06.10.05
13:26
от 7 месеца тренирам и мисля че всичко се развива нормално,но все още не мога да преценя каква програма за тренировка да използвам.по принцип в последните 3 месеца тренира така-
1 ден - гърди,рамо,корем
2 ден - ръце(трицепс,бицепс,предмишница),корем
3 ден - гръб,трапец,корем
4 ден - крака,корем
5 ден почивка и пак отначало...целта ми е да трупам маса и сила,взимам протеини и аминокиселини,и гледам да се храня правилно.но ще се радвам някои с по-голям опит да ми предложи по-добра програма.голяма дилема ми е по колко пъти седмично да тренирам МГ.благодаря предварително
На мен твоята програма ми се вижда доста нека4ествена.
Възможно е да ти действа добре за6ото поема6 добавки и/или евентуално не товари6 толкова 4е да претренира6. Принципно бицепса и трицепса по този твоя на4ин 6е ги претренира6 яко. А оттам 6е ти дойдат и проблеми и за големите групи. 4 последователни дена в зала е много по моите представи за фитнес. Но мисля 4е с по-малко усилия може да се развива6 по-добре- 3 пъти седми4но е идеално.
Ако се интересува6 може да разгледа6 по-стари теми, има не 1 и може да взаимства6 програма, която 6е ти свър6и работа.
Поздрави
06.10.05
14:27
колебая се мужду два варианта пример:
1 ден - гърди,бицепс,корем,(предмишница)
2 ден - почивка
3 ден - гръб,трицепс,корем,(предмишница)
4 ден - почивка
5 ден - рамо,крака,корем
или:
1 ден - гърди,корем,(предмишница)
2 ден - рамо,корен,(предмишница)
3 ден - крака,корем
4 ден - ръце(трицепс,бицепс,предмишница),корем
5 ден - гръб,трапец,корем
някакви допълнителни съвети за горното
Първата програма съм я спазвал. Единствено корем пара само с гърба. То общо взето това е стандартна тренировка.
За втората програма нищо добро не мога да ти кажа. Растежа на мускула зависи от почивката. Няма ли почивка няма мускул.
За мен първата е по-добра
06.10.05
15:29
добре де, веднъж МГ на седмица се пада.какъв е проблема за трупане на маса така
[quote author=“different”]от 7 месеца тренирам и мисля че всичко се развива нормално,но все още не мога да преценя каква програма за тренировка да използвам.по принцип в последните 3 месеца тренира така-
1 ден - гърди,рамо,корем
2 ден - ръце(трицепс,бицепс,предмишница),корем
3 ден - гръб,трапец,корем
4 ден - крака,корем
5 ден почивка и пак отначало...целта ми е да трупам маса и сила,взимам протеини и аминокиселини,и гледам да се храня правилно.но ще се радвам някои с по-голям опит да ми предложи по-добра програма.голяма дилема ми е по колко пъти седмично да тренирам МГ.благодаря предварително
Това са грешките ти:
1.Тренираш много често(Прочети тази моя статия: www.HEAVY-DUTY.HIT.BG)
2.Тренираш трицепс в 2 съседни дни 1ри и 2ри ден.
3.Тренираш бицепс в 2 съседни дни 2ри и 3ти ден,което ти пречи да натовариш гърба добре.
4.Ако правиш тяга или гребане в 3ти ден, в петък претоварваш кръста при клековете!!!
06.10.05
16:23
е жече наистина се обърках,имам чувство че никога няма да тренирам правилно и да напредвам за това мисля:
1 ден - гарди,бицепс,предмишница + корем
2 ден - почивка
3 ден - гръб,трицепс + корем
4 ден - почивка
5 ден - рамо,крака + корем
6 ден - почивка
7 ден - почивка
na muskulna grupa 4-5 uprajneniq
ако някои ми кайе не6то по-добро...вечно признателен
пак напомням 180cm,80kg,20 god, vzimam proteini + aminos
[quote author=“bolkers”]ето така:
гърди бицепс
гръб трицепс
рамо крака
:arrow: :wink:
И с какво това е различно от горното?!!
06.10.05
19:30
[quote author=”Петко К”][quote author=“bolkers”]ето така:
гърди бицепс
гръб трицепс
рамо крака
:arrow: :wink:
И с какво това е различно от горното?!!
офф:Е остави го невиждаш ли че иска да стане гуру ;)