21.06.13
11:59
Здравейте! На 16 години съм 87 кг 1.85 см. Всеки ден бягам.. бях много повече.. Лятото ще имам много свободно време и искам да си го запълня с допълнителни тренировки. Особеното при мен е, че тренирам канадска борба и имам програма от там, която съм решен да си я спазвам в клуба, но не съм сигурен кога и кои мускули да комбинерам в останалото време във фитнеса за да има максимален ефект (имам предвид да не претренирвам). До сега програмата ми беше следната:
Понеделник - Предмишница, Китка, Пръсти
Вторник - Почивка
Сряда - Бицепс, Трицепс
Четвъртък - Почивка
Петък - Предмишница, Китка, Пръсти
Събота - Почивка
Неделя - Почивка ,но смятам да я променя така:
Понеделник - Предмишница, Китка, Пръсти
Вторник - Почивка
Сряда - Бицепс, Трицепс
Четвъртък - Почивка
Петък - Предмишница, Китка, Пръсти
Събота - Бицепс, Гърди
Неделя - Трицепс, Гръб
Моля, някой да оцени програмата, да я промени както смята, че ще е по добре (без да променя Понеделника Срядата и Петъка)
Целта ми е да направя най-вече гръб и гърди от фитнеса, даже сега забелязвам, че при тази програма наблягам върху бицепса и трицепса...
ПС. И преди съм ходил на фитнес, не съм нов!
ПС1 Ако е възможно да включите и преса по ваша преценка кога ;)
Темата беше редактирана от Стефан Димитров на 21.06.13 12:21.
21.06.13
12:07
казано от лежачка на 21.06.13, 12:03:
Какво представляват тия упражнения за пръсти?
То всъщност е 1 упражнение и сега може да ти се струва “упражнение за пръсти” много смешно, но е наложително в моя спорт. Незнам името на упражнението, но си представи, че вдигам тежести само с пръсти и захвата ми след това е силен от това ;)
21.06.13
13:16
По принцип не съм запознат със спорта Ви, в дълбочина, но не е ли удачно и да вкарваш базови упражнения за крака, гръб, гърди? Силата на ръката не зависи само от бицепса и трицепса нали така? Я ми прати едно съобщение на лично и ми обясни как тренираш, че ми е много интересно :)
Рамо,не тренираш ли ? иначе изометрични упражнения нямаш ли ? (shake)
Мнението беше редактирано от Заек Суши на 21.06.13 13:31.
За мен е трагична програмата. Къде са ти краката? А гърбът къде е? Пръсти? Няма нужда да тренираш пръсти. Тренираш пръсти, а не тренираш най големите мускулни групи... Тежката тяга е едно от упражненията които развиват най-добре хвата, предмишниците и ... пръстите, и освен това може да направи чудеса за цялото ти тяло. Клекът е друго незаменимо упражнение, което освен че работи квадрицепсите спомага за развиване на мускулна маса в цялото тяло, включително ръцете. Тялото позволява асиметрия, но донякъде, и никога не можеш да имаш големи ръце, ако не работиш и развиваш краката.
Edit - Не бях видял за канадската, :x така по-смислени стават нещата, но въпреки това аз бих включил тяга и клек, само добро ще ти направят :)
Мнението беше редактирано от BULLED на 22.06.13 17:26.
казано от BULLED на 21.06.13, 19:21:
За мен е трагична програмата. Къде са ти краката? А гърбът къде е? Пръсти? Няма нужда да тренираш пръсти. Тренираш пръсти, а не тренираш най големите мускулни групи... Тежката тяга е едно от опражненията който развиват най-добре хвата, предмишниците и ... пръстите, и освен това може да направи чудеса за цялото ти тяло. Клекът е друго незаменимо упражнение, което освен че работи квадрицепсите спомага за развиване на мускулна маса в цялото тяло, включително ръцете. Тялото позволява асиметрия, но донякъде, и никога не можеш да имаш големи ръце, ако не работиш и развиваш краката.
