казано от JulsaVena на 10.06.13, 14:53:
казано от StefanR на 10.06.13, 14:29:
казано от JulsaVena на 10.06.13, 13:41:
След всичкия шоколад и хляб,днес се събудих пъпчива :) Толкова зле не ми е било лицето от пубертета :) Старая се да запазя самообладание :) но ми идва да се самобичувам,задето съм такъв изрод (headbang)...Сега ще се снимам как съм урод и ще си лепна снимката на хладилника,та другия път като посегна,да ме удря ток :@
Нема нужда от самобичуване, заяж се нещо с мъжа си и той ще те нагласи :-)
P.S. Ама това не е съвсем шега.А какво е?????
Наблюдение какво правят хората понякога когато им се прииска да се самобичуват. Но не ззадължително. Да кажем, че не е само шега. Ако не е на място, извинявам се, да го изтрия ли ?
Не го трий :)
Не съм нито заядлива,нито обичам да си го изкарвам на другите.Не знам защо си останал с такова впечатление,обаче аз съм супер спокоен и позитивен човек.
Хората това го правят,защото често търсят грешката във всичко друго,но не и в себе си.
Аз моите си ги осъзнавам,приемам и поправям :)
казано от JulsaVena на 10.06.13, 15:09:
Не го трий :)
Не съм нито заядлива,нито обичам да си го изкарвам на другите.Не знам защо си останал с такова впечатление,обаче аз съм супер спокоен и позитивен човек.
Хората това го правят,защото често търсят грешката във всичко друго,но не и в себе си.
Аз моите си ги осъзнавам,приемам и поправям :)
Нямах това предвид. А че понякога хората сконни да се самобичуват нарочно натискат бутон който ще им докара точно този ефект.
Досега разглеждах статии за конституции на тялото.Аз се определям като мезоморф,само прасците не отговарят на този тип ;).Дали съм права?
Важно ми е,за да определя тренировките си :)
Как е по-правилно за определянето? Да се погледна как съм била преди да тренирам,нали?
Мнението беше редактирано от Juls на 10.06.13 16:37.
Offf..В крайна сметка,след 1087 прочетени неща,реших,че съм едноморф,не абсолютен,но все пак ендоморф.
Сега ще трябва да променя някои неща в тренировките и храненето ..(dull)
10.06.понеделник
Тренировката:
Сутрешно кардио на гладно ,на велоергометър 35мин-25км изминати
Следобед вкъщи(пак не успях да стигна до залата (dull) ): без почивки
3 кръга:
10 лицеви-от които в последователност 3 на един крак,3 нормални,4 от колена
20 коремни преси
40 маунтин клаймърс
3 кръга:
пуш-преса*10кг*15
джъмпин джакс*20
янда коремни*10
3 кръга:
10 кофи на маса
сгъване бицепс лост 10кг*15
хай-пул*10кг*15
3 кръга:
пауър скуатс*10
въртикъл джъмпс*10
скуат енд кик*10
14мин велоергометър -изминати 10км (devil)
Храната:
180гр пил.дроб с 10гр шарлан
домати,краставици,магданоз,5гр шарлан,25гр сирене
30гр суров слънчоглед белен
200гр броколи сурови
3 яйца,5гр шарлан,25гр извара,50гр сирене
домати,краставици,магданоз,3гр шарлан,хим.сол малко
1,5 филия Бонус с мед и масло -от ПМС ми падна рязко кръвн (dull )ото
700мл зелен чай
Добавки:
ЗМА преди лягане
МСМ преди лягане
3 хапа Уотър Контрол общо за деня
11.06. вторник
20 мин вело-12км сутринта,на гладно :)
Тренировка: почивка :) много ме мързи днес
Хранене: ВМ-НВД
масло,сирене,дроб,яйца,домашна наденица,малко овес,сурови ядки,тиквени семки..някой друг зеленчук..
