няколко въпроса относно 5х5

21.06.13
22:49

мисля от другия месец да почвам 5х5.но сега имам няколко въпроса.ето как мисля да е програмата:
понеделник:
1.клек 5х5 (еднаква тежест)
2.лег 5х5 (еднаква тежест)
3.гребане 5х5 (еднаква тежест)
4.френско 3х8
5.коремни преси 3 серии до отказ
сряда:
1.преден клек 5х5 (,но може и клек с 20% по -лек от понеделник ,щото не мога да държа щангата на гърдите (трябва да се науча))
2.военна преса от стоеж 5х5 (еднаква тежест)
3.мъртва тяга 5х5 (еднаква тежест)
4.набиране 5х5 (еднаква тежест)
5.сгъване с щанга от стоеж 3х8
6.повдигане на краката 3 серии до отказ
петък:
1.клек 5х5 (покачване на тежестта във всяка серия)
2.полулег 5х5 (еднаква тежест)
3.гребане 5х5 (еднаква тежест)
4.френско 3х8
5.коремни преси 3 серии до отказ
ето ги и въпросите:
1.има ли значение с какъв хват са набиранията или гребането?
2.първата седмица като правя еднакви упражнения в пон и петък ,другата да права ли два пъти упражненията от сряда (например в понеделник права клек-лег-гребане,петък също.другия понеделник клек-лег-гребане ли да права или клек-преса-тяга-набиране)?
3.трябва ли да спазвам строг хранителен режим или не е задължително? (в статията пише ,че не е задължително)
ако се сетя за още някой въпрос ще го напиша...

Храненето винаги е хубаво да е на ниво, така че ако можеш, моя съвет е да се храниш правилно. Относно упражненията, набирането го правех с надхват, малко над ширината на раменете. Упражненията ги правех както са написани, в петък и в понеделник наистина ми бяха еднотипни тренировките. Това е за сега.
Поздрави :)

22.06.13
11:40

ама не мога да разбера защо в седмицата да правя два пъти лег,гребане,трицепс и коремни и само един тяга,раменна преса,набиране?

АЧ

22.06.13
15:18

Защото другата седмица ще завъртиш и ще правиш 1 път лег,гребане и трицепс, и 2 пъти тяга, рамена преса и набиране !

22.06.13
18:42

аха ,точно това питам. значи понеделник клек,лег,гребане , сряда клек,преса,тяга,набиране , петък клек,лег,гребане другия понеделник като сряда така ли ?

22.06.13
19:03

казано от Ачо на 22.06.13, 15:18:

Защото другата седмица ще завъртиш и ще правиш 1 път лег,гребане и трицепс, и 2 пъти тяга, рамена преса и набиране !

Не е задължително ;)

22.06.13
19:04

не е задължително ,но може ли ??

Аз си ги правех както е описано, след петъка имаш два дни да възстановяваш.

АЧ

22.06.13
21:13

Аз съм тренирал през ден тяга,набиране,раменни преси, бицепс, почивка, на другия ден лег,полулег/кофи, клек,лег преса, трицепс, почивка и пак така със системата 5х5, но я модифицирах по мой по-удобен начин и ефекта беше ... доста добър.

22.06.13
21:38

е то при всеки е различно ,но не мисля, че ако правя 5х5 на изолирани упражнения ще има добър ефект,но може и дда пробвамм
например става ли нещо такова:
-клек,гребане,лег,френско,коремни преси
-тяга,набиране,раменна преса,сгъване от стоеж,повдигане на краката
но то е почти същото като нормалното си 5х5

АЧ

22.06.13
22:54

5х5 не съм правил на трицепс и бицепс. Тях 1-2 упражнения по 2-3 серий и съм бомба.

23.06.13
08:52

Просто ги редувай бе ,човек! тренировките са 3. Прави ги 1,2,3,2,1,2,3,2,1,2,3,2,1 и така. Редувай ги!

23.06.13
13:30

Защо просто не я правиш 1:1 както е дадена? След месец-два ще можеш сам да прецениш кое е добре да смениш или размениш...

Мнението беше редактирано от лежачка на 23.06.13 13:31.

23.06.13
16:04

може би ще я направя така ,както е дадена или ако правя корекции определено няма да са кой знае какви

23.06.13
17:16

май ще я оставя само с базови упражнения (без изолиращи), но искам да питам как ще е по добре

вариант 1:
тренировка А - клек,лег,военна преса
тренировка Б - мъртва тяга,гребане,набиране

вариант 2:
тренировка А - клек,лег,гребане
тренировка Б - мъртва тяга,военна преса,набиране

кой от двата варианта е по-добър според вас?

23.06.13
22:49

Вторият вариант е по-добър.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1