Edit - Не бях видял за канадската, :x така по смислени стават нещата, но въпреки това аз бих включил тяга и клек, само добро ще ти направят :)
Да включи цялото тяло и да забрави за канадската борба,ако иска да се занимава с този спорт,трябва да се стреми към основата,а не да кляка.
казано от Заек Суши на 21.06.13, 20:25:
Edit - Не бях видял за канадската, :x така по смислени стават нещата, но въпреки това аз бих включил тяга и клек, само добро ще ти направят :)
Да включи цялото тяло и да забрави за канадската борба,ако иска да се занимава с този спорт,трябва да се стреми към основата,а не да кляка.
Е за това едитирах аз я... не бях видял че целта му е канадската, въпреки това както казах не мой да се има големи и силни ръце, и в същото време две клечки за крака. Та значи според теб ако прави клек и тяга трябва да забрави за канадската? Интересно... А според мен те ще са от полза за който и да е спорт, с изключение може би на шаха :D
Мнението беше редактирано от BULLED на 21.06.13 20:42.
казано от BULLED на 21.06.13, 20:38:
казано от Заек Суши на 21.06.13, 20:25:
Е за това едитирах аз я... не бях видял че целта му е канадската, въпреки това както казах не мой да се има големи и силни ръце, и в същото време две клечки за крака. Та значи според теб ако прави клек и тяга трябва да забрави за канадската? Интересно... А според мен те ще са от полза за който и да е спорт, с изключение може би на шаха :D
хахаха Какво искаш да кажеш,че ако не кляка няма да има сила в ръцете,не обърквай момчето: ИСКАШ СИЛНИ РЪЦЕ-ТРЕНИРАШ РЪЦЕ,ИСКАШ ГОЛЕМИ КРАКА-ТРЕНИРАШ КРАКА,може да не е клякъл никога в животаси и да има 45 ръка и да ти счупи ръката...погледни всички занимаващи се с този спорт,какви “големи” крака имат пък вадят 52см бицепс...
Ето клипът от,който взех снимката по горе,ако не ми вярваш,че е той: http://www.youtube.com/watch?v=xaVXf-B9GIw - първите 30 сек.Това е “Devon Larratt”.
Мнението беше редактирано от Заек Суши на 21.06.13 21:29.
казано от Заек Суши на 21.06.13, 21:23:
хахаха Какво искаш да кажеш,че ако не кляка няма да има сила в ръцете,не обърквай момчето: ИСКАШ СИЛНИ РЪЦЕ-ТРЕНИРАШ РЪЦЕ,ИСКАШ ГОЛЕМИ КРАКА-ТРЕНИРАШ КРАКА,може да не е клякъл никога в животаси и да има 45 ръка и да ти счупи ръката...погледни всички занимаващи се с този спорт,какви “големи” крака имат пък вадят 52см бицепс...
Ами не, аз говоря за размер, макар че сила и размер са взаимносвързани. Не, не можеш да имаш 52 сантима “чиста” ръка, и кльощави крачета, не и по натурален път. Друг е въпросът с dat dere celltech… При всеки случай естетиката отива на кино...
А какъв ще е проблема ако освен ръце тренира също и крака? Мислиш ли че това ще му е пречка? Или трябва да тренира ръце и пръсти all day, everyday?
Мнението беше редактирано от BULLED на 21.06.13 21:46.
“сила и размер са взаимносвързани”
Пишеш пълни глупости,голяма ръка не значи силна...
казано от Заек Суши на 21.06.13, 21:42:
Пишеш пълни глупости,голяма ръка не значи силна...
То ти заговори за 52 сантиметрови ръце... Ами щом размерът е без значение защо са им на тия “канадци” толкова големи ръце? Значи 52 см ръка и 52 см крак? :D Егати мутантите... No, thanks Jeff.
Що му са тогава на Денисчо Ципленков тия ръчища?