Спирам да си правя планове и режими,защото май май ще почвам работа.Дано да е така :) Ако е така,ще се наложи бая рокада :)
Докато не разбера със сигурност,ще карам по интуиция :)
Имам официална покана за работа :) Обучението ще е 2 месеца с прилично работно време,но след това на смени.Втората смяна е до 22.00,което значи че трябва да си търся човек,който да взема малкия от ясла и да го гледа,докато баща му го поеме,понеже той е супер зает и няма да може да го взема той..Сега ми се иска свекито да си беше в БГ :P….Трябва да го обсъдим днес,защото до понеделник трябва да дам отговор дали ще започвам ..
Ауууууууууу....още не ми идва,цялата съм отекла,постояно съм гладна,кръвното ми е ниско,не съм ходила до залата от петък,хиляда неща имам за мислене,супер много ме мързи...(dull)..направо розов свят напоследък...И съм пъпчасала,както скоро казах..
Имам муск.треска от спринтовете в неделя..дано поразмине до довечера,че тая тяга я отлагам не знам колко време вече..
Ся като се оплаках не ми олекна..(dull)..
12.06. сряда
Тренировката:
20 мин кардио на вело по обяд- 14км изминати
Следобед в залата:
тяга 10*40 10*50 5*55 3*2*60 3*1*65 (party) :P
скрипец зад врат 2*10*30 1*10*35 2*5*45 2*4*50 (party)
3 кръга без почивка:
коремни на римско*20
корем стенд*10
странични на уред за хиперекстензия*10 на вс страна
корем от вис*10
лег преса 10*90кг 10*110кг 10*150кг
Храната:
25гр овес 40гр суров слънчоглед 15гр мед 50гр кисело мляко
200гр домашно крема сирене , 1 тиквичка сурова,1 краставица
1 филия с масло и сирене
100гр кафяв ориз сурово съст, 2 варени яйца, домати,краставици,магданоз
Добавки:
3 хапа уотър контрол
ЗМА преди лягане
МСМ преди лягане
По-късно ще пусна клип на тягата :)
12.06.13
21:35
Според мен може да тръгнеш от по-ниско положение и лоста има накъде да върви по краката, в смисъл, че бяга напред. Това е според моето разбиране, ако греша и тягата си е окей, съжалявам!
казано от Danniii :) на 12.06.13, 21:35:
Според мен може да тръгнеш от по-ниско положение и лоста има накъде да върви по краката, в смисъл, че бяга напред. Това е според моето разбиране, ако греша и тягата си е окей, съжалявам!
Преди от по-ниско тръгвах. Някой,мисля,че Марги,ме беше посъветвала малко от по-високо да започна :)
А тука,не знам дали се вижда,щангата е сложена върху два диска по 15кг-по един на страна,не два едн върху друг.За пръв път го правя това :)
За това да върви по краката си права,по принцип го спазвам.Даже на второто дърпане успях макс по краката да върви.Това е третото,все още се чудех дали ще успея и явно ме е разконцентрирало,което не е оправдание де..(dull)
О не,тяга не е добре така.Високо си и прекалено рано опъваш кракта,а от там почваш да я дърпаш почти само на кръст.Трябва да я буташ повече с краката.
13.06.13
16:27
поздравления за тягата ! Чудесен резултат !(друго не коментирам-за мен всяка техника, с която успееш да я вдигнеш от земята, е правилна-това да не го четат начинаещи)
и поздрави за работата-желая ти да си все по-самостоятелна!
интересно ми е защо толкова”мъчиш” скрипеца с малко повторения на тежки кила? Аз си мисля,че целта му е по-скоро да напомпи гърба= с десетина бройки например. Някак си под 6 повторения на скрипец не ми звучат логично-2-3 пък хич.
За тягата - тръгваш високо, дигаш таза, правиш излишна екстензия с кръста, дърпаш на кръст.
