03.03.13
20:52
Понеже регистрацията вече мина. Все още не е ясно всички които са се записали и ще участват. Тая година до колкото разбрах ще имаме по-засилено участите. Така че смятам че е редно да имаме и тема където да коментираме и подкрепяме нашите участници. Както изглежда нещата се развиват, бройката на участниците се увеличава, дай боже и успехите им. Затова пускам и темата.
Имах идея да се пускат и теми за WORKOUT (Комлексите), но ако на някой от модераторите му хареса идеята и реши може да пуска. Понеже смятам че тази година ще има бая желаещи които да се включат в направата на комлексите, къде с видео къде без за да усетят идеята на регионалните квалификации. Поне аз смятам че ако не са заангажиращи от към екипировка бих се пробвал да си сравня нивото... Но може и в тази тема да се пускат клипове на всеки един от комплексите или да се записват резултатите. Наистина ще се радвам и хората които смятат да участват ако решат да си качват клиповете дали в дневника дали тука. На мен лично ще ми е страшно интересно, а и ще ми спести бая време за да ги търся из сайта на crossfit…
И така да пожелая успех на участниците... Чакаме първия комлекс на 06.03..
Темата беше редактирана от Марин Маринов на 03.03.13 20:52.
Не трябваши ли днес да излезе първия комплекс, аз или пак не съм разбрал, или не мога да го открия ?
06.03.13
21:14
Щатско време излиза днес. Наше време - утре рано сутринта.
07.03.13
13:05
Ето го и началото :)
http://games.crossfit.com/workouts/the-open
http://games.crossfit.com/leaderboard
Central east region, men на филтъра...
Голяма битка са се били...
Оставяме Рич Фронинг. Следващите трима са през една точка...това е било истински финал като за Игрите!!!
И Греъм Холбърг остава 4-ти...
От Central East тази година се класират първите 5. Рич и Греъм са били шампиони и предават квотата на следващите за това са 5.
Ахааа...СУПЕР!!!
Аз гледах как вдига Греъм Холмбърг...баси огъня в очите, все едно са го пуснали да се бие с диви животни. Страшен спортист!
Май хернийка са му открили...баси тъпнята:)
Айде сега пак монолога на Рич Фронинг ще зяпаме.
Добре, че поне при жените ще има интрига.
А за Мико...на 33 вече е много трудно, а и всеки очакваше от него да накаже Фронинг. Кой знае каква газ е давал на тренировките...
Тази година май са решили да ги убият още първия ден, да не се мъчат...
(ndolars)
24.07.13
19:55
Някой, струва ми се, е по прекалил с протеина и БЦАА-то :Д
Размишлявам си, прелиствайки сайта кросфит.ком ...та си мисля нещата извън контрол ли са, дали първоначалната идея на кросфит игрите се е изродила или кинтите винаги са били преди всичко.
Едно е ясно - нивото ще се вдига, както нивата на тестостерона :Д
Мнението беше редактирано от Мила на 24.07.13 19:58.
Малко съм офф, ама...напоследък имам чувството, че светът върви към заличаване на половете. Мъжете желаят да приличат на жени, а жените на мъже...това във връзка със снимките, публукувани от Мила.
Според мен на тая от снимките не ѝ е чиста работата, сигурно е вземала креатин :D.
Мнението беше редактирано от Петър на 24.07.13 22:54.
казано от Vic на 23.07.13, 17:13:
Тази година май са решили да ги убият още първия ден, да не се мъчат...
(ndolars)
Еее, Вик, миналата година беше къде,къде по-тежък първия ден - плуване, колоездене, бягане и то какви километри ... Утре ще е много интересно носене на дънер, обръщане на “прасето”, теглене :)
Мен мацката от снимките ме кефи визуално, като цяло и Мариана също ме кефи, макар че, да - мускулният растеж е доста пресилен.
Всеки си има вкус, относно парите-спорта и т.н. май кросфитърите са най-прецакани откъм спорт.
Имат яко щанги в комплекси, а за да могат да вдигат - трябва да са яки, за да могат пък да са ефективни и на собствено тегло, трябва да си имат стабилно активно ( по възможност само такова ) тегло.
И ефектът е ясен - изпилени до н-та степен нацепени каки... няма друг начин, всеки излишен килограм, който не спомага за силови постижения е препъни камъче...
На Ани 8-стената преса ще е само от БЦАА и Креатин, а да и ПАЛЕО :D
Айде Фронинг си каза думата, макар и без 1во място в отделните wod-ове пак е над всички...
28.07.13
00:08
казано от abcd на 27.07.13, 23:58:
Айде Фронинг си каза думата, макар и без 1во място в отделните wod-ове пак е над всички...
