Съвет за изготвяне на тренировка за изоставащи мускулни групи

10.06.13
22:42

Прочетох доста материал по темата - мнения във форума, статии в интернет и сайта и куп друга информация. Горе-долу разбрах за какво иде реч, но предпочитам да се посъветвам с Вас, за да мога да си изградя добра програма, с която да наваксвам изоставането в бицепса и трицепса. На фона на останалите мускулни групи те не помръдват нито със сантиметър... така, че искам да направя нещо по въпроса. Разполагам с доста свободно време и мисля да отделя време поне 2-3 пъти в седмицата, като разбира се тренирам и останалите мускулни групи.

Горе-долу идеята ми, е следната: В период от 3-6 седмици да тренирам по следния начин

3 тренировки за бицепс и трицепс(не знам какви упражнения още да избера - бих се радвал да чуя Вашето мнение)

1 - гърди и крака
упражненията най-вероятно ще са:
1 седмица - тилен лег 5х5 най-вероятно, кофички, клекове, сгъване за задно бедро и изправяне на пръсти с щанга за прасец
2 седмица - тилен лег за горни гърди, флайс, напади, бедрено разгъване и избутване на 45-градусова лег преса за прасец

1- Гръб и рамо
Военна преса с щанга, разтваряне с гира встрани и назад, придърпване на скрипец с широк хват, гребане с щанга
Раменна преса, повдигане на щанга до брадата и повдигане на щанга за трапец, мъртва тяга, придърпване на долен скрипец

Освен това в деня за бицепс и трицепс може да вкарам накрая нещо за корем и малко кардио... ще видим..
Така, че слушам Вашите мнения и съвети.

12.06.13
14:26

Разполагам с доста свободно време и мисля да отделя време поне 2-3 пъти в седмицата, като разбира се тренирам и останалите мускулни групи.
Там ще ти бъде грешката, освен да претртенираш друго няма да направиш
Опиши си по-подробно тренировката, на колко години си, колко килограма. Няма как да имаш 50 ръка ако си 70 килограма.

12.06.13
18:10

Не мисля, че ще претренирам, ако правилно съм разбрал за какво става дума в тази статия

Иначе - висок съм 180 - 80 килограма, ясно ми, е, че няма как да имам 50 см ръка, както се изрази, но съм сигурен, че мога да увелича с поне 1-2 см за тези 6-8 седмици... иначе за тренировката за гръб, гърди, крака и рамо ще има “петици” и 4х10-12 повторения.. докато както споменах за ръцете още се чудя какви упражнения да подбера и каква методика за приложа, за да има ефект..

Мнението беше редактирано от traiki на 12.06.13 18:11.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1