03.10.05
10:10
Та гледам се в огледалото и долавям разлика в обема на бицепсите междусилната ми и слабата ръка.Това като че ли е нормално.Ако накой може да ми помогне със съвет или специфична тренировка как да достигна еднакъв обем и форма (приблизително де).Трябва ли по-слабата ръка да се тренира по по-особен начин и т.н.
Това е обсъждано доста във форума и е абсолютно нормално.Поразрови се и намери темите.Малък съвет- тренирай с дъмбели и почвай винаги с” по-малката ръка”
Нормално е ако е силно изразено прави например така със силната ръка прави толкова повторения колкото и със слабата след време ще се изравнят при мен работеше
И при мен има разлика в бицепсите, че и в трицепсите, в гърдите също ;) Но разликата е трудно видима с просто око.
Като цяло, никога няма да постигнеш пълна симетричност на двете половини на тялото. Пробвай това с дъмбелите, но не се вманиачавай толкова.
Аз като правя с дъмбели, винаги лявата ръка отказва първа, затова и започвам с нея, и после правя същия брой повторения и с дясната.
С времето ще се оправи ;)
Залегни малко пове4е на упр. със собствено тегло.
И идеята да се запо4ва със по-слабата ръка съ6о е добра, според мен. Уравновесеност на упр. с лост съ6омисля 4е 6е ти помогне/
Успех.
Абе има още един но според мен е адски крив и лош например да не тренираш силната докато се изравни , но коктж козох избери вариант 1 дето съм ти дал по горе
при мен е по сложно
бицепса на дясната ми ръка е по голям, но по слаб :shock: :roll:
04.10.05
14:52
Едно упражнение, което за мен поне работи много добре за бицепс. На пейка вдигната под 45 градуса с два дъмбела - вдигаш едновременно като предмишниците сочат леко настрани а не напред. Комбинитам обикновено с крив лост - обърнат хват.
Разбирасе че е нормално.Аз също имам разлиса в бицепсите аи в гърдите. :wink:
[quote author=”^MaD^”]при мен е по сложно
бицепса на дясната ми ръка е по голям, но по слаб :shock: :roll:
Нали знаеш че при билдинга не е важна силата а размера нагласи ги така че по размер да са еднакви , всеки има силна и слаба страна важно размера да е еднакъв
когато правиш упражнения с 1 ръка,прави първо с по-слабата.Не прави доппълнителни упр за слабата ръка!