03.06.13
19:36
Какъв бодифет поддържаш д/г с тази храна и каква е кривата на развитие (нагоре,надолу,на едно ниво), с какво темпо?
03.06.13
20:20
Протеина е в много повече от необходимото.. Малко вика :D :D Но с тези въглехидрати какво да се прави...
Петре, на 2500 калории почвам да качвам- тествано дори на ниски карбове :) и не говоря за мускули. Наистина рестрикциите са големи, както и натоварването е увеличено. ама има нещо сбъркано с моя метоболизъм, така че действам по-агресивно. За момента се чувствам чудесно. Това с ниските карбове е само за няколко дни 4-5- в общи линии пробвам теорията че не бива да давам мира на тялото и да влизам в еднообразие. С вдигане на карбовете свалих малко сега пак ги намалих. Бе докато прогресирам не пипам.
Ванка- за 4 седмици свалих близо 4кг- и малко БФ. В петък стават 5 седмици “диета” и ще меря пак. Както казах горе- карбовете пак ще бъдат ъп за някой ден после пак ниско и тн.
Тийн пауър и аз мисля че над 150 протеин не трябва, ама пък пусти “бодибилдинг” стратегии като че ли работят- друг е въпроса какво потенциално скапват.
Както казах докато има прогрес не пипам.
03.06.13
21:06
До колко смяташ да сваляш,говори в цифри,цели и т.н.,а не “свалих малко бодифет”, поне ориентировъчно да следим прогреса.Сега как си,от колко почна,а-у...
Ти ме питаш през седмица : ) В стойности- от 83 на 79.5 /сега вероятно по-малко/ БФ от 23 на 18- това е с формула смятано- долу в подписа. Със смешния ми калипер не съм пробвал. Цел за килограми минимум 75- оптимистичен вариант 73. Време до към края на юли максимум- колкото по рано докарам резултата толкова по-добре.
03.06.13
21:20
Кви 23 процента ве,ебаваш ли ни тук всичките, ти не си на повече от 15 по снимките с прилепнала тениска дето съм те виждал, май и гол някъде съм те засичал. То зимата бях яко по-мазен от теб,ако ти си бил на 23, аз съм отивал към 30. :D А към 35 е един наш общ приятел,дето дигате често заедно, така че си прави сметки. Него да не го смяташ за към 50%? (това риторично,не отговаряй)
Мнението беше редактирано от lordinario на 03.06.13 21:21.
Както казах не претендирам за точност на метода- отбелязвам стойностите и проверявам делтата. Един и същ метод/макар и грешен/ във времето би показал промени. Мерен съм и с професионален калипер- 2 пъти така че :)
03.06.13
21:27
Лорди, разликата между калипер и това, което ти си мислиш, е огромна.
Кво става ДНП-то? Стана ли вече с такъв гръб, че чак да кръв да пускат пичките като те галят?
казано от Teen Power на 03.06.13, 20:20:
Протеина е в много повече от необходимото.. Малко вика :D :D
Хич не му е в повече даже. Би следвало да се движи около 3 гр/кг, че и нагоре, за да се опита да минимизира загубата на активна маса с такава яка рестрикция. Но няма да спамя повече - има достатъчно изписано по темата, а и Скота има глава на раменете си :)
03.06.13
21:32
Тай ли Петьо,ми аз дето приемам 1,5-2х по-малко протеин и тренирам 8х по-често и 12х по-хард що не губя мускулна маса? Да не говорим,че съм и по-тежък и повече активна тъкан имам и по-малко мазнини (което също допринася). (ся да не тръгнеш да се заяждаш,въпросът ми е обективен,щото твърдиш, че трябва доста протеин).
Мнението беше редактирано от lordinario на 03.06.13 21:33.
казано от A.W.E.I.T на 03.06.13, 21:32:
Тай ли Петьо,ми аз дето приемам 1,5-2х по-малко протеин и тренирам 8х по-често и 12х по-хард що не губя мускулна маса? Да не говорим,че съм и по-тежък и повече активна тъкан имам и по-малко мазнини (което също допринася). (ся да не тръгнеш да се заяждаш,въпросът ми е обективен,щото твърдиш, че трябва доста протеин).
Щото си супермен :D.
