КАК ДА ЗАСИЛЯ ПО-СЛАБИТЕ МУСКУЛНИ ГРУПИ?

08.10.05
16:54

3дравейте. В залата ходя от 4 години.Сега ще правя 19 години. 190см , 90кг. Харесвам много тялото си,но примерно гърбът и рамото много добре ми вървят,  а бицепса и гърдите по-слабо. Затова искам да ги засиля без да забавя рамото и гърба. В момента тренирам всеки мускул по 1 път в седмица.Само да уточня че съм волейболист и имам много добре развити крака, затова не ги тренирам в залата.Не съм използвал никакви добавки никога. Чудя дали ако сложа гърди и бицепс 2 пъти в седмица, ще имам ли по добри резултати. Ако някой има ОПИТ по този въпрос да пише.Благодаря много.Ето примерната програма по която мисля да “блъскам”:

първи ден- Гърди,корем
втори ден-Бицепс трицепс
трети ден-почивка
чет. ден -Рамо, трапец
пет. ден-Гърди бицепс
шести ден-гръб, предмишница
седми ден- почивка

08.10.05
17:28

Мускула зада расте му трябва почивка. Средно от 5-7дена. Като ги правиш 2 пути в седмицата няма да има ефект а само ще ги претоварваш и в един момент ще настъпи обератен ефект.
Според мен ще е добре

Крака бицепс
почивка
гърди трицепс
почивка
гръб рамо
почивка
почивка
Като в деня с гърдите и трицепса за трицепса са ти нужни още 2-3упр и ти е напомпан.
Корема го сложи според това къде ти е наъ-летака тринировка. Да кажем гръб рамо.

RE

08.10.05
17:43

не тренирай един мускул повече от 1 път седмично!!!
Ако искаш маса не ти е нужен 5 дневен сплит.
Трябва да има повече време за почивка.

08.10.05
20:36

и аз имам сащия проблем с гърдите и ги почнах 2 пъти седмично-понеделник и 4вартак като първата тренировка почвам с тежките упражнения и правя пирамида от 15 повторения и стигам до 6-8 с маx. тежест.втората тренировка започвам с изолиращи упражнения(cable crossover,флаи)и заваршвам с полулег и лег.ръцете добре си ги правиш в суперсерии.

08.10.05
21:46

[quote author=“angelian”]и аз имам сащия проблем с гърдите и ги почнах 2 пъти седмично-понеделник и 4вартак като първата тренировка почвам с тежките упражнения и правя пирамида от 15 повторения и стигам до 6-8 с маx. тежест.втората тренировка започвам с изолиращи упражнения(cable crossover,флаи)и заваршвам с полулег и лег.ръцете добре си ги правиш в суперсерии.

Не мисля че за 2 дена се въстановяват гърди :shock: . Та да правиш втора тренировка така.
Прави си ги веднъш но качествено. Такаче да те заболят на следвашия ден.
Много хора казват “Ами аз минах през мускулната треска и са не ме лови вече”. Ми как ще те лови като правиш 1 и също упр. На мускулите им трябва стрес, а той не се постига с 2 тренировки на 7дена а с РАЗНООБРАЗИЕ!!!!

08.10.05
22:17

не правя 2 еднакви тренировки-първата е предимно базови упражнения а втората-изолиращи

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1