А как мислиш че са правени тия ръце? С кисело мляко и банички? Ахааа...
Хайде, спирам да пиша глупости ;)
Мнението беше редактирано от BULLED на 21.06.13 22:39.
21.06.13
22:46
казано от BULLED на 21.06.13, 21:57:
казано от Заек Суши на 21.06.13, 21:42:
Пишеш пълни глупости,голяма ръка не значи силна...То ти заговори за 52 сантиметрови ръце... Ами щом размерът е без значение защо са им на тия “канадци” толкова големи ръце? Значи 52 см ръка и 52 см крак? :D Егати мутантите... No, thanks Jeff.
Що му са тогава на Денисчо Ципленков тия ръчища?
А как мислиш че са правени тия ръце? С кисело мляко и банички? Ахааа...
Хайде, спирам да пиша глупости ;)
Наистина размера на ръката няма значение, има си техника и така... Целта ми беше като ходя допълнително на фитнес искам да оформя гърди и гръб.
За този, който ме питаше за рамото, да правя, то влиза в упражненията ми за бицепс и трицепс, но няма да е излишно да го тренирам и отделно затова моля да ми предложите програми, като тези в понеделник, сряда и петък не ги променяте. Свагайте каквито групи мускули смятате, че ще е добре за мен, кога да ги правя като имате предвид, че искам във фитнеса да наблегна на гърдите, пресата и гърба ^^
ПС: Що му са тогава на Денисчо Ципленков тия ръчища? - Тези ръце са химия, не са реалност...
Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 21.06.13 22:48.
Божей...не им е за цел да правят големи ръце просто от тренировките растът може би,и вземи прочети малко да разбереш как работят мускулите,как мисля,че са правени с химия виж му ръката...ще ди дам пример за естествена ръка направена с тренировка :) Това е георги гайдарджиев,световен шампион по канадска борба.Ето това не е химия,неми говори...ето интервюто: http://www.btv.bg/shows/neka-govoriat/videos/video/2096778218-Balgarin__nomer_1_v_kanadskata_borba.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=650&width=200&caption=btv
Мнението беше редактирано от Заек Суши на 21.06.13 22:52.
Как,ти влиза в тренировката за бицепс и трицепс,я ми изясни цялата си тренировка за ръце,със серии и упражнения за да коригираме “неравностите”.(горният пост,не е за теб а за “BULEED”)
21.06.13
23:10
казано от Заек Суши на 21.06.13, 22:51:
Божей...не им е за цел да правят големи ръце просто от тренировките растът може би,и вземи прочети малко да разбереш как работят мускулите,как мисля,че са правени с химия виж му ръката...ще ди дам пример за естествена ръка направена с тренировка :) Това е георги гайдарджиев,световен шампион по канадска борба.Ето това не е химия,неми говори...ето интервюто: http://www.btv.bg/shows/neka-govoriat/videos/video/2096778218-Balgarin__nomer_1_v_kanadskata_borba.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=650&width=200&caption=btv
Знам, че е шампион.. евала.., но това, че не е химия не е истина :D Просто нищо лично, но много си се объркал. Той е качвал до 80 кг да играе, свалял е до 50-52 и тогава заприлича на жена и с 300 зора качи до 60кг и сега мисля, че ще играе на 65 кг.... Знам кой не е химия със сигурност, който преди 2-3 години стана шампион на България, но няма да казвам име :)
ПС На колко си колко кг и къде играеш ?
Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 21.06.13 23:11.
Eeeee, доживях на 37 години, след 23 години bodybuilding и powerlifting да дойде един канадски борец и да ми обясни как работят мускулите...
Извинявам се Стефане че ти отвлякох темата, ако бях видял че е за канадска изобщо нямаше да коментирам. Предмишници и пръсти, а тягата и клекът вика Заека че вредели... не е за мене това ;)
Мнението беше редактирано от BULLED на 21.06.13 23:18.
