26.04.13
18:32
Явно нещо не правя правилно при тренировките за бицепс, най вече с прав лост на щанга. Имам болки ето тук, метата с червено на снимката, даже и с пръст като натискам.
26.04.13
19:17
За да не те боли,оставяй щангата много бавно след серията,като си отваряш пръстите внимателно един по един,а не рязко.Като начинаещ и аз имах тая болка,но я реших.Другия вариант е да търпиш и да чакаш да заякнеш.
Да бавно я оставям по малко боли, но аз тренирам 2 години без прекъсване, и си ме боли, доста често. Някои викат, че щото с по широк хват съм правил, правя и с нормален раменен но пак си боли. Други викат щото лоста ми е хомейд и не се въртял лоста?
26.04.13
20:01
Най-вероятно ръката от лакътя надолу е абсолютно права и държиш щангата много пред теб. Пробвай да дръпнеш лактите назад, счупи китките надолу и сгъвай щангата без да местиш ръцете и без да заключваш долу. Така няма да можеш да докоснеш гърдите в горно положение, т.е. амплитудата е по-малка, но ще работи много повече бицепса.
Арнолд разказваше в едно свое интервю,че правият лост не е за всеки.Пробвал ли си с крив лост ? Мен лично и с двата лоста като сложа повече килограми ме болят китките,но с правия лост много повече,докато с кривия се усеща леко.
04.06.13
20:12
С по малка тежест има ли я болката ? Обеснявам си го с прекалено голяма тежест . Пробвай вместо лостове с дъмбели , долен скрипец , сгъване от наклон и прави тези при която е няма болката и усещаш мускула най-добре ;) .