CrossFit Games 2013

Прескочи до:

03.03.13
20:52

Понеже регистрацията вече мина. Все още не е ясно всички които са се записали и ще участват. Тая година до колкото разбрах ще имаме по-засилено участите. Така че смятам че е редно да имаме и тема където да коментираме и подкрепяме нашите участници. Както изглежда нещата се развиват, бройката на участниците се увеличава, дай боже и успехите им. Затова пускам и темата.
Имах идея да се пускат и теми за WORKOUT (Комлексите), но ако на някой от модераторите му хареса идеята и реши може да пуска. Понеже смятам че тази година ще има бая желаещи които да се включат в направата на комлексите, къде с видео къде без за да усетят идеята на регионалните квалификации. Поне аз смятам че ако не са заангажиращи от към екипировка бих се пробвал  да си сравня нивото... Но може и в тази тема да се пускат клипове на всеки един от комплексите или да се записват резултатите. Наистина ще се радвам и хората които смятат да участват ако решат да си качват клиповете дали в дневника дали тука. На мен лично ще ми е страшно интересно, а и ще ми спести бая време за да ги търся из сайта на crossfit… 
И така да пожелая успех на участниците... Чакаме първия комлекс на 06.03..

Темата беше редактирана от Марин Маринов на 03.03.13 20:52.

06.03.13
21:07

Не трябваши ли днес да излезе първия комплекс, аз или пак не съм разбрал, или не мога да го открия ?

Щатско време излиза днес. Наше време - утре рано сутринта.

07.03.13
13:05

Ето го и началото :)
http://games.crossfit.com/workouts/the-open

10.06.13
09:51

http://games.crossfit.com/leaderboard

Central east region, men на филтъра...

Голяма битка са се били...

Оставяме Рич Фронинг. Следващите трима са през една точка...това е било истински финал като за Игрите!!!

И Греъм Холбърг остава 4-ти...

10.06.13
19:08

4-ти също се класира.

10.06.13
20:42

От Central East тази година се класират първите 5. Рич и Греъм са били шампиони и предават квотата на следващите за това са 5.

10.06.13
21:20

Ахааа...СУПЕР!!!
Аз гледах как вдига Греъм Холмбърг...баси огъня в очите, все едно са го пуснали да се бие с диви животни. Страшен спортист!

17.07.13
15:09

Май хернийка са му открили...баси тъпнята:)
Айде сега пак монолога на Рич Фронинг ще зяпаме.
Добре, че поне при жените ще има интрига.

А за Мико...на 33 вече е много трудно, а и всеки очакваше от него да накаже Фронинг. Кой знае каква газ е давал на тренировките...

23.07.13
17:13

Тази година май са решили да ги убият още първия ден, да не се мъчат...

(ndolars)

23.07.13
17:14

...

Мила

24.07.13
19:55

Някой, струва ми се, е по прекалил с протеина и БЦАА-то :Д
Размишлявам си, прелиствайки сайта кросфит.ком ...та си мисля нещата извън контрол ли са, дали първоначалната идея на кросфит игрите се е изродила или кинтите винаги са били преди всичко.
Едно е ясно - нивото ще се вдига, както нивата на тестостерона :Д

Мнението беше редактирано от Мила на 24.07.13 19:58.

24.07.13
20:09

Малко съм офф, ама...напоследък имам чувството, че светът върви към заличаване на половете. Мъжете желаят да приличат на жени, а жените на мъже...това във връзка със снимките, публукувани от Мила.

24.07.13
22:53

Според мен на тая от снимките не ѝ е чиста работата, сигурно е вземала креатин :D.

Мнението беше редактирано от Петър на 24.07.13 22:54.

25.07.13
14:58

казано от Vic на 23.07.13, 17:13:

Тази година май са решили да ги убият още първия ден, да не се мъчат...

(ndolars)

Еее, Вик, миналата година беше къде,къде по-тежък първия ден - плуване, колоездене, бягане и то какви километри ... Утре ще е много интересно носене на дънер, обръщане на “прасето”, теглене :)

25.07.13
15:03

Мен мацката от снимките ме кефи визуално, като цяло и Мариана също ме кефи, макар че, да - мускулният растеж е доста пресилен.
Всеки си има вкус, относно парите-спорта и т.н. май кросфитърите са най-прецакани откъм спорт.
Имат яко щанги в комплекси, а за да могат да вдигат - трябва да са яки, за да могат пък да са ефективни и на собствено тегло, трябва да си имат стабилно активно ( по възможност само такова ) тегло.
И ефектът е ясен - изпилени до н-та степен нацепени каки... няма друг начин, всеки излишен килограм, който не спомага за силови постижения е препъни камъче...
На Ани 8-стената преса ще е само от БЦАА и Креатин, а да и ПАЛЕО :D

27.07.13
23:58

Айде Фронинг си каза думата, макар и без 1во място в отделните wod-ове пак е над всички...

28.07.13
00:08

казано от abcd на 27.07.13, 23:58:

Айде Фронинг си каза думата, макар и без 1во място в отделните wod-ове пак е над всички...

