03.10.05
22:43
Първо да кажа: Здравейте ББ братя.
Моя въпрос е дали ще е добре да тренирам така:3 дена тренирам 2 почивам.
1-ви ден:Гръб
2-ри ден:Гърди
3-ти ден:Крака
Значи искам да ПОДЧЕРТАЯ че тренирам у нас и за гръб и гърди мога да права само по 3 упражнения(за крака мога да правя повече).
Ако някой може да каже по някое друго упражнение за Гръб и Гърди нека да пише защото аз не се сештам.
За гръб правя:Чукчета, предъпване с дъмпел към гърба и мъртва тяга.
За гърди правя:Изтласклване на дъмпели от лек,флайс и полу-оувър.
Ако някой може да ми каже какви други упражнения да правя ще съм му много благодарен!
Еее.....това е от мен предварително БЛАГОДАРЯ!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.04.11 19:58.
03.10.05
22:48
1. Лег се пише с Г
2. Пише се пулоувър, идва от Pull Over
2. По-добре краката да са по средата - ще разпределиш натоварването.
можеш мечка да правиш(слагаш тежестите само на 1-та страна на лоста,а другата я затискаш в ъгъла с нещо,навеждаш се и вдигаш).Програмата е екзотична(не знам защо си отписал другите мускули)но,ще има ефект според мен.И аз тренирам на принципа на пробването,ако до 2 месеца няма резултат,променяш.
Евала.Един човек да тренира малко по-опростено.Хубаво праиш обаче ако правиш мъртвата тяга като си свиваш краката а не ги държиш опънати работиш за краката и клека го махаш.Хубаво е да включиш и коремната преса и си прави само тея четири упражнения и тренирай силово.
1. Лег се пише с Г
2. По-добре краката да са по средата - ще разпределиш натоварванет
Няма значение как съм ги написал важното е че момчетата ме разбраха.А ако искам да си наема учител по български език ще ти се обадя да дойдеш да ми преподаваш.
Мерси Size и това опражнение ще го пробвам.
s1ck_boy аз мъртвата тяга е правя с испънати крака,защото при свитите крака повече се натоварва кръста.
Както също забравих да пиша че и корем правя на всяка тренировка.
А за упражненията сам ги изпробвам и имат голям ефект върху моето тяло,но се наложи за много дълго време да спра да се занимавам с ББ и сега прилагам старите методи!
05.10.05
22:31
[quote author=“manson”]1. Лег се пише с Г
2. По-добре краката да са по средата - ще разпределиш натоварването.
като сме почнали да се учим - учителю след 2. следва 3. а не 2. :D т.е. първо, второ, трето
[quote author=“SteeL”]Първо да кажа: Здравейте ББ братя.
Моя въпрос е дали ще е добре да тренирам така:3 дена тренирам 2 почивам.
1-ви ден:Гръб
2-ри ден:Гърди
3-ти ден:Крака
Значи искам да ПОДЧЕРТАЯ че тренирам у нас и за гръб и гърди мога да права само по 3 упражнения(за крака мога да правя повече).
Ако някой може да каже по някое друго упражнение за Гръб и Гърди нека да пише защото аз не се сештам.
За гръб правя:Чукчета, предъпване с дъмпел към гърба и мъртва тяга.
За гърди правя:Изтласклване на дъмпели от лек,флайс и полу-оувър.
Ако някой може да ми каже какви други упражнения да правя ще съм му много благодарен!
Еее.....това е от мен предварително БЛАГОДАРЯ!
1.За гръб можеш да правиш набирания,това е базово упражнение.Т-щангата ще ти позволи по-добър обхват на движението от чуковете-при тях в най-важния момент ,дъската под теб ти пречи да придърпаш плътко лоста към себе си.Това е най-върховия и важен момент на съкращението!
2.За гърди можеш да правиш кофички
3.Ако правиш и клекове в 3ти ден,това значи че ще преттренираш.Абсурдно е да правиш тяга,после след 1 ден,клек и всичко пак отначало.Между клека и тягата трябва да има поне 5 дни почивка,защото са най-тежките упражнения и засягат кръста и краката много силно.
4.Вкарай повече почивка - по 1-3 дни почивка между тренировките
Ами ти хуу пишеш че мога да правя набирания и кофички ама аз тренирам у нас нямам лост нито пък успоредка.А за краката да кажа че мъртвата тяга е правя не СЪС СВИТИ КРАКА.Много е важно отношенито между свитите крака и испънатите.Със свитите крака когато правя мъртва тяга се натоварват поне 5-6 пъти повече а както също и кръста(аз го усештам).
И също когато правя Goodmorning изпълнявам упражнението пак с испънати крака.
Вече за гръб включих и упражнението “Мечка” и така те станаха 4 упражнения,стигат ми толкова.
Обаче остана още 1 упражнение което да включа към гърдите.Ако някой може да ми даде идея какво друго да включа ще съм му много благодарен.Писал съм по-горе какво правя за гърди и с какво разполагам.
kamacho все пак ти благодаря!А и почивам 2 дена.3 дена тренирам и 2 почивам.
Пиши на РАЗБИРАЕМ и ВЕРЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!
Не е зле да сложиш в програмата кофички, набирания и ходене с щанга, ако имаш къде.
[quote author=“kamacho”]
1.За гръб можеш да правиш набирания,това е базово упражнение.Т-щангата ще ти позволи по-добър обхват на движението от чуковете-при тях в най-важния момент ,дъската под теб ти пречи да придърпаш плътко лоста към себе си.Това е най-върховия и важен момент на съкращението!
Да, но защо трябва да се прави с дъска? Аз гребането го правя от стоеж, без опора ;)
[quote author=”Петко К”][quote author=“kamacho”]
Да, но защо трябва да се прави с дъска? Аз гребането го правя от стоеж, без опора ;)
Момчето казва следното:
За гръб правя:Чукчета
Когато гребеш и щангата се уря в дъската под теб,това са Чукчета.Затова му препоръчах Т-щанга.Гребането от наклон е мн. добро също.
Гребане с щанга от наклон е известно като “чукчета”, поне аз така го знам и навсякъде така съм го срещал, не само гребането с дъска за опора.