Постоянни и добри резултати, а даже се оплаква в Туитър, че мрази тичания и тем подобни и да почва вече да се дига тежко.
Много се учудих, че даже не успя да обърне 115, след като без проблем джърк-на 110. Явно ladder-a си е тегав и се е натрупала умора..
28.07.13
12:47
3:37 Ебаси обръщането на 161кг. с 15 лифта през 1 минута преди това...
28.07.13
12:52
казано от abcd на 28.07.13, 00:19:
Много се учудих, че даже не успя да обърне 115, след като без проблем джърк-на 110. Явно ladder-a си е тегав и се е натрупала умора..
Предполагам вместо 115 си искал да напишеш 161,а вместо 110-156.. ;)
казано от Intolerante на 28.07.13, 12:52:
казано от abcd на 28.07.13, 00:19:
Предполагам вместо 115 си искал да напишеш 161,а вместо 110-156.. ;)
Замислих се, че нещо не е наред и точно влязох да видя дали някой е поправил. Смятал съм 245 вместо 345 и т.н
Мнението беше редактирано от abcd на 28.07.13 13:01.
29.07.13
12:07
Специално от публикуваното видео, правят ли ви впечатление полупразните трибуни?
29.07.13
20:24
казано от perseverance на 29.07.13, 12:07:
Специално от публикуваното видео, правят ли ви впечатление полупразните трибуни?
Привет от мен!
Трибуната с козирката изглежда доста по-пълна; тази, която е полупразна все пак е на слънцето, а явно е доста жега, щом докато си почиват,чакат и гледат, всичките си мятат кърпи на главите - т.е. обяснението на този факт може би е съвсем тривиален - кой би стоял на 35+ градуса на слънце при това над час и половина/защото май самия евент е толкова/, като сигурно има екрани на сянка някъде.
Поздрави
Абе ESPN са си доволни от гледаемостта, билетите са на 100% продадени...машината работи.
Искаха драма, съспенс...е мъжете им я дадоха.
Островното ГМО при жените обачре ги размаза...там вече не знам кой, какви лайняни вкусове има, но 90% от дамите приличат на уроди, а върви ми разправяй че не взимат. Взимат, те се спукват!!! Но и вдигат ЯКО, признавам им...много силни, много издръжливи, много концентрирани...
За съжаление сериозния спорт НЕ прощава на жените...справка : който е гледал интервюто на балканската ни шампионка на 100м. онзи ден от Стара Загора и най-вече близкия кадър на БНТ, който явно те държаха да покажат, ще ме разбере:))))
Игрите са супер, доказаха го отново...!!!
По принцип на жените химикалите повече им въздействат. Като гледам из нета, в световен мащаб май се опитват това да го наложат, като нов стандарт за женска красота ... Ама нали трябва да вървят прахчетата :)
Ами, Саманта Бригс сега и чета нещата. Тя е оконтузена зверски -колене, лакти, рамене, протрузии...състезавала се е на обезболяващи и на други неща явно.
Просто И Кросфит не прощава...накрая обаче е сладко...ръцете са горе, парите в банката и си най-фит на света...цената е без значение.
http://www.allthingsgym.com/the-price-of-gold-documentary/
Много, ама МНОГО образователно филмче!!!
Тия неща поне съм ги виждал наживо:)
За да си горе на стълбичката трябва да си бик, не да ми говориш за здраве...
Мнението беше редактирано от slavko на 30.07.13 13:35.
Тя постоянно си беше облебена, с тея модерните ленти, почти по цялото тяло.
Гледах едно интервю с Линфорд Кристи и тоя го пита “Ти хипохондрик ли си, имаш ли чувството, че постоянно си контузен”, пък той вика “Аз съм професионален спортист - спринтьор, няма как да не ме боли нещо”
Мнението беше редактирано от Kirilov на 01.08.13 13:25.
Само слушай Крисчън Олсън на колко вида обезболябащи е тренирал и как става олимпийски шампион под абсолютно реалната опасност да остане инвалид за цял живот!!!
Е, както казва бат Вик, всеки си плаща накрая...ако остане ресто, остане... ;)
30.07.13
16:25
“цената е без значение”??? хм....
има една мъдра мисъл: “Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената”.....
30.07.13
16:56
Жените няма да ги коментирам но и мъжете ми направиха голямо впечатление, особено Калипа и Фронинг. Този Калипа ми приличаше на движещо се парче скала, ама толкова нацепен, нямам си на идея как се справяше толкова добре с всичко. Не знам какви са му мерките, знам Фронинг че е около 90 и е много нисък ( 1.60-1.65?), a Калипа изглеждаше още по-едър.
Понеже това са първите Кросфит игри които следя, забелязах и че на ден правят по 3 комплекса. Как по дяволите се възстановяват тези хора, виждам че по време на интервютата след състезанията почти всички висят във вани пълни с лед и си нагъват шейковете. Просто машини.