03.06.13
21:35
казано от Grey Knight на 03.06.13, 21:27:
Лорди, разликата между калипер и това, което ти си мислиш, е огромна.
Кво става ДНП-то? Стана ли вече с такъв гръб, че чак да кръв да пускат пичките като те галят?
Да всичко е както си го гледал по клипове и си чел по научно-фантастичните книги,изживявам го всеки ден.Ти иначе какво става, сложи ли протези на зъбите, татуса до къде стигна, свали ли го до китката (арм слийва), ходи ли за носа при хирург да го пооправи? Видяхте ли се с Джимшарк отбора,снимки нащракахте ли си?
Мнението беше редактирано от lordinario на 03.06.13 21:36.
03.06.13
21:37
Сложих си фасетите, блестят яко, цял дракон на гърба нарисувах. Кай Грийн ме чака, за да правим фотосесия заедно.
03.06.13
21:39
казано от Скота на 03.06.13, 20:56:
Петре, на 2500 калории почвам да качвам- тествано дори на ниски карбове :) и не говоря за мускули. Наистина рестрикциите са големи, както и натоварването е увеличено. ама има нещо сбъркано с моя метоболизъм, така че действам по-агресивно. За момента се чувствам чудесно. Това с ниските карбове е само за няколко дни 4-5- в общи линии пробвам теорията че не бива да давам мира на тялото и да влизам в еднообразие. С вдигане на карбовете свалих малко сега пак ги намалих. Бе докато прогресирам не пипам.
Ванка- за 4 седмици свалих близо 4кг- и малко БФ. В петък стават 5 седмици “диета” и ще меря пак. Както казах горе- карбовете пак ще бъдат ъп за някой ден после пак ниско и тн.
Тийн пауър и аз мисля че над 150 протеин не трябва, ама пък пусти “бодибилдинг” стратегии като че ли работят- друг е въпроса какво потенциално скапват.
Както казах докато има прогрес не пипам.
Да, добре дошъл в клуба на сбъркания метаболизъм :) Аз карам на под 25гр въглехидрати в почивните дни и под 100 в тренировъчните и свалянето е почти невъзможно :Д А силата не пада при това количество въглени. Това е от много заседналост и боклуци на масата. В тийнейджърските години се оформя бъдещата картина и ако тогава изпуснеш, после трудно се хваща влака в правилната посока, а той е пътнически.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 03.06.13 21:40.
03.06.13
21:39
казано от Grey Knight на 03.06.13, 21:37:
Сложих си фасетите, блестят яко, цял дракон на гърба нарисувах. Кай Грийн ме чака, за да правим фотосесия заедно.
А да, сетих се, ти ми каза онзи ден. Нали ми писа, когато ти отговорих от Айфона си от Сидни. Прати му много поздрави, той ще се сети, едно време когато тръгваше тепърва по залите, аз му дадох първите насоки и му показах как се правят упражненията.
Мнението беше редактирано от lordinario на 03.06.13 21:40.
казано от Lachezar Tomov на 03.06.13, 21:39:
Да, добре дошъл в клуба на сбъркания метаболизъм :) Аз карам на под 25гр въглехидрати в почивните дни и под 100 в тренировъчните и свалянето е почти невъзможно :Д
Ами променете си тренировките тогава...Явно се щадите...
Друго бих приел. ама това че се щадя е далеч от вярно :)
Дефиниция за щадене и раздаване?
казано от Скота на 03.06.13, 21:54:
Недостатъчен енергоразход, по-висока интензивност - такива неща имам предвид. След като с диета не става, значи проблемът не е в нея...
Мнението беше редактирано от Петър на 03.06.13 22:02.
03.06.13
22:10
Не се щади Скотчето, макар че ми е обещал да вдигне интензивността, но да видим кога ще го направи :D
03.06.13
22:13
И обема,и обема...........да не прави по 10 серии на тренировка, да прави по 30 и яко откази, яко треперене. Да излезат жилите и вените по лицето, да стане по-червено от домат... Няма да си скъса мускулите и да си счупи костите. Няма да почине.
Мнението беше редактирано от lordinario на 03.06.13 22:14.
