Джулс, за яслата е трябвало по-рано да провериш. Ако е чиста ясла би трябвало да има всеки месец прием, но може би са ти казали чак септември, защото те държът по големите деца до септември, когато ги местят по градините. Кофти така....
Успех с гледачката.
Ами по закон приемат целогодишно,но сега имало много жени в отпуска и съответно с по-малко персонал,в групи с повече деца било невъзможно да приемат и нови.Но сега открих човек,който ще опита да удари едно рамо и да го вземат малкия.За пореден път се убеждавам,че в тоя живот нямаш ли връзки....трудно стават нещата (dull)
С бавачката си допаднахме.Утре ще ми даде окончателен отговор дали е навита.
Искам да споделя,че напоследък наблюдавам едно нещо при стевията.Ако тортата/кремът или кавото и да е приготвено с нея,престои една нощ,на другия ден се усеща по-малко специфичния и вкус и аромат и се доближава на 90% до приготвено със захар.
14.06. петък
Тренировката:
3 кръга:
тяга 35кг*10
корем от стенд*10
гребане на машина*30кг*10
3 кръга:
лег преса 100*10 130*10 150*10
корем от вис*10
коремни на римско 10-20-20
скрипец зад врат 10*35
скрипец пред гръди раменен хват 10*40 3*50 2*55 тука някакъв странен голям напредък (wasntme)
дойде ми следобеда и затва не си давах зор в залата,че си ме наболяваше
Храната:
50гр овес 20гр стафиди
малко парче бискв.торта със стевия
100гр Вита 6 зърна
3 варени яйца 200гр броколи салата домати,краставици,магданоз
малко варени картофи с малко масло
Добавки: същите
Айде лека :)
Този колаж ми го прави сестра ми.На снимките с корема се вижда,че се е омазнил...(dull),което ме мотивира да си държа храненето под контрол.Ако залитна нещо,скастряйте ме :@
Мнението беше редактирано от Juls на 15.06.13 14:03.
15.06. събота
Сутрешно раздвижване вкъщи,нагладно:
3 кръга:
лицеви*10
янда коремни*10
клек СТ*10
3 кръга:
повдигане дъмбел напред за рамо 14-13-13
лицеви на 1 крак 2-3-5
военна преса 10кглост 15-13-13
3 кръга:
вертикално тазобедр.повдигания*10
ви преса*10
планк длани-лакти-лакти
3 кръга:
раменни преси зад врат 10кг*10
прасец на 1 крак с диск*15 на вс крак
коремни с вдигнати крака*10
Преди малко,в залата:
3 кръга:
бедрено разгъване*20
бедрено сгъване*10
суинг 12кг*20
3 кръга:
клек 30кг*15
прасец калф от седеж*15
пауър скуатс*10
3 кръга:
с дъмбели за задно рамо*10
машина за рамо*10
раменни зад врат 20кг*3
3 кръга:
хоризонтален скрипец 35кг 10-9-9
молитва 40кг*10
хиперекстензии*20
3 кръга:
странични извивания на скрипец*20
странични на уреда за хиперекстензии*20
корем от стенд*10
Храната:
след първата трен: 300гр картофи 200гр броколи; 50гр овес 20гр стафиди
преди втората тренировка:100гр кафяв ориз,100гр гъби,100гр пилешко месо
след трен: 100гр Вита,3 яйца варени,50гр кашкавал,домати,краставици
Добавки:същите
16.06.неделя
Тренировката:
30мин кардио вело,20км изминати -по обед,
След 3 часа,в залата:
3 кръга с нарастваща тежест:
лег*10
задно рамо с дъмбели*10
трицепс на скрипец*10
3 кръга:
лег с дъмбели*10
едностранно гребане с дъмбел*10 на вс страна
бицепсово сгъване*10 5 на вс ръка с редуване
3 кръга:
прасец калф седеж*7 с много тежко (whew)
прасец от стоеж*10 на крак
рамо машина*10
на машина за гърди с намаляваща тежест 5-7-12
Щях да права Табата,но ми падна батерията на телефона ....
Храната:
2 мекици
50гр овес 20гр стафиди
200гр пиле
100гр кафяв ориз
100гр гъби
200гр броколи
2 варени яйца
130гр ВИта
краставици,домати,сурови тикви..
Добавки:
същите
Хапване на сурови гъби,по-точно печурки.Интересува ме.някой запознат,с полезна информация? (wasntme)
Голяма съм домакиня,няма що :D
Ентусиазирах се да си правя бисквити,че бисквитената торта да стане хептен без захар :) ,само със стевия.