Постоянни и добри резултати, а даже се оплаква в Туитър, че мрази тичания и тем подобни и да почва вече да се дига тежко.

28.07.13
00:19

Много се учудих, че даже не успя да обърне 115, след като без проблем джърк-на 110. Явно ladder-a си е тегав и се е натрупала умора..

28.07.13
12:47

3:37 Ебаси обръщането на 161кг.  с 15 лифта през 1 минута преди това...

28.07.13
12:52

казано от abcd на 28.07.13, 00:19:

Много се учудих, че даже не успя да обърне 115, след като без проблем джърк-на 110. Явно ladder-a си е тегав и се е натрупала умора..

Предполагам вместо 115 си искал да напишеш 161,а вместо 110-156.. ;)

28.07.13
12:59

казано от Intolerante на 28.07.13, 12:52:

казано от abcd на 28.07.13, 00:19:

Предполагам вместо 115 си искал да напишеш 161,а вместо 110-156.. ;)

Замислих се, че нещо не е наред и точно влязох да видя дали някой е поправил. Смятал съм 245 вместо 345 и т.н

Мнението беше редактирано от abcd на 28.07.13 13:01.

29.07.13
12:07

Специално от публикуваното видео, правят ли ви впечатление полупразните трибуни?

казано от perseverance на 29.07.13, 12:07:

Специално от публикуваното видео, правят ли ви впечатление полупразните трибуни?

Привет от мен!
Трибуната с козирката изглежда доста по-пълна; тази, която е полупразна все пак е на слънцето, а явно е доста жега, щом докато си почиват,чакат и гледат, всичките си мятат кърпи на главите -  т.е. обяснението на този факт може би е съвсем тривиален - кой би стоял на 35+ градуса на слънце при това над час и половина/защото май самия евент е толкова/, като сигурно има екрани на сянка някъде.
Поздрави

29.07.13
22:25

Абе ESPN са си доволни от гледаемостта, билетите са на 100% продадени...машината работи.
Искаха драма, съспенс...е мъжете им я дадоха.

Островното ГМО при жените обачре ги размаза...там вече не знам кой, какви лайняни вкусове има, но 90% от дамите приличат на уроди, а върви ми разправяй че не взимат. Взимат, те се спукват!!! Но и вдигат ЯКО, признавам им...много силни, много издръжливи, много концентрирани...
За съжаление сериозния спорт НЕ прощава на жените...справка : който е гледал интервюто на балканската ни шампионка на 100м. онзи ден от Стара Загора и най-вече близкия кадър на БНТ, който явно те държаха да покажат, ще ме разбере:))))

Игрите са супер, доказаха го отново...!!!

30.07.13
08:38

По принцип на жените химикалите повече им въздействат. Като гледам из нета, в световен мащаб май се опитват това да го наложат, като нов стандарт за женска красота ... Ама нали трябва да вървят прахчетата :)

30.07.13
10:09

Ами, Саманта Бригс сега и чета нещата. Тя е оконтузена зверски -колене, лакти, рамене, протрузии...състезавала се е на обезболяващи и на други неща явно.
Просто И Кросфит не прощава...накрая обаче е сладко...ръцете са горе, парите в банката и си най-фит на света...цената е без значение.

http://www.allthingsgym.com/the-price-of-gold-documentary/

Много, ама МНОГО образователно филмче!!!

Тия неща поне съм ги виждал наживо:)

За да си горе на стълбичката трябва да си бик, не да ми говориш за здраве...

Мнението беше редактирано от slavko на 30.07.13 13:35.

30.07.13
12:48

Тя постоянно си беше облебена, с тея модерните ленти, почти по цялото тяло.
Гледах едно интервю с Линфорд Кристи и тоя го пита “Ти хипохондрик ли си, имаш ли чувството, че постоянно си контузен”, пък той вика “Аз съм професионален спортист - спринтьор, няма как да не ме боли нещо”

Мнението беше редактирано от Kirilov на 01.08.13 13:25.

30.07.13
13:37

Само слушай Крисчън Олсън на колко вида обезболябащи е тренирал и как става олимпийски шампион под абсолютно реалната опасност да остане инвалид за цял живот!!!

Е, както казва бат Вик, всеки си плаща накрая...ако остане ресто, остане... ;)

30.07.13
16:25

“цената е без значение”??? хм....
има една мъдра мисъл: “Човек трябва да иска малко, за да може да плати цената”.....

30.07.13
16:56

Жените няма да ги коментирам но и мъжете ми направиха голямо впечатление, особено Калипа и Фронинг. Този Калипа ми приличаше на движещо се парче скала, ама толкова нацепен, нямам си на идея как се справяше толкова добре с всичко. Не знам какви са му мерките, знам Фронинг че е около 90 и е много нисък ( 1.60-1.65?), a Калипа изглеждаше още по-едър.
Понеже това са първите Кросфит игри които следя, забелязах и че на ден правят по 3 комплекса. Как по дяволите се възстановяват тези хора, виждам че по време на интервютата след състезанията почти всички висят във вани пълни с лед и си нагъват шейковете. Просто машини.

