ВМ НВД - качвам килограми?

23.06.13
09:31

Здравейте.

6-ти ден съм само на Високо Мазнинна ниско въглехидратна диета. Мисля, че добре спазвам режима: Менюто ми е що-годе следното:
-пържени без мазнина яйца + кисело мляко (4.5%) + сирене
-риба + зеленчуци за обяд
-друг вид риба/свинска пържола/био-наденички и т.н. + друг вид зеленчуци + масло за вечеря.

Не ям никакви въглехидратни храни, но веднъж-дав пъти съм хапвал по някой банан.

Всичкото хубаво, но качвам килограми. Омазнявам се, и то сериозно. Четох, че трябва да минат 6-7 дена преди да почне да се виджда резултатът, но при мен е точно обратното. 6-ти ден и се чувстам значиетолно по-мазен и по-подут с всеки изминал ден. А и огледалото не лъже.

За сметка на това почти нямам енергия и като че ли имам леко главоболие/неразположние вечерта.

Въпросът ми е къде бъркам, трябва ли още да изчакам на тази диета и кога се очаква да спра да качвам и да започна да свалям мазнини от тялото?

Правилно ли си преценил количеството на храната?

23.06.13
09:50

ВМ НВД не е вълшебното хранене , с което ще качваш само чиста маса или ще сваляш бързо , за което повечето го представят . Калориите са важни = - +

Я орежи малко протеина. Гледай да имаш разнообразни източници на мазнини - масло, тахан, ядки, семена, малко млечни, рибено масло. Може нещо покрай тренировките да е станало фал. Или някоя от комбинациите от храните не ти понася. А може би и ВМ-НВД не е за теб. Като цяло колко чист си?

23.06.13
09:59

Аха. Май май тук е разковничето.

Защото наистина като вълшебно го представяха - при ‘обещанията’ четох, че се яде до насищане и няма глад. (Аз съм далеч от  прекаляване с храната...според мен). Като цяло я започнах основно заради тези ‘обещания’.
Но не съм си смятал баланса.

Ако това не е вярно и трябва да ям по-малко, отколкото да се заситя, ше се върна на ‘вечерено салатено ядене’.

Бе, да ти кажа, аз не броя калории, храня се по усет, но гледам да спирам преди да ми става тежко. Просто гледам какви са ми макротата, не толкова колко са. Работи добре.

23.06.13
10:04

казано от NetGh0st на 23.06.13, 09:31:

Здравейте.

6-ти ден съм само на Високо Мазнинна ниско въглехидратна диета. Мисля, че добре спазвам режима: Менюто ми е що-годе следното:
-пържени без мазнина яйца + кисело мляко (4.5%) + сирене
-риба + зеленчуци за обяд
-друг вид риба/свинска пържола/био-наденички и т.н. + друг вид зеленчуци + масло за вечеря.

Не ям никакви въглехидратни храни, но веднъж-дав пъти съм хапвал по някой банан.

Всичкото хубаво, но качвам килограми. Омазнявам се, и то сериозно. Четох, че трябва да минат 6-7 дена преди да почне да се виджда резултатът, но при мен е точно обратното. 6-ти ден и се чувстам значиетолно по-мазен и по-подут с всеки изминал ден. А и огледалото не лъже.

За сметка на това почти нямам енергия и като че ли имам леко главоболие/неразположние вечерта.

Въпросът ми е къде бъркам, трябва ли още да изчакам на тази диета и кога се очаква да спра да качвам и да започна да свалям мазнини от тялото?

Е като са без мазнина как са пържени тогава? :P
Махни наденицата, яж повече зеленчуци и свинско месо, ( чисто, а не под формата на кренвирши, наденици и подобни), маслини, ядки, масло и мазнини.
Махни и киселото мляко, може да е от лактозата.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 23.06.13 10:06.

23.06.13
10:43

с тази диета мускулна маса ли се качва или мазнини?

казано от `~1! на 23.06.13, 10:43:

с тази диета мускулна маса ли се качва или мазнини?

Може мускулатура, може и тлъстини... в зависимост от това знаеш ли кое как да направиш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.06.13 10:47.

23.06.13
11:06

Качване?
http://www.dietdoctor.com/lchf нали за тази диета си говорим? Аз се опитвам да задържа/свалям с нея... като такава е представена.

23.06.13
11:16

Ориентирай се към форума на Милко Георгиев ако си решил точно този хранителен режим да следваш .

Механизмите на енергийния баланс си важат. :)

23.06.13
12:37

казано от NetGh0st на 23.06.13, 11:06:

Качване?
http://www.dietdoctor.com/lchf нали за тази диета си говорим? Аз се опитвам да задържа/свалям с нея... като такава е представена.

Става и за качване разбира се.
6 дена са малко, за да си правиш изводи, пък и ме съмнява, че можеш да омазниш видимо за това време. Вземи информативно си сметни количествата и калориите и ги съпостави с това, което си ял преди това. И да, на тялото му трябва малко време, за да се нагоди към изцяло нов режим на хранене.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1