И пооочнахх...първата доза-сместа ала бала и какао,сложих стевия всичко 6..изпекох ги,опитах ги,харесах ги и си викам-А,сега ще направя и с ванилия :D и бързам от кеф,слагам,бъркам..опекох ги-опитвам..ХЛЯБ :D…забравила съм да сложа стевия на втората доза (headbang) :D…
Та сега си имам домашни мини хлебчета и домашни овесени бисквитки..(rock)
Отделих да сметна и калориите и на двете неща,понеже има разлика в съствките на смесите..
Бисквити-260кал на 100гр
ХЛЯБ с аромат на ванилия :D -230кал на 100гр
Сега сладките няма да ми стигнат за бисквитена торта..щото докато пекох солените,ядох от сладките..:D..около 60-70гр
16.06.13
18:58
Може ли рецептата за бисквитите ?:D Много вкусно изглеждат
Тези,кафевите:
20гр масло
100мл прясно мляко
80гр овес
125гр пълнозърнесто брашно
1 белтък
ч.л.сода
стевия на вкус
какао
Смесваш разтопеното масло с млякото,белтъка и стевията.Останалото е сухо и го объркаваш заедно,изсипваш го при течното и объркваш.Оформяш топки,сплескваш ги,слагаш ги в тавата.Печеш на загрята на 180 градуса за 10-15мин.
Ако имах подръка,бих добавила ядки,стафиди...
Мнението беше редактирано от Juls на 16.06.13 19:08.
Значи..сиропирах ги,а нишестето направих само с вода (puke)..без мляко.Марги каза-мляко и нишесте-не! и аз изпълнявам :D
Като изстине ще видя какво е станало..Иначе на външен вид е ужасно грозно :D
16.06.13
19:13
Жалко,че нямам печка -щях веднага да си ги направя,много ми се приядоха .Изглеждат много вкусни.
казано от JulsaVena на 16.06.13, 19:24:
Опитах. (puke)..В коша..:x….Край,другия път с мед...:D
И аз не съм фен на Стевията (puke)
16.06.13
20:15
Ако меда мине термична обработка става по-зле и от захар. Аз подслаждам печивата със смлени стафиди или фурми, които могат да се разредят с малко водичка и става като гъст сироп.
казано от Веселина Иванова на 16.06.13, 19:26:
казано от JulsaVena на 16.06.13, 19:24:
Опитах. (puke)..В коша..:x….Край,другия път с мед...:D
И аз не съм фен на Стевията (puke)
не ми допада особено,но хем ми засища глада за сладко,хем не е баааш сладко,че да ми се прияжда още и още и още..Абе ако кажа,ще свикна..Ама си падам малко чревоугодник и не ми се нрави идеята..пия само неподсладени кафе и чай,ям 99% от храната без сол,сега ако и тотално откажа захарта :D….ще взема да се нацепя :D :P .ще ми се (wasntme)
Мнението беше редактирано от Juls на 16.06.13 20:50.
19.06.понеделник
Тренировка: почивен
Затова пък сутринта,на гладно,ходих от единия край на град до другия,после от единия край до центъра,после от центъра обратно,после от края до другия край :D….в адската жега...
Реших да не почивам съсвем и направих нещо импровизирано:
3 кръга лицеви :
с вдигнати крака върху дискове с височина 30см- класически лицеви- лицеви на 1 крак
1 кръг: 6-5-3
2 кръг: 7-4-5
3 кръг: 4-6-4
След всеки вид лицеви по едно упражнение за корем с толкова повторения,че да почне да пари.