Като цяло всяко движение, в което по някакъв начин вкарваш кръст, за да го изпълниш е грешно и води до бъдещи контузии при слагане на повече кила.
Това така.
Другото, което няма нищо общо с теб, е личното ми озадачаване, как може толкова много хора да подкрепят пост, в който си изяла всичките нездравословни неща на земята.
Пиша го от гледна точка на това, че аз като попълня: “ракия със салата, уиски с бира” и се изсипва една върволица от Healthy Way of Life DEFENDERS!!!!! FOR LIFE, които ми обясняват, че ако искам да бъда истински спортист не трябва да пия.
При положение, че храната и тренировките ми са бетон :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.06.13 16:54.
13.06.13
16:57
интересно ми е защо толкова”мъчиш” скрипеца с малко повторения на тежки кила?
Напълно подкрепям Блажка за тягата ;) и искам да добавя, че за мен няма смисъл да си влагаш силата и да вдигаш кг-ите на скрипеца.. моето мнение е, че е глупаво :)
Поздрави (sun) !
И за да не си помислиш, че почваме с голямат секира, искаме да ти секнем ентусиазма или ни е яд, че имаш бърз прогрес, ще ти кажа, че доста, да не кажа всички в тоя форум сме минали през манията - “Вижте ме колко съм як и колко дигам”.
Това е нормално, надъханящината е всъщност 50% процента от успеха.
Имайки предвид обаче, че при теб няма човек професионалист, който да ти показва правилното изпълнение и правилното качване на килограми според физическата ти възможност в момента и натренираност, рискуваш с кекава техника да си орезелиш доста важни части от тялото.
Това е едно настрана, но доколкото си спомням, искаш да качваш ЧИСТА мускулна маса ( с това правя препратка към горното си мнение за храната ти) и да имаш релеф.
Когато не изпълняваш правилно дадено упражнение, ти НЕ натоварваш тази част от мускулните групи, при която всъщност искаш да предизвикаш растеж.
Елементарен пример е да се клатиш, докато сгъваш за бицепс, това е най-често срещаната грешка при тренирщите в залите. Почват да сгъват за бицепс с непреценена тежест и се клатят... т.е. натоварването не отива изобщо в бицепсите :D
И аз съм съгласна с критиките. Без тази за скрипеца.
Julsa, снимай клипче на по - малко кг., тогава ще се прецени по - реално как дърпаш. На мен не ми допада вработването ти за тягата с десетки, а също и това, че поне за тази тренировка оставаш на макс и нямаш повече серии.
Наталья, тренировките и храната може да са ти бетон, но алкохолът компрометира усилията ти. Просто без него ще имаш още някое кило върху щангата. За един състезател това вероятно е важно. Може би това се опитват да ти кажат хората.
Иначе на мен не ми пречи да си пиеш, не ме разбирай погрешно :D
Защо някои постове с информация, която е за критика, биват подкрепяни, и на мен не ми е ясно. Вярно, че трябва да се поощряваме, но аз съм повече за критикуването. Че ние, хората, имаме навика да се самозабравяме като ни похвалят :D
казано от Инис на 13.06.13, 17:39:
Наталья, тренировките и храната може да са ти бетон, но алкохолът компрометира усилията ти. Просто без него ще имаш още някое кило върху щангата. За един състезател това вероятно е важно. Може би това се опитват да ти кажат хората.
Иначе на мен не ми пречи да си пиеш, не ме разбирай погрешно :D
Ааааа не не, алкохоличка ме изкарахте :D
Всички сериозни алкохолни прояви са описани в дневника “All About”, аз пийвам само аперитивчета. :P
Ааааа, не, не, думата “алкохол” ти я спомена първа :D
И как само се скри зад широкия гръб на Джеймс :D
П.П. Julsa, sorry за спама, Наталья ме подведе :D
13.06.13
17:49
Инис, а защо не си съгласна за скрипеца ? Ако може малко разсяснение, все пак имаш повече опит от мен :)
Наталия, ако ти беше се обосновала, щеше да е добре. Даже можеше да си поговорим по темата.
