12.06.13
19:05
Здравейте на всички. Ваша почитателка съм от много време :) Видях, че има много подобни теми и все пак реших да попитам и за своята програма :) Ще се радвам, ако ми отговорите и дадете мнения и препоръки :)
Ето я програмата:
1 ден - кардио
2 ден - горна част
3 ден - кардио
4 ден - долна част
5 ден -кардио
6 ден - горна част
7 ден -долна част
Упражненията съм ги взимала от сайта :)Общо взето по 2-3 упражнения за всяка мускулна група.
12.06.13
19:28
Опиши по-подробно и упражненията :)
Кардио - 30 мин. интервално бягане на пътека
Горна част -
бицепс: бицепсово скъване с дъмбели
“зотман” сгъване с дъмбели
трицепс: кофички (нещо подобно :) )
Трицепсово разгъване на горен скрипец
гърди: избутване на машина за гърди
пек-дек машина
повдигане на дъмбели от популег
рамене: повдигане на машина за рамо
корем: вертикално повдигане на краката на стенд
коремни преси
спускане и вдигане до предна опора с ролер
повдигане на краката от лег
усуквания от вис на лост
странични навеждания с дъмбел
Долна част -
бедрено сгъване
бедрено разгъване
отваряне и затваряне на бедрата на аддуктор
клекове
избутване на лек преса
напади с дъмбели
гръбна екстензия
и упражненията за корем от 1-вия ден
От всички упражнения правя по 3 серии с по 15 повторения :)
@ Петко - дори да е зле, този отговор с нищо не ми помага. Поне напиши какво може да се подобри в тренировката ми.
12.06.13
23:10
Къде в подобните теми видя препоръки да се тренира всеки ден? :)
Това е безумие (отделно от това не е ефективно). :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.06.13 23:10.
казано от HelloKitty на 12.06.13, 20:43:
Поне напиши какво може да се подобри в тренировката ми.
Всичко може да се подобри, но трябва да ти напиша изцяло нова програма.
В първи ден имаш 3 упражнения за гърди, и НИТО едно за гръб, който е една от най-големите групи мускули! Правиш изолиращи упражнения за бицепс и трицепс ПРЕДИ упражненията за големите групи. Самият подбор на упражненията също не струва. Сума ти излишни и безсмислени упражнения за корем. Втори ден - същата грешка - разни машини и изолиращи, преди истинските упражнения, да не говорим, че отново имаш много излишни. И отново огромно количество упражнения за корем. Прекалено голям брой повторения в серия и голям обем на тренировката като цяло.
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.06.13 23:26.
Ето и упраженията за гръб, които правя в деня за горна част:
Обратни хиперекстензиии - 3х10
Придърпвне на долен скрипец - 3х15
Придърпване на вертикален скрипец с широк хват - 3х15.
Може ли да ми разясните какво се има в предвид под ” разни машини и изолиращи, преди истинските упражнения” и какво трябва да представлява едно “истинско” упражнение ?
Мнението беше редактирано от Galleto88 на 15.06.13 09:55.
15.06.13
09:58
Свободна тежест или в редки случаи - кабел, многоставно, позволяващо използването на голяма тежест, за да се активират повече нервни пътища и окончания. Пример за истински упражнения:
Лег, военна преса, кофички, набирания, гребания с дъмбел, щанга, клек,тяга и т.н.
Мерси за съветите. Днес добавих повече упражнения със свободни тежести и лежанка, кофички и набирания все още не мога да правя :)
А добре ли е да правя 2 пъти за горна част и два пъти за долна част, а останалите 3 дни кардио?
18.06.13
10:53
Сигурна ли си, че ‘повече’ значи ‘по-ефективно’?
Да, защото ми ги показва човек, който се занимава с фитнес от много дълго време. Така че предполагам, че са ефективни. Имам мускулна треска след всяка тренировка.
18.06.13
11:12
Имам предвид тренировки всеки ден.
казано от Galleto88 на 18.06.13, 11:12:
Да, защото ми ги показва човек, който се занимава с фитнес от много дълго време. Така че предполагам, че са ефективни. Имам мускулна треска след всяка тренировка.
Човек може да се занимава с нещо 10 години и пак да остане некомпетентен.
Това, че имаш мускулна треска не означава обезателно, че това което правиш е ефективно, а по-скоро, че подлагаш тялото си на непривичен за него стрес, т.е. ако не си имала движение до сега, то всяко такова ще предизвиква ответната реакция на тялото ти.
Според мене наблегни на кръгови тренировки за цялото тяло и то най вече със собствено тегло /лицеви упори,клекове,набирания,хоризонтални набирания,ходещи напади,всичките видове скокове и т.н./ ! И силно ти препоръчвам първите тренировки да ги правиш под погледа на специалист или приятел ,който наистина има “поглед” върху правилното изпълнение !.....След като ти станат лесни следните упражнения, се замисли за по сериозни сплитове и тежести !
Много здраве и успехи (y)
Мнението беше редактирано от BGcmex на 18.06.13 12:18.