Оставете го Бойко да се нацепи и стига сте му казвали само да яде повече , защото както и той казва ,,Гледката е доста ... ” : )
03.06.13
22:27
казано от Петър на 03.06.13, 21:41:
Да, добре дошъл в клуба на сбъркания метаболизъм :) Аз карам на под 25гр въглехидрати в почивните дни и под 100 в тренировъчните и свалянето е почти невъзможно :Д
Кръгови, базови упражнения за цяло тяло, 90% пулс 40минути, тежести над 80% от максиума. Звучи ли ти познато? :)
П.С. Ако трябва да съм честен, интензивността я държа висока регулярно в последните два месеца, преди беше по - ниска, но тренировките бяха по 15 тона
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 03.06.13 22:29.
казано от A.W.E.I.T на 03.06.13, 22:13:
И обема,и обема...........да не прави по 10 серии на тренировка, да прави по 30
Обема не е определящ, щото може да правиш и по 30 серии кросовър и концентрирано до отказ ;)
П.П. И аз иначе бих препоръчал различен подход в тренировките.
Мнението беше редактирано от Петко К на 03.06.13 22:46.
03.06.13
23:01
Скоте, оправи ли лягането ?
03.06.13
23:02
казано от Lachezar Tomov на 03.06.13, 22:27:
Кръгови, базови упражнения за цяло тяло, 90% пулс 40минути, тежести над 80% от максиума. Звучи ли ти познато? :)
П.С. Ако трябва да съм честен, интензивността я държа висока регулярно в последните два месеца, преди беше по - ниска, но тренировките бяха по 15 тона
Според мен ако не се вкара тичане поне 3 пъти седмично и то не какво да е тичане а спринтове, редуващи с бавно за възтановяване не става. Само с тежести не ми се вижда да е възможно, ако правиш 3-4 пъти футбол или баскетбол или друг спорт подобен но на по високо ниво пак става. Като гледам това движение кросфит, там е много сериозна работата и ако се занимаваш с кросфит имаш всичките тези неща накуп.
ПС. - И още нещо че забравих, няма научен довод, но храната която ядем не е читава има от някъде неща които не се връзват със сметките ...
Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.06.13 23:06.
03.06.13
23:08
казано от Петко К на 03.06.13, 23:06:
Не е задължително, аз никога не съм тичал.
Може би в повечето случаи ? Ти може и да си по специален тип или по скоро моите наблюдения да са грешни, не претендирам за точност :)
03.06.13
23:10
казано от Петко К на 03.06.13, 22:44:
казано от A.W.E.I.T на 03.06.13, 22:13:
И обема,и обема...........да не прави по 10 серии на тренировка, да прави по 30
Обема не е определящ, щото може да правиш и по 30 серии кросовър и концентрирано до отказ ;)
П.П. И аз иначе бих препоръчал различен подход в тренировките.
А 2 вида мъртва тяга по 5 серии яко отказ, 2 вида набиране по 4 серии, и 3 вида гребане от различен ъгъл по 4 серии, всичките изпълнени до отказ? Толкова тежко,че да ти отнеме 2 часа,без да ти пада пулса и да се отплесваш? Какво концентрично,какъв кросоувър,тези дори не ги слагам в сметките на тренировката.
Петко, може ли да попитам какъв? Ако ще кажеш по-силово съм съгласен. ама в момента не бих казал. че силата ми е на макс- само на лега си седи :D ама той няма на къде да пада така или иначе...
Дени, спя доста непробудно последно време- сиреч дълбоко. Лягам си нормално- преди 12 ми е трудно но нейде там.
Калояне, имам кардио с ниска интензивност- сиреч повече време след всяка силова и сега е се опитам да вкарам интервали по-често. Спринтове. че по лесно се реализират.
казано от Скота на 03.06.13, 23:19:
Петко, може ли да попитам какъв? Ако ще кажеш по-силово съм съгласен. ама в момента не бих казал. че силата ми е на макс- само на лега си седи :D ама той няма на къде да пада така или иначе...
Последно чистиш ли или искаш сила да качваш? Силата няма как да е на макс с 1500 калории ;)
Вместо да ходиш за половин час в залата и да тренираш по една група, прави нещо по-базово като сплит, от типа на бутане-дърпане или горна-долна част, 4-5 тренировки седмично. Т.е., големите групи два пъти седмично, но без много изолиращи. Гориш повече калории, като ангажираш повече мускулни групи в тренировка и метаболизма ще е забързан и на следващите дни.