Ти имаш също достатъчно опит, мисля.
Моето мнение - защото бройките, тежестта, мястото на скрипеца в програмата зависят от целите (и от възможностите). И после, скрипецът е едно от основните упражнения за гръб. Ако човек иска сила (или маса) в гърба - за набирания и пр., скрипецът помага. Тежкият скрипец. А него не можеш да го правиш в много бройки. За сила класиката си е валидна - серии до 5 повторения.
Това, което аз не бих правила, е скрипец зад врат, но щом Julsa си е преценила, че й е добре...в крайна сметка ние си пишем, но в залата си е тя и тя може да си прецени има ли, няма ли дискомфорт и колко натоварване може да поеме.
И накрая - преди време правех по едно - две набиране подхват и тук - там някоя половинка. Започнах паралелно с опитите за набиране да дърпам скрипец подхват - гледах да имам по 3-4 тежки серии и се стремях да качвам кг. Стигнах си собственото тегло горе - долу и набиранията ми прогресираха, даже бях снимала 5 набирания с 6 кг. дъмбел от този период. Лично аз бях доволна - колкото вложих, толкова получих :)
Я ,какво оживление :D
Инис, не оставам на макс на тягата,нито на клек,нито на скрипец. Просто по принцип не ги вписвам низходящите серии,защото редовно са ми дълги постовете и ме мързи,а и нямам това време.Вече ще се опитам да ги вписвам,за да няма недоразбиране.
Това за вработващите серии не го разбрах напълно,ако може малко по-обстойно,че съм руса и съм малка :P :D
Блажке,Нат и другите,които пропускам да спомена, по принцип не я изпълнявам така.Винаги се опитвам да държа макс близко по краката да върви.За пръв път я вземам от по-високо.За пръв път си виждам на клип да се изправя преди момента.Усещам упражнението в задното бедро и глутеуса,никога не съм го усещала в кръста (wasntme). Не се оправдавам,но този път съм се разконцентрирала,което ще избягвам за вбъдеще и повече няма да вземам от високо и другите забележки ще коригирам.
За храната и алкохола нямам кой знае какво да кажа :) Аз не пия официално от 10 януари мисля,не че преди пиех редовно,но..все пак го отчитам като някакъв прогрес за себе си.С храната-имам своите моменти,но като цяло гледам да е добра.
ЗА скрипеца усещам,че ми дава сила и като се опитвам да се набера,всеки път имам някакъв прогрес.Не знам дали е от него или от самите опити :) обаче
За тягата последно да кажа. Аз затова съм качила клипа,за да получа градивни критики.Те нито ще ме ядосат,нито ще ме накарат да се откажа.Всеки се учи,аз тренирам в хамалска зала,с мъже,половината от които си нямат представа какво правят там.Няма професионалисти,няма кой да ме следи,няма кой да ми покаже на момента къде греша.Гледам клипове,чета и основно разчитам на хората във форума.Откакто пиша,научих много и благодаря на всички вас,които сте взели участие в дневника ми,защото съветите ви са безценни и са ми дали много!!
казано от Инис на 13.06.13, 18:32:
Наталия, ако ти беше се обосновала, щеше да е добре. Даже можеше да си поговорим по темата.
Ти имаш също достатъчно опит, мисля.Моето мнение - защото бройките, тежестта, мястото на скрипеца в програмата зависят от целите (и от възможностите). И после, скрипецът е едно от основните упражнения за гръб. Ако човек иска сила (или маса) в гърба - за набирания и пр., скрипецът помага. Тежкият скрипец. А него не можеш да го правиш в много бройки. За сила класиката си е валидна - серии до 5 повторения.
