13.06.13
17:39
До сега закусвах 400гр извара с 400гр кисело мляко, но вече ми омразна и ако може да предложите някакви различни закуски които да са богати на протеин ще съм ви благодарен. Важно е закуската ми да е по богата на хранителни вещества понеже закусвам около 6:45 и следващото ми ядене е чак в 12:00-13:00
Сложи въглехидрати на закуска. Препоръчвам овесени ядки с протеин на прах или овесени ядки и белтъци + 1 жълтък.
Изварата не е най-добрата храна за закуска, защото след сън ти трябва “бърз” протеин, а изварата е бавен. Иначе - овес/мляко/яйца/ядки.
Аз често си правя Овесени+Ръжени ядки с добавка орехи, сусамов тахан, малко стевия за подслаждане и доза протеин суроватка.
13.06.13
18:45
5 яйца + сирене/кашкавал.
13.06.13
20:22
Овесени ядки или мюсли.Заедно с тях кисело или прясно мляко по 250гр или 300гр.И по избор много вкусно става ,като добавиш банан цял или по желание 1/2 банан може и половина ябълка нарязани вътре + 2,3,4 цели яйца или само белтъци както искаш :)
14.06.13
00:56
Преди доста време махнах въглехидратите от закуската. В началото бях почти сигурен, че идеята не е добра. В момента (близо година по-късно) съм на мнение, че това е далеч по-ефективният подход. Без колебание кажа, че въглехидратите сутрин изобщо, ама изооообщо не са задължителни и отстраняването им от закуската със сигурност НЕ значи загуба на мускулна маса и/или сила. Закусвам белтъчини и мазнини - без проблем изкарвам 5-6 часа до обяд. Конкретна идея - бъркани яйца с масло и сирене (и/или кашкавал). Бързо, лесно, качествено и ефективно. Друга идея - месо и сурови ядки (и/или сметана). Предлагам ти да оставиш господата, участвали в темата (с изключение на charlie brown), да вярват в митичната сила на овеса сутрин. При тези условия, които си поставил, нужда от въглехидрати нямаш.
Кольо, нищо на света не може да ме накара сутрин, след като стана от леглото да ям месо...
14.06.13
07:42
Това е препятствие, което съществува само на психологическа основа в главата ти. :)
Освен това месото съвсем не е единственият вариант, нали така? :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.06.13 07:43.
Подкрепям напълно Кольо, но все пак темата е в раздела за качване, тъй че това всичкото + овеса ;) . Аз примерно 9/10 сутрини ям 4 бъркани яйца + 20-30гр масло + 50-60гр сирене и толкова ядки. Едни лесни и бързи 1000 калории като добавиш и 100-150гр овес всичко си идва на мястото. Хубавото на овесените ядки е, че стават и във вода или кисело/прясно мляко и спокойно можеш да добавиш и 50-100гр сладко за вкус, тамън и малко бързи въглени.
Мнението беше редактирано от aleks на 14.06.13 17:15.
казано от umad brah на 14.06.13, 17:19:
овес с кисело мляко и стафиди е чук
Преди закусвах по подобен начин и огладнявах след 2 часа. Сега: 6 яйца в масло + сирене (ако има) и съм сит поне 5 часа.
е разбира се и 5-6 яйца трябва да има не само овеса :Д аз не закусвам де ама давам пример просто
14.06.13
21:21
казано от Nasko на 13.06.13, 17:51:
Изварата не е най-добрата храна за закуска, защото след сън ти трябва “бърз” протеин, а изварата е бавен. Иначе - овес/мляко/яйца/ядки.
В изварата , която се продава, много отдавна няма казеин. Някои от идеите ми харесват ще ги пробвам сега за първо време мисля да си пасирам извара + кисело мляко + банани и ако неми хареса ще пробвам яйца с кашкавал
Такава закуска е бедна на мазнини, дори и изварата да е кашкавалена, а мляко- пълномаслено и ще огладнееш скоро след нея.
Мнението беше редактирано от Петър на 14.06.13 21:32.
15.06.13
00:36
казано от Петър Стоянов на 14.06.13, 21:29:
Такава закуска е бедна на мазнини, дори и изварата да е кашкавалена, а мляко- пълномаслено и ще огладнееш скоро след нея.
Прав си !!! Значи ще прибавя и фъстъчки около 100 гр
Трябва закуската да ми е доста обилна, такаче приемам всякакви съвети и предложения, както и блягодаря много на хората които дадоха своите мнения !!!
Мнението беше редактирано от georgi angelov на 15.06.13 00:38.
15.06.13
08:23
Мисля си, че погрешно дефинираш целта. Закуската ти не толкова трябва да е обилна като количество храна, а да съдържа много енергия и тази енергия да е налична дълго време. Разграничи двете неща.
15.06.13
15:11
Зимата закусвах 100гр овес в 500 мл прясно мляко , 5 яйца + 100гр сирене .