Чистя- просто предполагах, че ще кажеш- “тренирай по-тежко” за това бе и вметката. Благодаря за мнението- ще обмисля варианта.
Получих си резултатите от профилактичните кръвни изследвания.
Общ холестерол- 5,18 mmol/l
глюкоза- 4 mmol/l
триглицериди- 0,81 mmol/l
В сравнение с миналата година глюкозата и общия холестерол са надолу. Преди включваше изследването и HDL, обаче явно сега не и е трябвало допълнително да искам. Триглицеридите са по-високи от миналата година, но в общи линии всичко ми е в норми.
04.06.13
16:06
казано от Lachezar Tomov на 03.06.13, 22:27:
Да напиша ли тука колко пъти съм те поканил да дойдеш да тренираш с мен на Раковски...да ги видя тия тия пулсове и тонажи :)
Вчера до тренировка така и не се стигна, но пък походих около 2 часа преди да хвърля котва и да акустирам пред компютъра в офиса... но за сметка на това в малките часове се състояха 2 епични игри на билярд :D Ще се доразбудя пия някой чай и към залата.
05.06.13
11:23
казано от Скота на 05.06.13, 11:19:
но за сметка на това в малките часове се състояха 2 епични игри на билярд :D
Завършили с автоголове :D
***Тренировка:
раменна преса- 12х40кг 6х60кг 4х60кг 9х50кг
раменна преса с дъмбели- 2х10х20кг 8Fх20кг
още 2 серии упражнение с динамична и изомтрична компонента- дъмбел- 5кг
профилактики за рамо
кардио- колело
корем
На раменната, като че ли ми е рекорд 6ца на 60 май не съм правил- беше си гриндене, както е модерно да се казва сега - 4ката също. Дъмбелите са ми леки, но трицепсите ми фалираха преди раменете- още имам мускулна. За сега толкова.
***Тренировка 2 :
двойна табата
суинг 16кг
клек
Не трябва да има съмнение, от мен тече вода. Утре пак.
Мнението беше редактирано от Бойко на 05.06.13 21:56.
***тренировка:
преден клек- 6х80кг 4х90кг 3х90кг
клек- 5х1х100кг 20х75кг //1ците през 15-20 секунди
сгъване за бедро- 12х40кг 10х40кг
прасец
кардио- пътека + колело
Пак като предния път- на краката не ми тежат, но ме смачкват и се свивам и щангата отива на ръце- слабо ядро. Понагласих ги краката доволно.
***Тренировка:
4х85кг 1+1х90кг 5х75кг 6х75кг
полулег с дъмбели- 12х25кг 10х25кг 8х25кг
пекдек- 15х50кг
кофички- х2
флайс от наклон
кардио- пътека
Днеска станаха 5 седмици от как “чистя”- -4,5кг до тука- взех си и всички мерки- спад има само на ханша и талията- всички други мерки са си същите- казано иначе съм доволен. Колко са били вода колко мазно не знам- факт е, че съм 78,5 и силата не бих казал че ми е спаднала драстично- а и аз освен на лега не натискам другите движения в момента. Схемата на хранене ще остане същата- днеска беше зареждане- не съм броил калории предполагам 3000- спагети, овес, малко сладко и черен хляб и сладолед. Утре ще ям пак въглехидрати, но ще броя вече- сиреч няма да е ол ин, като днес. От неделя пак- месо, яйца, ядки и много салати там с масло и сметана за няколко дни и тн.
За тренировката- 4ка на 85- не съм правил до сега- сиреч си е рекорд- 4тото беше пределно с доста зор заключих- бях предупредил пазача да не пипа. На 90 няма да си я броя двойката щото се задържах в една точка и момчето помогна след като няколко секунди не мърдаше щангата- не знам дали щях да успея- така че не го зачитам за 2ка. Върнах тежестта и направих някви бройки. И после се довърших с полулег и прочие. Това е за днес.
ЕДИТ Като допълнение- доказателство, че махнатите кила не са ми били нужни е именно това, че силата ми не е спаднала.
Мнението беше редактирано от Бойко на 07.06.13 21:24.