Това, което аз не бих правила, е скрипец зад врат, но щом Julsa си е преценила, че й е добре...в крайна сметка ние си пишем, но в залата си е тя и тя може да си прецени има ли, няма ли дискомфорт и колко натоварване може да поеме.И накрая - преди време правех по едно - две набиране подхват и тук - там някоя половинка. Започнах паралелно с опитите за набиране да дърпам скрипец подхват - гледах да имам по 3-4 тежки серии и се стремях да качвам кг. Стигнах си собственото тегло горе - долу и набиранията ми прогресираха, даже бях снимала 5 набирания с 6 кг. дъмбел от този период. Лично аз бях доволна - колкото вложих, толкова получих :)
За скрипеца зад врат-започнах така да го правя,защото го усещам най-добре.Нямам никакъв дискомфорт. :)
казано от Наталья Заболотная на 13.06.13, 17:10:
И за да не си помислиш, че почваме с голямат секира, искаме да ти секнем ентусиазма или ни е яд, че имаш бърз прогрес, ще ти кажа, че доста, да не кажа всички в тоя форум сме минали през манията - “Вижте ме колко съм як и колко дигам”.
Имайки предвид обаче, че при теб няма човек професионалист, който да ти показва правилното изпълнение и правилното качване на килограми според физическата ти възможност в момента и натренираност, рискуваш с кекава техника да си орезелиш доста важни части от тялото.
Това е едно настрана, но доколкото си спомням, искаш да качваш ЧИСТА мускулна маса ( с това правя препратка към горното си мнение за храната ти) и да имаш релеф.
Когато не изпълняваш правилно дадено упражнение, ти НЕ натоварваш тази част от мускулните групи, при която всъщност искаш да предизвикаш растеж.
Елементарен пример е да се клатиш, докато сгъваш за бицепс, това е най-често срещаната грешка при тренирщите в залите. Почват да сгъват за бицепс с непреценена тежест и се клатят... т.е. натоварването не отива изобщо в бицепсите :D
Блажке,това за колко съм як и колко вдигам ..Аз въобще не се имам за яка, и не го правя с цел показност. Просто се радвам на себе си,че постигам нещо,че имам напредък,че се чувствам по-силна,по-устойчива,по-самоуверена,по-полезна на себе си.И понеже от хората около мен не мога да очаквам разбиране в това отношение,споделям тук :) Тук срещам разбиране и има кой да ме оцени,кой да ме критикува.
Мнението беше редактирано от Juls на 13.06.13 18:42.
13.06.13
18:49
Инис, моята идея за скрипеца съвпада напълно с твоята, просто прекалено кратко се изразих. Исках да кажа, че аз не бих правила тежки серии със скрипец ЗАД ВРАТ, а бих ги правила отпред. Аз също правя скрипец отпред точно защото все още се затруднявам с набиранията и тежките серии на скрипеца ми помагат.
Juls, съжалявам за спама ;) (F)
13.06. четвъртък
Сутрешно раздвижване вкъщи,на гладно:без почивки
3 кръга:
лицеви*5
стриктно бицепсово*15 на ръка
кик-бек трицепс*15 на ръка
3 кръга:
коремни преси *20
повдигане крака от лег*20
янда коремни*10
3 кръга:
клек СТ*17
пауър скуатс*10
раменни преси *15
3 кръга:
повдигане дъмбел напред за рамо*10
хай-пул*10
скуат енд кик*10
Следобед в залата:без почивки
Малко загряване на чукчета,разтягане,клекове..