П.С. Саманта Бригс е учителка нали? Струва ми се нереално човек да има реална професия и отделно да тренира и да спечели състезание от този мащаб.
Мнението беше редактирано от Hristiyan Spasov на 30.07.13 16:57.
Все едно, че нас Слави не не боли, същото, просто трябва да внимаваме да не е нещо мега фатално, дето и на обезболяващи няма как да мине ( счупване) иначе с всичко друго се свиква.
Откогато съм пак на 90% и на максимално... започнаха да ми изтръпват ръцете, докото спя, да ме боли таза, сутрин ставам, както съм легнала, поза ‘звезда’ с две възглавници малки под лактите, че ме болят, ама като вляза в Дианабад - познай - нищо не ме боли, след това ако има носилка да ме занесе до нас - ще се радвам..
Просто свикаваш, защото ако искаш нещо голямо да постигнеш, да се докажеш, тежестта се увеличава, натоварването също.
Игноирираш болката, защото тя никога няма да спре.
казано от Hristiyan Spasov на 30.07.13, 16:56:
... мъжете ми направиха голямо впечатление, особено Калипа и Фронинг. Този Калипа ми приличаше на движещо се парче скала, ама толкова нацепен, нямам си на идея как се справяше толкова добре с всичко. Не знам какви са му мерките, знам Фронинг че е около 90 и е много нисък ( 1.60-1.65?), a Калипа изглеждаше още по-едър.
Rich Froning - 26 год - 1.75/89
Jason Khalipa - 27 год - 1.75/95
На тия хора това им е работата, нормално сравнени с нас/нашите представи да са все едно от друга планета и като визия, и като умения. За мен кросфита е хоби, развлечение от ежедневието - тренирам 3-4 пъти седмично, прекарвам около 2 часа в залата, не бих рискувал за едни -10сек/+10кг да се прекацам за месеци. Когато си професионалист и искаш да победиш може би рискът си струва. Нямам представа как, по колко тренират и как възстановяват, но това да поддържаш 90кг, изчистен, на ръст под 180см, мога само да им се възхищавам.
30.07.13
18:08
Въпрос: на Кросфит игрите има ли някакъв сорт допинг тестове върху атлетите?
казано от Hristiyan Spasov на 30.07.13, 18:08:
Има допинг контрол на всички състезаващи се. Тази година три отбора са отстранени поради положителна проба. Няма индивидиуални атлети, хванати в крачка.
30.07.13
18:35
Има допинг тест,но 90% от атлетите на игрите са спонсорирани атлети на Reebok,сам можеш да прецениш изгодата им едни ясно утвърдили се кросфитъри с огромна фенска маса да изгърмят.
пп:Говоря за атлети от ранга на Фронинг,Бейли,Калипа,Мадокс и т.н да не ги изреждам всички.
Мнението беше редактирано от Intolerante на 30.07.13 18:36.
Хм..Щом на тия хора това им е работата, какво има за възхищение?! Съсипването на здравето за пари и от суета буди жал.
Гледах клипче на 60-годишен чернокож, който правеше набирания и кофички. Каза човекът, че тренирал 5 пъти седмично. Фигурата му беше като на 30-годишен атлет. Възхитих му се.
Гледах (по случайност) една реклама по българската телевизия с участието на Хр. Стоичков. Първо - аз не го разпознах, и второ - дадох му 10 години повече, преди да го разпозная. Прилича на човек, който цял живот не е виждал спорт и си е отглеждал бирено коремче.
И това е проблем на част от хората, за които спортът е работа. Пенсионират се от работата и “се пенсионират” и от спорта.
казано от Наталья Заболотная на 30.07.13, 17:03:
...
Игноирираш болката, защото тя никога няма да спре.
Струва ми се противоестествено да игнорираш болката.
Спортът сам по себе си има ценност само ако е в услуга на здравето на човека.
Идеята с цената на всичко да си номер 1 води до осъзнато самоосакатяване, а кой се възхищава на мазохисти...Е, сигурно има и такива по мутантска линия :D
30.07.13
19:00
казано от Vic на 30.07.13, 18:27:
казано от Hristiyan Spasov на 30.07.13, 18:08:
Има допинг контрол на всички състезаващи се. Тази година три отбора са отстранени поради положителна проба. Няма индивидиуални атлети, хванати в крачка.
Отборите кучета ги яли - те даже ги пропускат в прессъобщенията накрая, никой не ги брои за живи. Очеизбождащо е, че всички на игрите (мъже/жени индивидуално) зобят, ама на грамове. Ако хванат някой, това значи, че трябва грандиозно да се е издънил на допинг тест, иначе абсурд да си прецакат маркетинга :)