23.06.13
09:31
Здравейте.
6-ти ден съм само на Високо Мазнинна ниско въглехидратна диета. Мисля, че добре спазвам режима: Менюто ми е що-годе следното:
-пържени без мазнина яйца + кисело мляко (4.5%) + сирене
-риба + зеленчуци за обяд
-друг вид риба/свинска пържола/био-наденички и т.н. + друг вид зеленчуци + масло за вечеря.
Не ям никакви въглехидратни храни, но веднъж-дав пъти съм хапвал по някой банан.
Всичкото хубаво, но качвам килограми. Омазнявам се, и то сериозно. Четох, че трябва да минат 6-7 дена преди да почне да се виджда резултатът, но при мен е точно обратното. 6-ти ден и се чувстам значиетолно по-мазен и по-подут с всеки изминал ден. А и огледалото не лъже.
За сметка на това почти нямам енергия и като че ли имам леко главоболие/неразположние вечерта.
Въпросът ми е къде бъркам, трябва ли още да изчакам на тази диета и кога се очаква да спра да качвам и да започна да свалям мазнини от тялото?
23.06.13
09:36
Правилно ли си преценил количеството на храната?
ВМ НВД не е вълшебното хранене , с което ще качваш само чиста маса или ще сваляш бързо , за което повечето го представят . Калориите са важни = - +
23.06.13
09:59
Я орежи малко протеина. Гледай да имаш разнообразни източници на мазнини - масло, тахан, ядки, семена, малко млечни, рибено масло. Може нещо покрай тренировките да е станало фал. Или някоя от комбинациите от храните не ти понася. А може би и ВМ-НВД не е за теб. Като цяло колко чист си?
Аха. Май май тук е разковничето.
Защото наистина като вълшебно го представяха - при ‘обещанията’ четох, че се яде до насищане и няма глад. (Аз съм далеч от прекаляване с храната...според мен). Като цяло я започнах основно заради тези ‘обещания’.
Но не съм си смятал баланса.
Ако това не е вярно и трябва да ям по-малко, отколкото да се заситя, ше се върна на ‘вечерено салатено ядене’.
23.06.13
10:01
Бе, да ти кажа, аз не броя калории, храня се по усет, но гледам да спирам преди да ми става тежко. Просто гледам какви са ми макротата, не толкова колко са. Работи добре.
23.06.13
10:04
казано от NetGh0st на 23.06.13, 09:31:
Здравейте.
6-ти ден съм само на Високо Мазнинна ниско въглехидратна диета. Мисля, че добре спазвам режима: Менюто ми е що-годе следното:
-пържени без мазнина яйца + кисело мляко (4.5%) + сирене
-риба + зеленчуци за обяд
-друг вид риба/свинска пържола/био-наденички и т.н. + друг вид зеленчуци + масло за вечеря.Не ям никакви въглехидратни храни, но веднъж-дав пъти съм хапвал по някой банан.
Всичкото хубаво, но качвам килограми. Омазнявам се, и то сериозно. Четох, че трябва да минат 6-7 дена преди да почне да се виджда резултатът, но при мен е точно обратното. 6-ти ден и се чувстам значиетолно по-мазен и по-подут с всеки изминал ден. А и огледалото не лъже.
За сметка на това почти нямам енергия и като че ли имам леко главоболие/неразположние вечерта.
Въпросът ми е къде бъркам, трябва ли още да изчакам на тази диета и кога се очаква да спра да качвам и да започна да свалям мазнини от тялото?
Е като са без мазнина как са пържени тогава? :P
Махни наденицата, яж повече зеленчуци и свинско месо, ( чисто, а не под формата на кренвирши, наденици и подобни), маслини, ядки, масло и мазнини.
Махни и киселото мляко, може да е от лактозата.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 23.06.13 10:06.
23.06.13
10:46
казано от `~1! на 23.06.13, 10:43:
с тази диета мускулна маса ли се качва или мазнини?
Може мускулатура, може и тлъстини... в зависимост от това знаеш ли кое как да направиш.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.06.13 10:47.
Качване?
http://www.dietdoctor.com/lchf нали за тази диета си говорим? Аз се опитвам да задържа/свалям с нея... като такава е представена.
Ориентирай се към форума на Милко Георгиев ако си решил точно този хранителен режим да следваш .
23.06.13
11:21
Механизмите на енергийния баланс си важат. :)
казано от NetGh0st на 23.06.13, 11:06:
Качване?
http://www.dietdoctor.com/lchf нали за тази диета си говорим? Аз се опитвам да задържа/свалям с нея... като такава е представена.
Става и за качване разбира се.
6 дена са малко, за да си правиш изводи, пък и ме съмнява, че можеш да омазниш видимо за това време. Вземи информативно си сметни количествата и калориите и ги съпостави с това, което си ял преди това. И да, на тялото му трябва малко време, за да се нагоди към изцяло нов режим на хранене.