Raw powerlifting// Дневникът на Ради

Темата е заключена.
Прескочи до:

Ето как клякам със 150. Снимките са хванали момента когато се изправям и има опасност да се изкривя, и когато съм изправен.

26.02.13
21:56

Че кой го интересува как клякаш с 50 кг под макса ти, давай да видим на 200 как клякаш :D

Трябва да се отбележат всички детайли. А пък и на максовете може и да си позволя да се изкривя малко повече, но на 4ки 5ци не.

Здравейте!
  Не съм писал от дооооста отдавна, но нямам време напоследък. Занимавам се с какви ли не неща покрай университета, а пък и форумния живот ми писва от време на време. Напоследък нищо, кой знае какво не се случва. Съвсем случайно се случи, така че взех, че станах част от Българска федерация на сиоловите атлети “Айрън мен”. Включих се съвсем случайно на едно тяхно състезание и се оказа, че е доста по-интересно от трибоя, а пък и като, че ли там ме бива повече. До сега съм направил вече 4 състезания, като 3 от тях бяха в една седмица, което си е чист късмет да ми се случи. Ето една снимка от носене на кобилица, някъде около 250кг тежест. На едно от състезанията се състезавах заедно със Слави Славов и Иван Иванов. Доста силни момчета.  Скоро ще започна да описвам някакви тренировки.

ПС: Все още не съм помирисвал стероиди. Гордея се със себе си.

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 19.05.13 22:18.

19.05.13
22:18

Тъкмо се бях засилил да те питам тия дни да не би да се преориентира : )

Нищо не ми пречи да се пускам и на трибой. Но стронгмен състезанията са доста по-комплексни и ми харесват повече, напомнят ми на Кросфит, но с превез на абсолютната сила.

19.05.13
22:35

Какви са тия мустаци,брада и коса бе луд? :D Станал си мафиот тук, до онзи ден си бръснеше краката и скубеше веждите, а сега мъжкар,БРАВО!Гледай мацките как ти се кефят,а ти какво ми викаше преди, то не може друго яче,сега така е модерно, хахаха, ще дойде акъла :)

20.05.13
08:43

Това федерацията на Мирон ли е? От тия снимки само Филип разпознавам. :)
Трябва да вземат да се разберат тия хора, че е смешно при толкова малко пари и състезатели на поне прилично ниво в тоя спорт в България да има две федерации.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 20.05.13 09:28.

казано от Boby_ на 20.05.13, 08:43:

Това федерацията на Мирон ли е? От тия снимки само Филип разпознавам. :)
Трябва да вземат да се разберат тия хора, че е смешно при толкова малко пари и състезатели на поне прилично ниво в тоя спорт в България да има две федерации.

Ако трябва да бъда честен, в България май единственият стронгмен на световно ниво е Стоян Тодорчев. Но да знаеш, че не се иска само силата, все пак това е и шоу, затова е важно и да можеш да се продаваш. Стоян май не се справя много успешно с продаването. Последното нещо, което видях с него по медиите, беше репортаж по тв7, в който той се оплакваше как тренирал в мизерия и не могъл да си намери жена. Е, може ли “Най-силния” мъж да се оплаква?! Някакси не върви...

20.05.13
10:46

Стоян е друга класа.
Аз дори не говоря за международно ниво, а едно прилично национално или балканско да речем. Кажи ми как да има класни състезатели, като двете федерации си организират отделни състезания, а състезателите “собственост” на едната не се пускат в организираните от другата...
Заради това сме далеч дори от нивото отпреди няколко години. От българите по международни състезания ходи Тодорчев. Канеха и Ризов, преди да приключи с това. Миналата година и Владо Петков получи покана и ходи в Украйна. Здравко Занев беше на Арнолд Класик пак миналата година (а може и 2011 да беше - не помня вече), но той е в друга възрастова група вече за съжаление. Общо взето май това е. От федерацията на Мирон не съм чувал някой да е ходил в чужбина - възможно е, но нямам допир с хора от нея и не знам.
И кой има полза от това деление? Един-двама посредствени атлети, които взимат медали от състезанията на някоя от двете федерации, а иначе не биха влезли и в петицата примерно. Евентуално управляващите двете федерации - начесват си “крастата” да са шефове... За друг май не се сещам.

Вчера много добра тренировка.

Заден клек 2ки до 170кг, после 4 единици на 180 - стабилно без напъване
Преден клек - 4х70кг 2х120кг  1х150кг - това ми е рекорд! не съм клякам пред гърди повече от 140кг
Конвенционална тяга  - 4х120кг, 2х170кг  2х190кг,  5х170кг - много леко
Снъч тяга -  120кг 4х2
Лег - 5ци до 120кг
Хамър сгъване с 35кг дъмбели до отказ 2 серии

Пия един много як бустер на Scitec - Pow3rd. Евтин е, а и действа добре според мен. Попринцип ако направя 2 упражнения на макс съм скапан, а вчера имах сила и свежест за 6.

25.05.13
13:35

Къде е било това състеазние,на стадион Раковски имаше гума,която много прилича на тази и я няма от около 2 седмици :D

Преден клек 130кг от преди 2-3 седмици

Днес направих 5х3 Бокс клек на 210кг, много леко, но не съм свикнал все още

Тежа 102кг.