3 кръга:
чукчета*40кг 5-6-7
коремни на римско*20
трицепс на скрипец*15
3 кръга:
прасец с щанга зад врат 40кг*20
стриктно бицепсово*10
прасец на калф от седеж*15
3 кръга:
хай-пул на скрипец*12
корем от стенд*12
прасец на лег преса*12
3 кръга:
клек на гръб*30кг*15
напади с 10кг диск*20
корем от вис*10
суинг до вертикала 12кг пудовка 10-15-20
Храната:
след първата тренировка: 100гр пълноз.макарони,5гр краве масло,50гр сирене,100гр прясно мляко
преди втората тренировка: 1 тиквичка сурова,100гр извара,магданоз
след втората тренировка: 4 принцеси с Вита,домашна кайма,малко парче бискв.торта със стевия
вечеря:50гр овес,15гр стафиди,50гр кисело мляко,2 варени яйца,100гр Вита,200гр броколи сурови
600мл зелен чай
Добавки: същите
казано от Наталия Николова на 13.06.13, 18:49:
Инис, моята идея за скрипеца съвпада напълно с твоята, просто прекалено кратко се изразих. Исках да кажа, че аз не бих правила тежки серии със скрипец ЗАД ВРАТ, а бих ги правила отпред. Аз също правя скрипец отпред точно защото все още се затруднявам с набиранията и тежките серии на скрипеца ми помагат.
Juls, съжалявам за спама ;) (F)
Това не е спам.За мен тези дискусии са изключително полезни :) Попивам всяка дума....
13.06.13
19:43
чукчета*40кг 5-6-7
Juls, това не мога да си представя какво е ? Прасец с щанга зад врат и това не го знаех ?
чукчета-гребане с щанга
другото е повдигане на пръсти с щанга зад врат
Мързи ме да пиша..
казано от JulsaVena на 13.06.13, 18:41:
казано от Наталья Заболотная на 13.06.13, 17:10:
Елементарен пример е да се клатиш, докато сгъваш за бицепс, това е най-често срещаната грешка при тренирщите в залите. Почват да сгъват за бицепс с непреценена тежест и се клатят... т.е. натоварването не отива изобщо в бицепсите :DБлажке,това за колко съм як и колко вдигам ..Аз въобще не се имам за яка, и не го правя с цел показност. Просто се радвам на себе си,че постигам нещо,че имам напредък,че се чувствам по-силна,по-устойчива,по-самоуверена,по-полезна на себе си.И понеже от хората около мен не мога да очаквам разбиране в това отношение,споделям тук :) Тук срещам разбиране и има кой да ме оцени,кой да ме критикува.
В такъв случай личния ми съвет е да не слагаш повече от 40кг на тяга. Прави тренировка с толкова кила, с колкото без усилие можеш да направиш 3 серии по 10 повторения ;)
Запамети и свикни с движенията, дай си време, след година, ще качиш повече и ще си сигурна, че ще стане без да се контузиш.
Мнението беше редактирано от Блажка на 14.06.13 08:41.
А втория клип,който качих,как ти се струва?
И ако може да приложиш някакво видео с правилна според теб техника,за да видя къде точно са недостатъците на моята.
Ако имаш някакви насоки,също бих искала да ги споделиш.
Мнението беше редактирано от Juls на 14.06.13 08:58.
казано от Наталья Заболотная на 14.06.13, 08:40:
...
В такъв случай личния ми съвет е да не слагаш повече от 40кг на тяга. Прави тренировка с толкова кила, с колкото без усилие можеш да направиш 3 серии по 10 повторения ;)
Запамети и свикни с движенията, дай си време, след година, ще качиш повече и ще си сигурна, че ще стане без да се контузиш.
И да и не. Истина е, че 40 кг ще са относително безопасни, дори да греши с техниката, но за човек, който няма наставник на главата нещата стоят малко по-различно. В един момент тя ТРЯБВА да тества границите на възможностите си, за да прогресира и най-важното - да натрупа опит. А ти сама знаеш, че максовете рядко са красиви.
Колкото до подкрепата на клипове с не дотам правилна техника - при положение, че близкото и обкръжение се старае всячески да я обезкуражи в спортното и ежедневие, Julsa доказва, че има воля и хъс за тренировки. Това си заслужава потупването по рамото.
