05.10.05
12:33
Здравейте! Порових се в сайта в търсене на подходяща за мен програма, понеже тази, по която тренирах досега , не е достатъчно ефективна. Та значи чувал съм са за различните типове хора - екто,мезо и метаморфи , само че не мога да разбера аз точно към кой тип спадам. Значи аз скоро навърших 17 , 182см. съм висок, 75кг., 37см. ръка,116см. гръдна обиколка,с много изчистени мускули,без почти никакви мазнини.Тренирам усилено от половин година.
Моля,някой ако може да ми каже точно към кой тип спадам ,за да мога да преценя по каква програма да тренирам.
Благодаря и успех на всички!
05.10.05
13:04
типовете са екто,ендо и мезоморф
Според мен ти си мезоморф ,но това можеш да си го определиш само ти без да сме те виждали не можем да ти кажем :wink: Освен това програмата по която трябва да тренираш не зависи в голяма степен от типа тяло ,а целите ти :wink:
05.10.05
13:14
Голям потенциал имаш, не го пропилявай. Мезоморфите са си за завиждане! :wink:
Най-лесно се определя по дебелината на костите, премери си китката и ще ти кажем. Иначе ги забрави тези деления, защото са остарели и много неточни. А и като си разбереш типа тяло нищо не следва от това, така че е безмислено да се интересуваш от такива неща. Изграждай си стратегията при храненето и тренировката в зависимост от моментното състояние.
05.10.05
18:24
ок китката ми е 20см. к’ъв съм :wink:
05.10.05
18:49
офф: А каква е разликата между всичките деления :shock: ???
05.10.05
19:35
http://bb-team.org/training/000598.php
Който не знае, нека чете!!!
добре де аз като съм на 15 и китката ми е 17.5см ектоморф ли съм?1.83 съм на 75кила
05.10.05
22:20
Значи мерси за мненията на всички - прави сте ,че не съм задал правилно въпроса,та значи метаболизмът си ми е доста бърз и имам малко подкожни мазнини,но последния месец почнах ужасно много да се тъпча и интересното е ,че качвам кила с всеки изминал ден,примерно тази вечер бях 77,3 , но все пак вечер човек е по-тежък от сутринта,пък и не съм ходил още до кенефа:)Иначе Mr_Muskul - измерих си китката : 19см. - какво ще рече това? Иначе какво друго да ви кажа ориентировъчно - за възрастта си горе-долу вдигам с нормални кг- серии от лег правя с малко над собственото си тегло, за гръб също, така че за сила не се оплаквам.
Благодаря и успех на всички!
Вече ти казаха, а и аз подкрепям, че имаш добри данни за културизъм. Тоест по таблиците ще излезе, че си мезоморф. Радвай се, че напредваш бързо, но недей да си мислиш, че без труд ще постигнеш добри резултати.
Аз пак държа че е ектоморф но ясно изразени типове няма ,рядкост са ,може да е екто-мезоморф въпреки че няма значение това
06.10.05
19:07
Хм, а за бели (бързи) и червени (бавни) мускулни влакна чувал ли си?
Хм, а за бели (бързи) и червени (бавни) мускулни влакна чувал ли си?
Дай ми линк да прочета за тея влакна, че знам много малко за тях, а и ми стана интересно.
вече се харесвам повече,
Те се характеризират с атлетични тела. Мезоморфите бързо реагират на тренировките и лесно изграждат мускулна маса. Към това се прибавя и природно голямата физическа сила.
това хич не е зле...
и понеже ми се вдигна настроението, е време да се похваля с моите размери :lol:
Врат: 46,5см
Китка: 24см
Гръден кош: 128см
Ръка: 46см
лично тегло: 91,5кг(усвинил съм се, но до неделя ще съм 90.00 ;) )
години: 16 и малко
ЕДИТ: Никога не съм имал за цел голями мускули или нещо такова... и не съм бодибилдър...
Спирам да се хваля, защото като го прочитам ми звучи комплексарско, но както казах - вече се харесвам повече 8)
06.10.05
23:47
на 16 год.... ти си някакъв изрод ве батка :lol: :lol: кефиш :D
07.10.05
00:38
Andriqn, като за начало добра работа ще ти свърши статията в новия брой на “Олимп” (октомври), стр.15, “Тренировка за бързи и бавни мускулни влакна” на Денис Уайс.
Това е по скоро Долна-Горна част на тялото червените преобладават в долната част белите в горната
[quote author=“nikolaBULL”]Andriqn, като за начало добра работа ще ти свърши статията в новия брой на “Олимп” (октомври), стр.15, “Тренировка за бързи и бавни мускулни влакна” на Денис Уайс.
Вярвай ми линк ще ми свърши по-добра работа. Ако някой има моля да ми каже. :|