Тренировъчна програма и хранене за горене на мазнини и качване на мускулна маса

19.06.13
18:29

Здравейте. Тренирам от около 10 месеца с прекъсвания и имам следните проблеми:
1. Трудно качвам мускулна маса. Бицепсът ми е 35см.
2.Имам много мазнини по гърдите и корема. Както и по бедрата.
През последните 2 месеца съм тренирал на лостове и съвсем малко на фитнес.
Правя си набирания 3-4 серии по 7-8 повторения. Също така правя и кардио тренировка - тичане Събота и Неделя по 2 обиколки на стадион. Тежа 82кг и съм висок 1,90. На 17 години съм. Не знам как да си коригирам хранителния режим и тренировката така че да сваля гадните мазнини и да направя мускули. Наскоро прочетох за протеинова диета от която сваляш за две седмици мазнините без да ти се топят мускулите, но не знам какво да ям и в какво количество и на какъв интервал.
Във фитнеса ето какви килограми вдигам:
Гладиатор - 65-70кг.
Лежанка - 45-50кг.(знам че е много малко, но понеже правех мускули под гърдите и спрях да ги тренирам)
за бицепс 14кг
трицепс 35-40кг
Знам че доста зле съм но нямах възможност да ходя на фитнес редовно, но съм готов да спазвам хранителен и тренировъчен режим стига храната да не е много скъпа.Четох много програми из bodybuilding.com но те не са за мен понеже изискват много въглехидрати,
а отделно нямам пари за толкова разнообразна храна. Чувал съм че заради ниско количество тестостерон може да качвам мазнини и затова си купих трибулус под формата на билка(Бабини зъби) все още не съм започнал да я пия. Ето снимка на тялото ми:

Д(

19.06.13
20:00

Първо качи 10-тина килограма и тогава чисти ..

20.06.13
00:39

Нека да бъдат поне 20… ;)

Мнението беше редактирано от Old Timer на 20.06.13 00:40.

20.06.13
15:34

И как като качвам мазнина вместо мускули ?

Д(

20.06.13
15:52

Еми спри да ядеш сладко и да пиеш газирано, и гледай да се храниш по-чисто иначе не ти трябва диета поне според мен..

20.06.13
15:53

казано от Kalata 05 на 20.06.13, 15:34:

И как като качвам мазнина вместо мускули ?

За да качваш мускули, трябва да тренираш (и да се храниш) за мускули. 3 х 7-8 набирания и малко тичане не е тренировка за мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.06.13 15:54.

20.06.13
17:18

Всичко е въпрос на калории. С една и съща тренировъчна програма можеш да изграждаш мускулна маса и да гориш мазнина, но за да качваш мускулна маса се нуждаеш от екстра калории, а за да гориш мазнини точно обратното - калоричен дефицит.
Да правиш двете неща наведнъж не е невъзможно, особено ако си noob, но не е най-добрия метод. Първо изгради маса, и после се тревожи за мазнинките. Не може да се прави всичко наведнъж...

20.06.13
17:36

казано от Kalata 05 на 19.06.13, 18:29:

Чувал съм че заради ниско количество тестостерон може да качвам мазнини и затова си купих трибулус под формата на билка(Бабини зъби) все още не съм започнал да я пия.

Не харчи пари за тия безсмислици, трибулусът е доказано безполезен за тая цел, коѝто и да е натурален тест-бустер няма да повлияе изобщо на мазнините или мускулите ти, дори и да вдигне тест нивото с опреден процент, той ще бъде абсолютно недостатъчен за да причини достатъчен хормонален импакт, който да се отрази на телосложението ти.

Мнението беше редактирано от BULLED на 20.06.13 17:37.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1