04.06.13
17:56
Здравейте,
утре ще ми дадат пари и ще отида да се запиша на фитнес, но се чудя на каква програма да бъда. Попаднах на тема, че ако тренирам гърдите два пъти седмично, ще трябва така да си разпределя програмата, че да имам 72 часова почивка за тях, че да не пренатоварват. Изписах върху какво главно ще наблягам, така че предлагайте неща, които ще са ми от полза. :)
Гърди, бицепс и корем през ден.. В почивния ден лицеви и коремни на корем.. ;)
04.06.13
21:22
казано от Пенев на 04.06.13, 18:47:
От какъв зор ? Две тежки тренировки понеделник и петък ..
Честно казано и аз това мислех. Да речем, че решавам да създам следната програма:
★ Понеделник: ★
• Бицепс
• Гърди
• Корем
★ Вторник: ★
• Трицепс
• Гръб
• Рамена
★ Сряда: ★
ПОЧИВЕН ДЕН
★ Четвъртък: ★
• Крака
• Рамена
• Трицепс
★ Петък: ★
• Бицепс
• Гърди
• Корем
★ Събота: ★
ПОЧИВЕН ДЕН
★ Неделя: ★
ПОЧИВЕН ДЕН
- Предполагам създадох една нормална тренировка, като за момче, което не тренира вече пет месеца. :) Усещам се леко слаб, но след втората седмица, със сигурност физически ще усетя по-голяма сила. Според вас, добре ли ще е като за седмична програма?
Мнението беше редактирано от Николай Донг на 04.06.13 21:22.
04.06.13
22:22
Моят съвет е да наблягаш върху всичко,не върху точно определени места.Дълбоко се съмнявам ,че ти е дошло времето за специализация.
Ако си мислиш,че с тренирането на бицепса ръката ще стане 40,ще те разочаровам ,защото 2/3 от нея се заемат от трицепса.Това обаче не означава,че сега трябва да си изкъртиш ръцете от тренировки.Залагай на тежките базовите тренировки със свободни тежести,каквито и да са целите ти!По 3-4 упражнения за големите МГ и 2 за малките.И това е дискутирано безброй пъти,просто не си прочел,нали така?
Едва ли си тренирал кръгово до сега,но ако толкова искаш да е сплит,тренирай 3 пъти седмично с 4 дена почивка.
Пример:
1.гърди,бицепси
2.поч
3.гръб, трицпеси
4.поч
5.Крака,рамене
6 и 7 почивка
Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 04.06.13 22:24.
Не чети разни класически програми из форумите и по сайтовете. Сам трябва да си усетиш тренировките. Давам ти само една идея ,до която стигнах след 2-3 години тренировки:
ТРЕНИРОВКА 1 ТРЕНИРОВКА 2
КРАКА ГРЪБ
клек -5серии тяга -4серии
прасец -5серии набиране -4серии
чукове -3серии
ГЪРДИ трапец -3серии
лицеви упори -2серии
лежанка -4серии БИЦЕПС
кофи -4серии прав лост -4серии
флайс -4серии чукове -3серии
дъмбели -3серии
ТРИЦЕПС
тясна лежанка -4серии РАМО
френско -4серии воена преса(зад врат) -4серии
дъмбел зад врат -3 серии повдигане встрани -4серии
задно рамо -4серии
Тука съм ти копнал моята програма,но мисля ,че ще ти е тежка. Не се изсилвай. Възползвай се от факта ,че сега започваш и от малко ще имаш огромен ефект.Наслади му се. В твоя случай прави само по 2 серии и по 2 упражнения за мускул.Избери си по едно от посочените и ги сменяй всяка тренировка. Оставяй по 1 ден почивка между тренировките. След 2-3 редувания на тези две тренировки ,увеличи сериите на 3 за всяко упражнение.И взимай много преотеин.
Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 05.06.13 08:02.
05.06.13
13:03
казано от El_tiggeraso на 04.06.13, 22:22:
Моят съвет е да наблягаш върху всичко,не върху точно определени места.Дълбоко се съмнявам ,че ти е дошло времето за специализация.
Ако си мислиш,че с тренирането на бицепса ръката ще стане 40,ще те разочаровам ,защото 2/3 от нея се заемат от трицепса.Това обаче не означава,че сега трябва да си изкъртиш ръцете от тренировки.Залагай на тежките базовите тренировки със свободни тежести,каквито и да са целите ти!По 3-4 упражнения за големите МГ и 2 за малките.И това е дискутирано безброй пъти,просто не си прочел,нали така?
Едва ли си тренирал кръгово до сега,но ако толкова искаш да е сплит,тренирай 3 пъти седмично с 4 дена почивка.
Пример:
1.гърди,бицепси
2.поч
3.гръб, трицпеси
4.поч
5.Крака,рамене
6 и 7 почивка
Да, знам, че ръката се оформя от трицепса. Просто в умората очевидно не съм видял, че съм написал в програмата трицепса само два пъти… Ами, ще се пробвам с няколко тренировки, ще преценя коя ще ми е най-добра. Все пак благодаря и на двама ви за идеите. Към четири (16:00) часа ще отворят фитнеса, ще намина отново, защото беше затворен като отидох.