08.07.13
02:45

Браво за напълняването.

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 08.07.13 15:29.

Вижда се вече :)

А колко килограма са? :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 08.07.13 16:09.

Напоследък съм твърде зает за редовно следене на форумния живот, но  случайно лутане из нета ме доведе до тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42411/P120

От известно време се подготвям за навлизане в добра състезателна форма за стронгмен състезания. Първото нещо, което трябваше да направя е да достигна някакво критично ниво на телесна маса, пък било то и с доста лой, с която да бъде възможно навлизането и адекватното трениране с уредите за стронгмен. Сметнах за нужно, че тегло от 100-105кг е допустимият минимум, който трябва трябва за стронгмен състезател. Качих ги сравнително бързо, предвид лесното за мен качване на килограми и опита, който имам с храненето и въздействието върху тялото ми. В момента тежа 103кг, но значително по-изчистени и функционални от преди. Без да съм си поставял някакви цели за силови постижения - клякам 210-215кг, дърпам тяга 240кг и бутам 150кг лег, което не е зле при положение, че не съм правел трибой и тежки единици. Тласкам 130кг, клякам 160кг пред гърди и обръщам 115кг. Чувствам се в добра форма. Смятам, че за базово изграждане на масивна и силна физика, която да позволява развитието на качества, необходими за стронгмен атлет, е нужно най-напред да имам силен трибой преди всичко.

От момента, в който пиша този пост до Републиканското първенство по силов трибой без екипировка има точно 4 седмици. Смятам да подновя дневника си в този 4 седмичен период. Храненето ми е сравнително добро, доста калорично и с достатъчно белтъчини. Тренировъчната ми методика до Купа България ще бъде ориентирана само в тесния обхват на клек/лег/тяга като спрямо свободното ми време ще се старая да има и двуразово трениране. Допълнително може да правя по една стронгмен тренировка с уреди и 1-2 тренировки с дърпане на превозно средство. Хранителните добавки, които приемам са: аминокиселини на Бодидрийм Х20-30гр на ден, БЦАА на Олимп Х 5гр дневно, Хот Блъд на Скайтек Х една доза преди тренировка.

Искам да постигна резултат: 230 клек, 160 лег, 250 тяга. Ще разбера дали ще го направя на 15 септември.

Вчера и онзи ден направих грешката да пия по две хапчета метан на ден. Заболя ме главата. Няма да си правя повече такива експерименти. Синтетичните хормони със сигурност не са полезни и т.н. Рано или късно ще ми се наложи да ги използвам и усещам, че този момент наближава. Конкурентноспособността в света на професионалния спорт, а и вече не само там, предполага използването на синтетични хормони. Синтетичните хормони са познати и използвани вече доста години, както за лечение в конвенционалната медицина, така и за повишаване на спортните постижения при спортисти. Ако трябва да направя избор бих избрал да използвам вече изпробвани медикаменти, разгърнали във времето както своите пасиви, така и негативи, отколкото да използвам “модерни” хранителни добавки, афиширани като “безвредни про-хормони”, които може и да покажат някой страничен ефект след 5-10-15 години.

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 19.08.13 01:33.

19.08.13
01:21

Хехе,браво,браво.Виж на къде отидоха работите,,на къде се наклониха везнте,стана по-корав от мен и доста по-тежък, аз преди бях по-тежък и вдигах повече и бях по-мазен,когато ти беше понацепен (Лординов съм,ако не ме познаваш по този ник) :Д кой по който път тръгне, натам отива, успех с подготовката и на макс .

Мнението беше редактирано от lordinario на 19.08.13 01:22.

Здравейте,

Смятам да подновя дневника си за известен период от време, тъй като съм решил да спазвам стриктен тренировъчен режим идните 2-3 месеца.

Целта е да се вкарам в добра форма за аматьорски стронгмен и силов трибой. Изминалата половин година не успях да изкарам тренировките на преден план като на периоди дори прекъсвах абсолютно всякаква активност.

В момента съм в САЩ за няколко месеца и имам прекрасни условия за подготовка - невероятна зала, екипировка и достъпни хранителни добавки.

Планът ми включва 3 неща:

1) Тренировъчна методика - доста свободно формирана схема с основни принципи. Основното правило е да правя седмично една трибойска тренировка (клек/лег/тяга) с тежки единици и двойки и една стронгмен по тази схема http://70sbig.com/blog/2011/12/strongman-training-for-beginners/ 

Между всяка от тези две тренировки ще има по още една, т.е. общо около 4 тренировки седмично, които ще бъдат по-леки. От схемата се получава да се редуват тежка-лека-тежка-лека. Леките тренировки са с фокус върху техниката като пак са изградени от основни базови движения.

2) Хранене - Основеният принцип е да ям достатъчно месо, което в Щатите не е проблем. Няма да се съобразявам особено с определени храни и да се въздържам.

3) Добавки - Цинк, магнезий, DHEA,  фолиева киселина, б12, креатинова матрица, протеин.

Залагам на доста basic схема.

Не мога да дам стартови тежести на отделни движения, защото не знам с точност какви са ми резултатите, но с времето би трябвало да се отрази и сравни в дневника.

Тежа около 102кг.

Надявам се дневника, заедно с вашите комемтари да ме дисциплинира и мотивира в изпълнението на целта!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1