На 34г съм 88-90кг,не тренирам в клуб,просто отивам да играя в клубове,не се записвам,да не давам пари.Записвам се само преди турнири,да ми извадят документи да мога да се запиша,защото неможе без тях.Играл съм в много клубове,най добрите според мен са в Благоевград и Горна Оряховица.
П.П. Знам,че е използвал препарати,но се води чист...
Мнението беше редактирано от Заек Суши на 21.06.13 23:25.
21.06.13
23:28
казано от Заек Суши на 21.06.13, 23:21:
На 34г съм 88-90кг,не тренирам в клуб,просто отивам да играя в клубове,не се записвам,да не давам пари.Записвам се само преди турнири,да ми извадят документи да мога да се запиша,защото неможе без тях.Играл съм в много клубове,най добрите според мен са в Благоевград и Горна Оряховица.
П.П. Знам,че е използвал препарати,но се води чист...
\
Голям си за мен :Д Благоевград се разцепи на 2, има конкуренция... Бургас скоро ще мачка, както е мачкал и до сега, но както и да е.. Моля вече да се пише по темата и да се дадът примерни комбинации :)
Ще ти напиша програмата утре,която използвам аз,ти си прецени кои упражнения да изпозлваш и как да ги съчетаеш. :)
П.П Ще се изпише много утре. :D
21.06.13
23:45
казано от Заек Суши на 21.06.13, 23:36:
Ще ти напиша програмата утре,която използвам аз,ти си прецени кои упражнения да изпозлваш и как да ги съчетаеш. :)
П.П Ще се изпише много утре. :D
Благодаря ;)
Първо,тренировката за предмишница е на 2части:
В първата част:Обикновенно сгъване с дъмбел(без да пускаш до прустите долу),за горната и долна част на предмишницата,последното е бицепсово сгъване с надхват.Правя 5 серии по 2-15-30 повторения,зависи с колко кг реша да правя,и на трите правя отстъпващата изометрия,примерно при сгъването с надхват задържам от 10до30сек в положение на прав ъгъл(90градуса),а на другите 2-задържаш китката права от 10-30 сек.
Втората тренировка за предмишница:
Пак сгъване с дъмбел за предмишница но пускам до пръстите и за горната и за долната(може да ти изглежда странно за горната),другото е на първата снимка(въртиш на ляво и на дясно) другото е същото само,че го движиш напред и назад после стани прав и го хвани на обратно и пак го движи напред и назад,последно правя 5серии по 30-5повторения със GRIP и при тези упражнения правя отстъпващата изометрия но само на първите две упражнения(оставям тежеста да стои само на пръстите) и на GRIP го държиш стиснато 10-30сек и това е за предмишницата ако се сетя още упражнения за нея ще ги напиша по късно ще напиша тренировките за другите мускули защото сега нямам време.Също набирания с надхват 5 серии по колкото направиш,но ги раздели равномерно,след това се отпускаш на 90градуса на лоста(с една ръка ако не с 2)и държим до 30сек.(СЪС НАДХВАТ И ПОДХВАТ),ще сложа снимка с подхват но ти го прави и с 2-та.
Мнението беше редактирано от Заек Суши на 22.06.13 13:43.
22.06.13
13:49
Да правя ги тези упражнения.. само незадържам, защото не съм се сетил, но ще опитам Благодаря! Чакам с нетърпение и други упражнения ако ти се занимава.. И само да добавя, за предмишница има и по добро упражнение казва се колело ако си го чувал - заставаш на скота и навиваш 1 въже в края с тежести. То може би е най-ефекасното :)
Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 22.06.13 13:51.
Да,но не разполагам с уреда,но може да си намеря една пръчка и един сезал и това е като цяло,но не мисля,че ще е ефиктивно ако не е “оригинално”.Няма да е толкова “ергономично” както на снимката.
Мнението беше редактирано от Заек Суши на 22.06.13 14:00.
22.06.13
16:26
Истина е да, но е много ефекасно..
