11.06.13
19:09
Здравейте! Ученик съм и се чудя с какво да закусвам докато съм на училище. Около училището ми има скара (кебапчета и кюфтета и пържени картофи) хранителни магазини и закусвални в които също се правят сандвичи с някакви шунки и пържени картофи. Въпросът ми е как да се храня докато съм на училище, знам че киселото мляко и яйцата са добър избор но нямам възможност да ям всеки ден яйца, а кисело мляко не обичам. Мога да се храня също с плодове, но мисля че трябва да добавя и месо и въглехидрати
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.06.13 08:23.
Имаш вариант да си правиш сандвичи от вкъщи. Например между 2 филии пълнозърнест/многозърнест хляб поставяш месо (филе/шунка...), една “плочка” сирене (може да е дебела дори колкото двете филии хляб,аз понякога така правя, това са около 100-150 грама сирене... :D, а ям по 2-3 такива сандвича...) и това е. Отделно може да си добавиш нещо например кашкавал... Подходящо е да си вземеш и 1 краставица (нарязана, че да се събира в кутията, но ако я белиш я бели непосредствено преди да тръгнеш за даскало, че иначе изсъхва...). Сандвичите е добре да ги увиеш в кухненско фолио и да го стегнеш около тях.. Друго например протеинови палачинки с мед, но ще е кофти да ги ядеш студени.
11.06.13
21:06
Вземеш свински бут или врат,печеш го и после го режеш на малки парченца подобно на дюнер. 4 филии мажеш с малко краве масло и слагаш там 200-250 грама месо или колкото е излезнало и после отгоре някаква салата,млечна или краставици ,домати.. Много вкусно става и е много подходящо точно за училище да имаш два сандвича .
казано от Az Az на 11.06.13, 19:09:
Здравейте! Ученик съм и се чудя с какво да закусвам докато съм на училище. Около училището ми има скара (кебапчета и кюфтета и пържени картофи) хранителни магазини и закусвални в които също се правят сандвичи с някакви шунки и пържени картофи. Въпросът ми е как да се храня докато съм на училище, знам че киселото мляко и яйцата са добър избор но нямам възможност да ям всеки ден яйца, а кисело мляко не обичам. Мога да се храня също с плодове, но мисля че трябва да добавя и месо и въглехидрати
Плодовете да не би , да не са въглехидрати ?
11.06.13
23:43
Да,сандвичите са много добър вариант.Ако си на НВД , орехи и ядки .Иначе по няколко сандвича или пъ кроасани със сирене в най-лошия вариант
12.06.13
10:12
Аз си правя сандвичи от 4 филии пълнозърнест хляб , 100гр кашкавал , 100гр сирене и понякога слагам шунка . Най-хубавото е ,че не ми излиза за повече от 2-2.50 .
Мнението беше редактирано от Галин Христов на 12.06.13 10:13.
12.06.13
22:58
казано от Пенев на 11.06.13, 22:47:
То и олиото е мазнини, и соята е протеин, бисквитите и те са главно въглехидрати, ама тва не ги прави fitness-suitable…
13.06.13
11:13
казано от Tsvyatkoff на 12.06.13, 22:58:
казано от Пенев на 11.06.13, 22:47:
То и олиото е мазнини, и соята е протеин, бисквитите и те са главно въглехидрати, ама тва не ги прави fitness-suitable…...
Ами то олиото не е само онова масовото рафинираното за 2-3 лева в магазина.
Студено пресованото олио за салата и в суров вид си е ” fitness-suitable”...
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 13.06.13 11:22.
13.06.13
11:14
казано от Луд за връзване на 11.06.13, 23:43:
Да,сандвичите са много добър вариант.Ако си на НВД , орехи и ядки .Иначе по няколко сандвича или пъ кроасани със сирене в най-лошия вариант
E направо и вафли, и шоколади, и баници. :D
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 13.06.13 11:22.
Просто яж преди и след училище вкъщи. Ако толкова не издържаш най-добре мушни нещо от скарата до училище
15.06.13
10:33
Училището е минимум 5 астрономически часа , а по принцип трябва да се яде преди 3 за да не изпада в белтъчен дефицит тялото.Просто можеш да си правиш сандвичи или нещо от скарата :D
15.06.13
10:48
Мен ми дойде една прекрасна идея - повлиях се от статията в сайта за суфле с извара и спанак. Само че нямах спанак, а използвах подръчни материали - яйца, извара и овесени ядки. Сложих и малко вода, колкото да стане малко по-течна, но пак е добре да е по-гъста.
Мяза на хляб, но има вкус повече на баница :D
Използвани материали - 3 яйца, около 150 гр извара и овесени ядки ( не знам точното количество, може би около 50гр или отгоре). Пекох го на 200 градуса за 40 мин.
Ето го крайния резултат - http://prikachi.com/images/233/6223233A.jpg
Размера не е голям и е много по-удобно отколкото да носиш кутии с пиле и ориз и т.н. А и освен това така изварата минава по-лесно :D . Това става много вкусно, повярвай ми.
Мнението беше редактирано от bloodysunrise на 15.06.13 10:50.
Какви ти белтъчни дефицити, стига налива пълни глупости в главите на младите :D
Всъщност може да разкажеш повече за това страховито състояние (sweat)
Мнението беше редактирано от Желязото на 15.06.13 11:51.
15.06.13
12:57
казано от Луд за връзване на 15.06.13, 10:33:
Училището е минимум 5 астрономически часа , а по принцип трябва да се яде преди 3 за да не изпада в белтъчен дефицит тялото.
Няма такова нещо. ;)
Организмът категорично не е толкова беззащитен и капризен към точността на периодите за хранене.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.13 12:58.