25.04.13
14:53
Здравейте. Както се вижда от заглавието имах травма в областта на кръста. Положението в момента не е за фитнес, невролозите които ме преглеждат ми казаха, че не мога да започна фитнес, защото натоварването е прекалено голямо. Диагнозата ми е “Изместен диск между 5 и 6 прешлен”. Бихте ли ме посъветвали какво бих могъл да правя за да си върна формата докато се оправя и да мога да започна нормални тренировки? Благодаря за отделеното време.
П.С. Извинявам се ако има вече такава тема, ще помоля само да ме насочите към нея. Благодаря.
Щом невролозите са казали така, значи по-добре да почиваш. Такъв тип травми не са шега, по-добре да се възстановиш напълно, от колкото да си изпатиш. Моето мнение (не парадирам да е вярно) е ,че може би умерени количества стречинг и мачкане за отпускане на мускулите и ходене (не бягане не джоггинг) да бъдат единствената физическа активност.
Бързо оздравяване :)
26.04.13
00:05
Старая се да ходя за да има движение някакво а не да дремя пред лаптопа, но ми се ще да си укрепна мускулите около кръста и стомаха за да се оправя по-бързо(ако може). Благодаря за пожеланията, ще се постарая да ги спазя.
Мнението беше редактирано от Мартин Костадинов на 26.04.13 00:07.
19.06.13
15:12
Здравейте. Наложи се да ме оперират и да махнат единия диск от гръбначния ми стълб. Казаха ми, че не мога да ходя в зала, но мога да правя базовите упражнения. Ще съм много благодарен ако някой може да ме насочи само какво да тренирам или статия за това, защото не можах да намеря тук. Благодаря много.