Сега ще ти кажа упражненията за рамо,които правя предно,средно и задно:
Предно:Повдигане на ръцете напред 5 серии пак повторения 2-30.
Средно:Повдигане на ръцете встрани 5 серии по 2-30 повтрения.
След това раменни преси 2-30повторения-5 серии
Задно:Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред от седеж,5серии,2до30повторения правя.
На всички правя изометрия:задържам при повдигането на ръцето напред в най-горното положение 10-30сек,и при встрани пак задържам в най-горно положение,а при раммените преси пак на прав ъгъл задържам,може да правиш 4 или 5 серии в изометричните.
Само,че при повдигането напред дланта ми сочи надолу,а не настрани.
Мнението беше редактирано от Заек Суши на 22.06.13 16:30.
22.06.13
19:42
казано от Заек Суши на 22.06.13, 16:26:
Сега ще ти кажа упражненията за рамо,които правя предно,средно и задно:
Предно:Повдигане на ръцете напред 5 серии пак повторения 2-30.
Средно:Повдигане на ръцете встрани 5 серии по 2-30 повтрения.
След това раменни преси 2-30повторения-5 серии
Задно:Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред от седеж,5серии,2до30повторения правя.
На всички правя изометрия:задържам при повдигането на ръцето напред в най-горното положение 10-30сек,и при встрани пак задържам в най-горно положение,а при раммените преси пак на прав ъгъл задържам,може да правиш 4 или 5 серии в изометричните.
Само,че при повдигането напред дланта ми сочи надолу,а не настрани.
Ще пробвам, досега няколко от тези упражнения ги правих за загрявка усъзнавайки, че са за рамо, но не съм наблягал на тях :)
Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 22.06.13 19:42.
23.06.13
15:52
казано от Заек Суши на 23.06.13, 01:34:
Да ти пиша ли за бицепс и трицепс ?
да защото правя само 1 упражнение :)
За бицепс правя само 2 упражнения и 2 за брахиалис(защото тренирам вкъщи и нямам друга възможност).
Правя бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж 5серии 2-15повторения за бицепс Другото е концентрично сгъване с дъмбел пак 5 серии 2-15 повторения,а за брахиалис пак сгъване от стоеж и концентрично за брахиалис.
За трицепс правя трицепсово разгъване с дъмбел зад глава с една и две ръце,също така и кофички на пейка с допълнителна тежест 5 серии 2-15повторения(само,че краката не са на земята а на високо).
Така ми излежда тренировката правя я през ден,а през тези дни,в които не тренирам взимам колан,въже или кабел завързвам го здраво за някъде и имитираш игра на канадска борба,и другата тренировка е да дърпам към мене това го правя 10сек(и за двете) започваш бавно и свършваш бавно защото иначе ще изпиташ много силна болка в лакътя.После тренирам за брахиалис като пускам до прав ъгъл (ще сложа снимка) и за другото упражнение вместо да имитирам игра с скрипец(защото нямам)го правя с дъмбел накланям си ръката на дясно и повдигам и това е като цяло.
П.П.-Съжалявам,но немога да ти обясно хубаво упражненията. :D
23.06.13
18:04
казано от Заек Суши на 23.06.13, 17:57:
За бицепс правя само 2 упражнения и 2 за брахиалис(защото тренирам вкъщи и нямам друга възможност).
Правя бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж 5серии 2-15повторения за бицепс Другото е концентрично сгъване с дъмбел пак 5 серии 2-15 повторения,а за брахиалис пак сгъване от стоеж и концентрично за брахиалис.
За трицепс правя трицепсово разгъване с дъмбел зад глава с една и две ръце,също така и кофички на пейка с допълнителна тежест 5 серии 2-15повторения(само,че краката не са на земята а на високо).