В края 10 пауър джъмпс
Храната:
СУРОВАТА:10гр стафиди,30гр сурови тиквени семки,50гр смес овесени,ръжени,ечемични и пшенични ядки;200гр броколи,тиквички,домати,краставици
ОБРАБОТЕНАТА: 50гр Бонус,3 варени яйца,100гр варено пиле,малко парче домашен тутманик
Добавки: същите
Днес малкия беше за пръв път при детегледачката,за 1 час.Всичко минало супер (party)
Затова пък ми се обадиха от съвета да ми четат конско как може да изпратя толкова неграмотно и безсмислено писмо-молба до общиснкия съвет (shake)....А аз такова не съм пращала..Отидох да видя какво става и след разследване на случая се установи,че на моя мъж лудата му баба е изпратила въпросната молба от мое име,с фалшифициран подпис,в която обяснява в каква бедност и мизерия живеем,колко сме зле с парите,как нямаме пари за дърва и хляб,детето ни ходело голо и гладно...което въобще не е вярно (headbang) и моли да ни отпуснат помощи за дръва,ток,да ни намалят наема и какво ли още не..(shake)..Умрях от срам..Приложена е молба,пак от мое име,да ме настанят на работа в детска градина,която не съществува...(headbang) и да приемат синът ми там-хем да нося по някой лев вкъщи,хем да съм до детето (shake)...Толкова срам не бях брала досега...Сега ще и отговорят,че след разследване е установено,че тя е фалщифицирала подпис,представя се за друг човек,предоставя невярна информация и уронва публично авторитета ми...А кмета е много близък с бъдещия ми шеф..(headbang)...Кортизолът ми скочи до небето днес....Не искам да коментирам.Аз ще го сканирам и ще ви го пусна да го видите...(shake)....потересена съм днес..
Джулс, няма нужда според мен да го сканираш и пускаш тук това писмо.
Станалото станало, това са си ваши лични неща и може би Ви е мислила доброто жената като го е писала, знам ли. На хората им щукват разни неща, особенно на по-възрастните...но не я съди. Имам един лав аз - минало бешило. Гледай напред и така :)
Само че при нея това не е щукване,тя постоянно върши такива простотии..(shake)..но сега прекали...
18.06.13
01:02
Juls, за суровите печурки - хапваме ги вкъщи на салатка. Семейството ми отглеждаше гъби цели 10 години, та от там ни е останала тази рецепта.
Нарязани на рендето на тънки пръчици, с мазнинка, оцет и сол. Може да сложиш магданоз или каквото обичаш. Много лека и приятна салата се получава, но трябва да се хапва бързо, да не престоява, че след това вече не е същото.... ;)
Проблеми сме нямали с оглед на храносмилане и стомашна непоносимост например.
Здравейте :)
Имаме познат ортопед,с който дълго време исках да се срещна и да говоря по въпроса с butwink-a :),който намаля,но така и не изчезва..
По телефона ми каза,че най-вероятно става въпрос за скъсени задни бедра,каквото и да означава това.
Днес ще се срещнем и ще пиша довечера.
Еееее...ти чак до доктори ли я докара с тоя твой бът уинк... :D
Най-вероятно е прав човека, само с уточнението, че не са структурно скъсени (освен ако нямаш някаква операция), а функционално скъсени. Към тях можем да добавим евентуално малко по-слаби гръбни еректори и корем, доминиращи глутеуси...
Ами Марги,иска ми се да го коригирам това нещо.Всяка вечер си пускам музика и почва едно чекнене-всякакви чалъми и упражнения за мобилност,разтягания и т.н. Усешам се по-гъвкава и стабилна наистина,но бътуинка ме убива..психичски..
А и нали ако ще клякам тежко трябва да е бетон техниката..
Не обръщайте внимание на маската..(wasntme) нито на нищо,защото съм в МЦ и съм грозна,подпухнала и лоша :D
Колко пъти да ти пиша да не клякаш боса? :) Освен ако не клякаш без тежест, трябват ти високи маратонки.
Тренирай пояса - изометрии на този етап ще ти свършат прекрасна работа. Продължавай с разтяжките и работата за мобилност.
Ами аз хубаво мислех да си купя щангети (inlove)
Слаб ли ти се струва тумбака? :P
Някакъв напредък забелязваш ли? Къде според теб е главно пробелма?
По-горе ти написах, все още се придържам към писаното. :)
Корема ти изпуска и лоста те натиска напред, а ти не му противодействаш. Малко засилване и в горната част на гърба също би ти била от полза. :)
Въобще не го усещам това ..всмисъл да ме натиска лоста напред или да изпускам корема.Усещам се супер стабилна през цялото движение,удобно ми е ,комфортно ми е...Даже бътуинка не го усещам като клякам,виждам ги на клипа..
(headbang) държа прав гърба,гърдите изпъчени,раменете не се огъват,ядрото ми е стегнато докато не издишам горе,коленете изнасям напред и встрани,гледам напред..(headbang) стречвам като халтава..(headbang)...няма ли добавки за бътуинк? :D
Кольо съм, само ти пипнах таг-чето, за да излиза клипчето.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.06.13 15:26.
