10.06.13
22:42
Прочетох доста материал по темата - мнения във форума, статии в интернет и сайта и куп друга информация. Горе-долу разбрах за какво иде реч, но предпочитам да се посъветвам с Вас, за да мога да си изградя добра програма, с която да наваксвам изоставането в бицепса и трицепса. На фона на останалите мускулни групи те не помръдват нито със сантиметър... така, че искам да направя нещо по въпроса. Разполагам с доста свободно време и мисля да отделя време поне 2-3 пъти в седмицата, като разбира се тренирам и останалите мускулни групи.
Горе-долу идеята ми, е следната: В период от 3-6 седмици да тренирам по следния начин
3 тренировки за бицепс и трицепс(не знам какви упражнения още да избера - бих се радвал да чуя Вашето мнение)
1 - гърди и крака
упражненията най-вероятно ще са:
1 седмица - тилен лег 5х5 най-вероятно, кофички, клекове, сгъване за задно бедро и изправяне на пръсти с щанга за прасец
2 седмица - тилен лег за горни гърди, флайс, напади, бедрено разгъване и избутване на 45-градусова лег преса за прасец
1- Гръб и рамо
Военна преса с щанга, разтваряне с гира встрани и назад, придърпване на скрипец с широк хват, гребане с щанга
Раменна преса, повдигане на щанга до брадата и повдигане на щанга за трапец, мъртва тяга, придърпване на долен скрипец
Освен това в деня за бицепс и трицепс може да вкарам накрая нещо за корем и малко кардио... ще видим..
Така, че слушам Вашите мнения и съвети.
12.06.13
14:26
Разполагам с доста свободно време и мисля да отделя време поне 2-3 пъти в седмицата, като разбира се тренирам и останалите мускулни групи.
Там ще ти бъде грешката, освен да претртенираш друго няма да направиш
Опиши си по-подробно тренировката, на колко години си, колко килограма. Няма как да имаш 50 ръка ако си 70 килограма.
Не мисля, че ще претренирам, ако правилно съм разбрал за какво става дума в тази статия
Иначе - висок съм 180 - 80 килограма, ясно ми, е, че няма как да имам 50 см ръка, както се изрази, но съм сигурен, че мога да увелича с поне 1-2 см за тези 6-8 седмици... иначе за тренировката за гръб, гърди, крака и рамо ще има “петици” и 4х10-12 повторения.. докато както споменах за ръцете още се чудя какви упражнения да подбера и каква методика за приложа, за да има ефект..
Мнението беше редактирано от traiki на 12.06.13 18:11.