ще му помогне?
офтопик
Тедо, не знам дали болката е същата като при мен- но аз 3 седмици имах болки и в двете рамена. Решението беше- 3 седмици почивка от лег и всичко което предизвиква и минимален дискомфорт- а това беше всичко бутащо и някои други движения. Мазане с магнезиево и 5 дена фелоран и доста желатин. Тия последните след почивката не знам дали са оказали влияние- може и само плацебо да е. Успех с оздравяването!
/офтопик
02.06.13
11:14
И да се включа към офтопика на Скота - най-добре премахни лежанката като цяло, мини при Цецо Василев, а междувременно натискай военната.
При условие, че тесният изолира рамото до голяма степен, как точно ШИРОКИЯТ, при който влиза повече рамо ще му помогне?
Ако не забеляза той се оплаква, че точно от тесния хват го боли рамото, така че може би като го замени с ШИРОК няма да го боли толкова. А ако пак го боли тогава може да му даде малко почивка.
02.06.13
11:39
казано от Борето на 02.06.13, 11:35:
Ако не забеляза той се оплаква, че точно от тесния хват го боли рамото, така че може би като го замени с ШИРОК няма да го боли толкова. А ако пак го боли тогава може да му даде малко почивка.
А аз ти обяснявам, че ШИРОКИЯТ натоварва рамото ПОВЕЧЕ. Да ти нарисувам ли диаграма, за да го разбереш?
02.06.13
11:42
Събирам плешките отзад и като пусна надолу не мога да сваля до гърди. На широкия нямам такъв проблем, нали вчера бутах. :)
02.06.13
11:45
На широкия имаш по-къс ROM
Както ти написах нагоре - най-добре спри лежанката временно и мини през Цецо Василев, за да види защо точно те боли на тесен лег.
А аз ти обяснявам, че ШИРОКИЯТ натоварва рамото ПОВЕЧЕ. Да ти нарисувам ли диаграма, за да го разбереш?
Ти няма нужда да обясняваш, тъй като дори не може да си сигурен къде точно е проблема.Може самата позиция в комбинация с по-тежки килограми да не му е удобна и от там да идва и болката.Затова чрез вариации е най-лесно да се намери решение.Ако не се намери - ПОЧИВКА
02.06.13
23:26
Лицеви с тежест? Нали ходиш в гимнастическа зала, може там да прави лицеви на халки + тежест.