21.06.13
10:56
Здравейте тренирам от 1 год.От начало ходех просто от интерес защото не съм влизал във фитнес до преди това.На 20 год съм 1.90 съм висок и бях 118 кг :) в момента съм 97 искам да сваля на 88-90 кг спазвам стриктно НВД /от около месец съм без никакви въглехидрати на ден ям само яйца без желтък месо,салати извара и по 1 плод или грейфрут или ябълка. И в залата започнах да нямам никаква сила на лежанката едвам правя 4 серии по 10 повт със 50кг... за бицепс със правия лост ми е трудно със 30 кг /лоста + 2х5 кг / и реших малко да напазарувам добавки ,но ефект много слаб виждам от тях можете ли да препоръчате нещо по-ефективно /по силно/ или докато не започна да приемам въглехидрати сутрин да не очаквам да имам някаква сила.В момента приемам :
Витамини-Universal Daily Formula
Трибестан:Bio Tech Tribulus
Амино:ON Amino 2222
Now Chromum Picolante
креатин монохидрат:Bio Tech
азот:Pure Black Jack
В какъв смисъл да го оправя?Аз мисля ,че ако сложа въглехидрат ще спра да отслабвам .. защото вече съм -20кг и става все по трудно.....
В момента се храня така:
Сутрин:4бр белтъка от варени яйца + 1 цяло яйце
Преди обяд:грейфрут
Обяд:100гр пилешко место + 30 гр сирене + салата със малко зехтин + 1 бр.белтък от варено яйце
След обяд:100гр филе от риба тилапия на фурна + салата
вечеря :100гр пилешко место + 30 гр сирене + салата със малко зехтин + 1 бр.белтък от варено яйце
Преди лягане:100гр извара
21.06.13
11:33
Абе ти мислеше и да приемаш лекарства при условие, че не си болен, ама това е друга тема. Нормално е при такова хранене да загубиш мощност - само белтъчини и мазнини много под разумния минимум. От къде тялото да получава енергия за тренировки? От въглехидратите, които си елиминирал или от мазнините, които може и да не покриват дори нуждите за протичане на основните метаболитни процеси? А и като цяло - огромен енергиен дефицит. Направи разлика между храненето си в момента и НВД.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.06.13 11:35.
Като ядеш по ~1000 калории дневно, как ще имаш сила? Не е нужно да си на 2000 калории дефицит, за да отслабваш. И е нормално да ти става по-трудно свалянето, след като заради малкото храна, тялото сваля метаболизма.
Увеличи калориите, не непремено въглехидратите.
П.П. НВД значи нисковъглехидратна, не БЕЗвъглехидратна.
Мнението беше редактирано от Петко К на 21.06.13 11:37.
21.06.13
11:53
Щангите са много добра добавка за сила.
казано от Сгазен Помияр на 21.06.13, 11:53:
Не помогаш особенно. (dull) Явно,не си разбрал добре въпроса.
Мнението беше редактирано от Заек Суши на 21.06.13 12:33.
Ами сега ще прочета отново темата за НВД и тази > http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744 , но се притеснявам да не е да спра да свалям кг.Сега свалям лека по лека за 1 месец - 4 кг :) не се чувствам гладен хапвам често през 3 часа г/д на ден пия между 5 и 6 литра минерална вода и съм доволен от резултатите просто само не съм доволен от това ,че нямам никаква сила ще кажеш ,че ходя на фитнес от 2 месеца не от цяла година мен ми е ясно ,че няма как да вдигам на лежанката 100 кг за момента но тези 50 кг ми се виждат малко за тези добавки който приемам и за изминалия период в залата може и да бъркам.Все пак някой да предложи някой хубав претренировъчен продукт и да препоръча и нещо друго ако има :)
21.06.13
12:51
Хммм... доста неща не са ти ясни. При това хранене и тази суплементация ти търсиш решение на въпроса със силата в посока предтренировъчен стимулант. Не се ли усещаш, че това няма да ти реши проблема? Губиш мощност, но въпреки това търсиш начин да поставиш организма си в още по-екстремни условия. Според теб как ще завърши този т.нар. режим? Пак те питам - от къде това тяло ще вземе енергията да преодолява по-голямо физическо усилие?
А най-много се надявам да разбираш колко ефективна е тази суплементация при неподходящо хранене...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.06.13 12:55.
21.06.13
12:52
Според мен, на 20г. не трябва да пиеш нищо ;) Лично мнение, “няма ли химия, няма и физика” е тъпо клише и ако не искаш след 10 години да си отпуснат като дроб, тренирай натурално.
казано от Заек Суши на 21.06.13, 12:32:
казано от Сгазен Помияр на 21.06.13, 11:53:
Не помогаш особенно. (dull) Явно,не си разбрал добре въпроса.
Добре го е разбрал :D
1. Ти не си на НВД, а на кетонна диета. Не може да искаш хем да си силен, хем да отслабваш. Или качваш сила как си му е реда - с разумно количество въглехидрати, подбрани добре, включени към НВД-то, или караш на кетонна диета и се радваш на лежанка с 50кг.
2. Качване на сила става с малки повоторения на голяма тежест.
3. НВД - 1гр въглехидрат х Лично тегло - т.е. ако си 100 кила, в дните на НВД приемаш 100гр въглехидрат, на 4-я ден, 3гр въглехидрат х Лично тегло = 300гр въглехдидрат.
Това е само пример, разбира се.
Лично аз съм сложила въглехидратите след тренировка.
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.06.13 12:53.
казано от Spas Delchev на 21.06.13, 12:52:
Според мен, на 20г. не трябва да пиеш нищо ;) Лично мнение, “няма ли химия, няма и физика” е тъпо клише и ако не искаш след 10 години да си отпуснат като дроб, тренирай натурално.
А ти къде го видя да пие химия?
Благодаря ВИ много за разясненията прочетох темата за съставяне на хранителен режим и изчислих КБ-то си и е 3015,3 - 500калори 2500 ги закръглям толкова трябва да приемам на ден.От тук не знам от какви храни да ги смятам и колко % да са Въглехидрати колко да са мазнини и колко белтъчини.Ако може някой да помогне тук и във подбора на точните храни и аз вече ще си ги сметна от коя по колко трябва да приемам.И съжалявам ,че темата е тук защото май е за грешен раздел в момента :(
Вдигни мазнините, те са много калорични и ще ти върнат силата. Грехота е да изхвърляш жълтъците на яйцата. И не си мисли, че 1 година стаж в залата е нещо много.
Мнението беше редактирано от Anthony на 21.06.13 23:24.
23.06.13
17:32
За сила - креатин. Най-доказалата се добавка за всички времена.