Julsa, това е важно! Направи всичко възможно да запазиш гърба прав. Дори и да си вдигнала таза преди да отлепиш щангата, това няма да е толкова опасно, ако успееш да задържиш гърба прав. Ако усетиш, че те огъва, върни щангата на земята, дори и да имаш сила да я вдигнеш. Ако въобще се налага огъване (поради липса на мобилност, примерно), то нека да е в горната част от гърба, но в никакъв случай в кръста. Още нещо - и най-правилната техника не дава 100% гаранция за безаварийност. Да не говорим, че в някои случаи може неосъзнато да се симулира правилна техника, т.е. на пръв поглед всичко да е ОК, но де факто натоварването да е концентрирано на грешното място.
Малко по-конкретно - вторият клип е доста по-добър. Не забравяй да поемеш макс въздух и да стегнеш силно ядрото преди да тръгнеш нагоре (стабилизация).
Нямам такъв клип, но Вик е казал всичко. Вторият клип ми харесва и на мен.
Критиката си е критика, аз поемам по много всеки ден, видях какво е с треньор, видях какво и без.
Помогнаха ми да разбера защо НЕ трябва да правя максове още и защо трябва да правя повече повторения на 50% от предполагаемия макс.
Вик, ако ти е добра техниката, ще ти е добра и на максимален опит.
Вчера Алан каза нещо, което не правя: ” Ти не трябва да мислиш за тежестта, а за техниката, за правилното изпълнеие, като хванеш щангата мислиш как точно се изпълнява съответното упражнение и вдигаш.”
И изведнъж стана по-леко..
Понеже все ме обвиянват, че пускам само руснаци, ето един българин, може би с най-добрата техника на изхвърляне, изпълнявайки максимален опит.
Николай Пешалов 145кг категория 62кг
А тук може да се види колко са прави и стабилни нашите момчета и колко криви са останалите.
Ще коригирам всичко,което сте споменали.Следващия път ще направя два клипа-един на по-леки кила и един на по-тежки.Не знам дали 65 ми е макса,или може и повече.Стигнала съм до 65,ще карам така известно време,докато не коригирам пропуските в техниката.
Благодаря на всички за съветите.Пак казвам-те са ми само от полза и са важни за мен. Хъс и амбиция имам големи,но без да преувеличавам техниката е по-важна,както казахте всички-аз нямам тренъор,нямам инструктор покрай мен и мога да разчитам само на себе си да се опазя читава.Грижа ме е за здравето ми,най-малкото,ако не съм здрава-няма да мога да се грижа пълноценно за детето.
Вчера ходих до яслата да питам какви документи да подготвя и ме сюрпризираха,че ще приемат деца чак септември (dull),което ме постави в много странна ситуация,защото до понеделник трябва да кажа дали ще приема работата и ако да-трябва да започна обучение до 2 седмици. И понеже нямам свободни баби,дядовци и т.н. търся детегледачка до септември като стане време за ясла,а и след това ще ми трябва от време на време...Днес имам среща с една жена.Препоръчаха ми я.Дано се разберем,да си допаднем,а и като пари...дано всичко се уреди,че тая работа я дебна от миналата година и не искам да я изпускам (headbang)...
Засега нямам ясни цели относно тренировките,защото ако почна-месец и нещо,два ще съм от 7 до 7 заета,после се прибирам-дете,домакинство и т.н.Ще се наложи да разредя тренировките.После ще съм на смени и ще е по-лесно..уж..:D
Затова пък си поставям по-ясни цели при храненето:
1.Да сведа до минимум храните,които натоварват бъбреците-млечни,меса ит.н. Основно пилешко остава-не всеки ден,риба,яйца-от тях не се отказвам за нищо...
2.Да увелича процентното съотношение на сурова към сготвена храна в менюто си.
Живот и здраве,ако всичко е наред и финансите ще потръгнат нагоре и смятам да си напоръчам туй-онуй..:P
Дано да стигна днес до залата,че след тая среща имам да ходя да сменям ЛР,да пазарувам,да готвя и разни други скучни неща :D