П.С. Саманта Бригс е учителка нали? Струва ми се нереално човек да има реална професия и отделно да тренира и да спечели състезание от този мащаб.

Мнението беше редактирано от Hristiyan Spasov на 30.07.13 16:57.

30.07.13
17:03

Все едно, че нас Слави не не боли, същото, просто трябва да внимаваме да не е нещо мега фатално, дето и на обезболяващи няма как да мине ( счупване) иначе с всичко друго се свиква.
Откогато съм пак на 90% и на максимално... започнаха да ми изтръпват ръцете, докото спя, да ме боли таза, сутрин ставам, както съм легнала, поза ‘звезда’ с две възглавници малки под лактите, че ме болят, ама като вляза в Дианабад - познай - нищо не ме боли, след това ако има носилка да ме занесе до нас - ще се радвам..
Просто свикаваш, защото ако искаш нещо голямо да постигнеш, да се докажеш, тежестта се увеличава, натоварването също.
Игноирираш болката, защото тя никога няма да спре.

30.07.13
17:04

казано от Hristiyan Spasov на 30.07.13, 16:56:

... мъжете ми направиха голямо впечатление, особено Калипа и Фронинг. Този Калипа ми приличаше на движещо се парче скала, ама толкова нацепен, нямам си на идея как се справяше толкова добре с всичко. Не знам какви са му мерките, знам Фронинг че е около 90 и е много нисък ( 1.60-1.65?), a Калипа изглеждаше още по-едър.

Rich Froning - 26 год - 1.75/89
Jason Khalipa - 27 год - 1.75/95

30.07.13
17:47

На тия хора това им е работата, нормално сравнени с нас/нашите представи да са все едно от друга планета и като визия, и като умения. За мен кросфита е хоби, развлечение от ежедневието - тренирам 3-4 пъти седмично, прекарвам около 2 часа в залата, не бих рискувал за едни -10сек/+10кг да се прекацам за месеци. Когато си професионалист и искаш да победиш може би рискът си струва. Нямам представа как, по колко тренират и как възстановяват, но това да поддържаш 90кг, изчистен, на ръст под 180см, мога само да им се възхищавам.

30.07.13
18:08

Въпрос: на Кросфит игрите има ли някакъв сорт допинг тестове върху атлетите?

30.07.13
18:18

Май не, Слави трябва да каже.

30.07.13
18:27

казано от Hristiyan Spasov на 30.07.13, 18:08:

Има допинг контрол на всички състезаващи се. Тази година три отбора са отстранени поради положителна проба. Няма индивидиуални атлети, хванати в крачка.

30.07.13
18:35

Има допинг тест,но 90% от атлетите на игрите са спонсорирани атлети на Reebok,сам можеш да прецениш изгодата им едни ясно утвърдили се кросфитъри с огромна фенска маса да изгърмят.

пп:Говоря за атлети от ранга на Фронинг,Бейли,Калипа,Мадокс и т.н да не ги изреждам всички.

Мнението беше редактирано от Intolerante на 30.07.13 18:36.

30.07.13
18:40

Хм..Щом на тия хора това им е работата, какво има за възхищение?! Съсипването на здравето за пари и от суета буди жал.

Гледах клипче на 60-годишен чернокож, който правеше набирания и кофички. Каза човекът, че тренирал 5 пъти седмично. Фигурата му беше като на 30-годишен атлет. Възхитих му се.
Гледах (по случайност) една реклама по българската телевизия с участието на Хр. Стоичков. Първо - аз не го разпознах, и второ - дадох му 10 години повече, преди да го разпозная. Прилича на човек, който цял живот не е виждал спорт и си е отглеждал бирено коремче.
И това е проблем на част от хората, за които спортът е работа. Пенсионират се от работата и “се пенсионират” и от спорта.

казано от Наталья Заболотная на 30.07.13, 17:03:

...
Игноирираш болката, защото тя никога няма да спре.

Струва ми се противоестествено да игнорираш болката.
Спортът сам по себе си има ценност само ако е в услуга на здравето на човека.
Идеята с цената на всичко да си номер 1 води до осъзнато самоосакатяване, а кой се възхищава на мазохисти...Е, сигурно има и такива по мутантска линия :D

казано от Vic на 30.07.13, 18:27:

казано от Hristiyan Spasov на 30.07.13, 18:08:

Има допинг контрол на всички състезаващи се. Тази година три отбора са отстранени поради положителна проба. Няма индивидиуални атлети, хванати в крачка.

Отборите кучета ги яли - те даже ги пропускат в прессъобщенията накрая, никой не ги брои за живи. Очеизбождащо е, че всички на игрите (мъже/жени индивидуално) зобят, ама на грамове. Ако хванат някой, това значи, че трябва грандиозно да се е издънил на допинг тест, иначе абсурд да си прецакат маркетинга :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1