24.05.13
23:11
Здравейте приятели !
Както виждаде от заглавието имам генетично заложен проблем . Целият ми род са така . Сравнително ниски сме , набити
( няма нито един , който да е хилав ) , но за жалост всички сме с тесни рамене !
Ето нещо за мен ... 1,66-7 съм , 70 кг - НЕ ДЕБЕЛ (естествено с леко мазно коремче ,защото съм в период на качване) .
Както виждате за тази височина килограмите са ми супер . Тренирам редовно , храня се перфектно и резултатите са на лице !
Гърбът ми погледнат отзад е масивен , оформен и не изостава но погледнат ли ме отпред ... Рамената са ми по-тесни от на някои момичета :D , a ръцете ми изглеждат все едно не са за това тяло ! Леко смешно е ако ме разбирате .
Казвали са ми да наблягам на рамото , да плувам , да тичам и какво ли още не но ми е интересно вие какво мислите ... Кое би ми помогнало най-добре да се преборя с тези лоши гени (dull) ... Не съм като повечето пут** и не се оплаквам ,а се боря да постигна нещо със собствените си ръце ! Въпросът е там да се боря по-най првилният начин ,защото последният месец качих 6 КГ , като всяка една мускулна група наддаде , но колко трябва да кача за да изглеждам широк ?! Явно начина не е с качване на безкрайно много килограми ,а трябва да го търся някъде другаде .
Ще се надявам да чуя само компетентни мнения . Също така мнения от хора ,които са се преборили с моят проблем преди време ,или пък имат приятели ,които са го направили ?!
Е оставям съветите на вас ...
П.п и клек+пуловър в суперсерия съм чувал , че помага :)
Темата беше редактирана от mogp на 24.05.13 23:13.
24.05.13
23:31
Плуването ще ти помогне
Да и аз мисля ,че то ще ми помогне за разширяването на гръдния кош ,но дали ще разшири и самите рамене ?
казано от Илиян Тонев на 24.05.13, 23:11:
Явно начина не е с качване на безкрайно много килограми ,а трябва да го търся някъде другаде .
Точно това е начина, но с условието, че килограмите са чиста мускулна маса.
Освен това си само на 16, така че имаш време, а и физическото ти развитие още не е приключило напълно.
И аз самият имам някакви такива проблеми с рамената. Гърбът ми е широк и си върви сравнително добре и погледнат отзад си изглеждам доста широкичък. Но раменете ми стояха тесни и изсипани. Той и вратът ми като цяло изглежда доста тесен. Иначе съм 1. 90см. висок.
Лично за мен раменните преси зад врат ми помогнаха. Миналото лято ги бях почнал и имаха добър ефекет над мен.
Да се бориш с гените си - забрави( не можеш да подтиснеш това , което ти е заложено .Можеш да го попромениш , но не и пребориш).Пробвай раменни преси пред врат.Успех.
Те са задължително включени в тренировката ми за рамо ! Благодаря на всички за мненията :)
02.06.13
00:45
И аз бях така с тесни рамене но нещата се промениха. Смених програмата в фитнеса и започнах да пия някаква билка която била точно за това. Нещата се оправиха и сега съм си супер. Има между другото билки който помагат на движението на клетките точн ов тези части на тялото и го развиват по-бързо. Единствената причина по която някои са с по тесни рамене е точно че там кръвните телца се съединяват мнгоо по-бавно и не е лошо да им помогнеш :)
казано от Spas Delchev на 02.06.13, 00:45:
Дори не мога да си представя откъде черпиш информацията си...
Хаха, бисер до бисер... :D :D :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 02.06.13 13:16.
02.06.13
13:25
Ами да си ги разменим тогава :D моите рамене са доста широки и винаги съм искала да са по тесни.
Гена СЕ преодолява с тренировките. А за ширина в раменете трябва широк гръб. От гърба идва основната ширина на торса, не от раменете.
Да но за ширина в раменете, а не в торса, си трябват мускули в раменете :)
не ме разбра. Естествено, че раменете трябва да са големи, но познавам няколко индивида, който са само едни рамена и ръце (рамене ти казвам като руски каски от втората световна) ама гръдна я има я няма 105-110 и главата им е по широка от раменете...
Не съм съгласен ,че ширината идва от гърбът ... Гръб имам и погледнат отзад съм широк , масивен и релефен ,но погледнат отпред след като рамената са на няколко педи разстояние какъвто и да е гърба няма как да изглеждам широк ! За този ръст теглото ми е пределно достатъчно ,но не знам от къде идва проблема ?! Няма ли някой ,който да е минал по същия път защото ми писна да гледам как хора с по -10кг под мен без 1 ден тренировъчен стаж изглеждат по-големи !
Както искаш - съвета ти го дадох. Раменната ми обиколка е около 154-5см, преди да почна да тренирам паласките ми бяха по-широки от раменете. Разширих се в рамената, едва когато натиснах много здраво на гърба.
А иначе ясен ми е какъв ти е гърба на тия кила... не си добре - направо си кльощав. Храни се здраво, тренирай здраво, стани 90 кг пък тогава виж дали ще ти изостават рамената...
Послушай Мишо - вместо да разсъждаваш за това или онова и да съжаляваш как другите били надарени с по-широки рамене, качи 10-20-30 кила и може да се изненадаш на какви места ще се закачат. Това е много по-реалистично отколкото да разчиташ на някакви специални гимнастики, йоги, трикове или магии за разширяване
Мнението беше редактирано от Желязото на 22.06.13 18:52.
хммм “А иначе ясен ми е какъв ти е гърба на тия кила... не си добре - направо си кльощав.”
Ти прочете ли колко съм висок ?
За този ръст колко маса ми трябва да кача според вас ?
23.06.13
22:09
73-75кг на 5% ще ти стоят добре.
На 5% bodyfat ?! Е тука ме хвърли в тъча брато ;д
В момента гоня 75 на около 12-13% подкожни :(
23.06.13
22:19
Е,тогава как искаш да си яко широк?Щом “гониш” 12-13% значи си доста мазен...Стани 70-75кг ама на 5% и после ела тук да се фукаш.
Я дай снимка да видим, щото много ме съмнява да си само 12%. На този процент трябва да имаш видима преса (при стягане) и ясно изразена дефиниция на мускулите.
A.w.e.i.t не не съм толкова мазен ...
Петко имам изразена преса и единствените ми по-видими мазнини са в областа на корема ,в краката и седалищните мускули ( както е и при почти всички от моят пол )
За жалост в момента не мога да кача снимка ,но ще ти пратя линк към една от фейсбук ..
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/431816_427995973974703_802664724_n.jpg
Както виждаш не съм типичен “skinny teen” ,но и не съм нищо особено .. Просто попитах за съвет с какви упражнения да поработя над рамото .. дали плуването би ми помогнанало и т.н
Хората започнаха да ме насърчават да ставам 90 кг , а аз нямам 1,70 .. :D
Мнението беше редактирано от mogp на 23.06.13 22:34.
23.06.13
22:39
Изглежда имаш големи плочки,които се появяват при по-голям процент телесни мазнини,и освен това не си толкова мазен,добре си,качвай маса,а не се чисти! След време като качиш 7-8кг чист мускул и 1-2кг мазно ще махнеш 5-6 кг мазно и ще се изцепиш
Точно това мисля и да направя ,но раменните преси нещо не дават резултат и последните 7-8 кг си личат навсякъде ,но не и на широчина ... Много народ започнаха да ми хвалят плуването и съм намислил сега за лятото да го съчетая със сплита си и 2 дни в седмицата да ходя да плувам :)