Така ми излежда тренировката правя я през ден,а през тези дни,в които не тренирам взимам колан,въже или кабел завързвам го здраво за някъде и имитираш игра на канадска борба,и другата тренировка е да дърпам към мене това го правя 10сек(и за двете) започваш бавно и свършваш бавно защото иначе ще изпиташ много силна болка в лакътя.После тренирам за брахиалис като пускам до прав ъгъл (ще сложа снимка) и за другото упражнение вместо да имитирам игра с скрипец(защото нямам)го правя с дъмбел накланям си ръката на дясно и повдигам и това е като цяло.
П.П.-Съжалявам,но немога да ти обясно хубаво упражненията. :D
няма и смисал да ми ги обесняващи аз ги правя сащите в понеделник сряда и петак и това да имитирам гира го правя с галга гума и има добар ефек защото мога да контролирамс апротивлението което искам точно
ПС: Извинявам се много за грешките това е кирилизатор, защото имам проблеми в момента с компа :)
Мнението беше редактирано от Стефан Димитров на 23.06.13 18:05.
казано от Стефан Димитров на 21.06.13, 23:10:
Знам, че е шампион.. евала.., но това, че не е химия не е истина :D Просто нищо лично, но много си се объркал. Той е качвал до 80 кг да играе, свалял е до 50-52 и тогава заприлича на жена и с 300 зора качи до 60кг и сега мисля, че ще играе на 65 кг.... Знам кой не е химия със сигурност, който преди 2-3 години стана шампион на България, но няма да казвам име :)ПС На колко си колко кг и къде играеш ?
Е пич говориш глупости за Георги.
Ти виждал ли си го на живо познаваш ли го, че да говориш че е на зоб ?
Не е нужно всичко да става с медикаменти правилен режим и хубава методика могат да се постигнат много работи и не е важно колко кг си, а колко % от тези кг е мускул не сланина ...
Като стигнеш до неговото ниво тогава можеш да коментираш ...
И моля те дефинирай ми думата “химик”
Мнението беше редактирано от Илия на 23.06.13 19:31.
казано от Илия на 23.06.13, 19:19:
:D :D :D
Химиците са учени, които изучават химията. Идва от по-старата дума алхимик.
Стефчо,забравих да ти кажа,че при упражненията за бицепс,трицепс и брахиалис задържам на прав ъгъл,само при кофички на пейка държа на най-долното положение за 10-30 сек. това е като цяло,правя 5 серии и го правя,като отделно упражнение.
Мнението беше редактирано от Заек Суши на 23.06.13 20:02.
23.06.13
20:01
казано от Заек Суши на 23.06.13, 19:58:
Стефчо,забравих да ти кажа,че при упражненията за бицепс,трицепс и брахиалис задържам на прав ъгъл,само при кофички на пейка държа на най-долното положение за 10-30 сек това е като цяло.
Благодаря за напъцтвията, а това със задържането ще го пробвам във всички упражнения и успех :%2
казано от Old Timer на 23.06.13, 19:36:
казано от Илия на 23.06.13, 19:19:
:D :D :D
Химиците са учени, които изучават химията. Идва от по-старата дума алхимик.
Я един серач по теми.
ПП: Клавиатурни нинджи много има и ще има ...
Мнението беше редактирано от Илия на 23.06.13 20:06.
Този пък!? :D По-спокойно бе, отворко. Съветвам да си подбираш малко думите... ;) Искаш дефиниция на думата “химик”, получаваш я! :D
п.п. А и не е лошо да прочетете хубаво мненията на BULLED. ;)
Мнението беше редактирано от Old Timer на 23.06.13 22:19.
24.06.13
21:48
казано от Old Timer на 23.06.13, 22:18:
Този пък!? :D По-спокойно бе, отворко. Съветвам да си подбираш малко думите... ;) Искаш дефиниция на думата “химик”, получаваш я! :D
п.п. А и не е лошо да прочетете хубаво мненията на BULLED. ;)
Прочел съм му постовете, но засега за около 35 мнения спам, никой не ми е отговорил на въпроса.. явно ще импровизирам..