18.06.13
15:29
Не съм сигурна дали е правилнo, но такива клипчета винаги са ми били изключително забавни :D
Ааааааа нее, уникални кадри просто, особенно там таткото с близнаците :D (nfun)
18.06.13
16:01
Като изключим таткото с близнаците, тази компилация е УЖАСЯВАЩА. Реших да споделя, че изобщо не ми е смешна.Не знам дали ще ви хареса да изпаднете в подобна ситуация.
Иначе за т. нар. “Бът уинк” ще посмея да кажа(-просто излагам факт-не споря :) ), че е изключително разпространен в нашия (горнооряховския) отбор по силов трибой и никой не се е оплакал.........не смея да твърдя как им се отразява, но виждам, че е нещо нормално. Чудя се защо е тази агитация срещу това движение на таза?
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.06.13 11:42.
Кобра,може ли да споделиш някой клип да направя сравнение :)
Четох много във времето за бътуинка-като цяло мненията са полюсни :). За себе си реших да опитам да го коригирам или поне подобря,което в интерес на истината се получи,но аз го следя ежеседмично и забелязах зацикляне и започвам да си мисля,че това ми е лимита.
18.06.13
16:25
както казах-не твърдя, че е правилен,нито ще давам клипове за пример-макар че имам някакви от личен архив :), но мисля, че е нормално състояние. Ти си решила да тренираш по техничен и здравословен начин, така че се придържай към желаното от теб (макар че лично се придържам към теорията че с чиста техника трудно може да станеш як :)
Не искам клип за пример,а за сравнение с моя бътуинк и не ме разбирай погрешно-не се заяждам.Ако искаш дай ми линк на ЛС.
18.06.13
19:48
ЛС-имаш го :)
18.06. вторник
Цял ден по улиците на жегата,една камара километри навъртях (dull),100 неща свърших и съм труп,време да стигна до залата не остана.
Обедно раздвижване вкъщи:
3 кръга:
лицеви*10
чукчета 20кг*10
обр.и тласкане 20кг*4
3 кръга:
клек 20кг*15
хай-пул 20кг*10
бицепсово д съмбели*12 на вс ръка с редуване на ръцете,стриктно
3 кръга:
янда коремни*10
повдигане на крака от лег*10
вертик-тазобедр.повдигания*10
извивания встрани*20
СЛедобед,пак вкъщи (dull) :
5 кръга: с щанга 20кила
обръщане и тласкане *5
лицеви с вдигнати на 30см крака*5
чукчета*10
раменни преси* 5-4-3 (whew)
щях малко прасец да включа,но имам мазол или пришка-не съм сигурна,отдолу на възглавничките и едвам стъпва,камо ли да на пръсти да се вдигна
Храната:
СУРОВА:100гр смес от вчерашните ядки,20гр сурово тиквено семе,20гр стадифи,100гр гъби,1 тиквичка,200гр броколи,домати,краставици
ОБРАБОТЕНА: 2 яйца на керамика,130гр ВИТА ,малко парче домашен тутманик
ДОБАВКИ: същите
ОО как щях да забравя (headbang)..
Срещнах се с ортопеда,оказа се,че има познания относно вдигане на тежести. Говорихме много.Аз му показах клипове,после си демонстрирах бътуинка,обясних обстоятелствено всичко за клека и тягата ми,какво искам,от какво се притеснявам и т.н.
Накратко какво ми каза-да следвам и подобрявам техниката на всяко упражнение,като следя себе си и колко комфортно се чувствам в дадена изходна,междинна или крайна позиция и да не се опитвам да копирам чуждо изпълнение на дадено упражнение,ако не се чувствам удобно и стабилна в движението.
Обяснява ми за задните бедра,за къси и дълги фемури,за дълъг торс и разни други неща.Каза ми,че има неща,които трябва да се спазват,но след това се напасват нещата спрямо индивидуалната физиология на човека.
Относно бътуинка конкретно-да продължавам да клякам дотам,докъдето се чувствам стабилна,независимо от бътуинка и да продължавам с упражненията за мобилността,да си купя фоум ролер и обувки с 2-3 см пета,която да е от (wasntme) дърво или твърда гума,да нямало компресия ..
И с две думи -да дишам спокойно,да държа гърба изправен,глава и гърди в неутрална позиция,да тръгвам с коленете наперд и навън,после да вкл’ча таза..,да подобрявам дишането и да си клякам с кеф :D
За тягата също ми обясни някой неща,но сега ме мързи ...да пиша..
Мнението беше редактирано от Juls на 18.06.13 22:08.
https://www.facebook.com/photo.php?v=1275785176621&set=vb.1289709088&type=3&theater;