24.06.13
12:02
Здравейте билдъри,
Проблемът ми е следният ,имам акне по лицето ,което упорито отказва да се махне.Пробвах какви ли не неща включително кремове,хомеопатични лекарства,соли на Д-р.Шустлер и още доста,но не го преборих.Преди нямах абсолютно никакво акне по лицето или където и да е по тялото.Тренирам вече година и половина ,до колкото си спомня акнето се появи преди около година.Приемам всякакви съвети!! Мерси предварително !
Между другото съм на постоянен високо протеинов план на хранене.
Този високо протеинов план на хранене може да е причината.Имаш ли непоносимост към някои храни и въпреки това да ги консумираш ? И какви храни си включил в този план ?
Най-вероятно е от храната, която ядеш.. спри да ядеш нещо за 1-2 седмици, ако не - спри нещо друго, а старото си почни да го ядеш. Така докато не разбереш кой продукт е причината. Аз така бих направил :)
И аз имах упорито възпаление на кожата. Кремовете не помагат, защото лекуват симптомите, а не причината. На мен ми помогна комбинация от рибено масло, цинк и витамин Ц.
Мнението беше редактирано от Петър на 24.06.13 13:21.
24.06.13
17:39
Това ми включва хранителния план:
1 доза суроватъчен протеин
500гр - пилешки гърди
200 гр - овесени ядки
1 литър прясно мляко
300 гр кафяв ориз
300 гр сладък картоф
100 грама извара
200 грама кисело мляко
и някой път между 4-6 белтъка и 2 жълтъка
И бирена мая пих и коластра пих и още други ... и пак възпалението е само по лицето
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.06.13 17:41.
24.06.13
18:24
ръст 183
кг: 84
А да и между другото мислех да пробвам една комбинация от Tribulus i DHEA, дали ще стане по-зле ?
Мнението беше редактирано от Mihail Marginski на 24.06.13 18:26.
Акнето след пубертета бикновено се дължи на вътрешни фактори, няма смисъл да го третираш с кремове - това е като да се пръскаш с парфюм, за да скриеш миризмата, защото не си се къпал от месец. Както се къпеш за да почистиш кожата си от замърсявания, така трябва периодично да изчистваш вътрешността на тялото си от остатъци и нечистотии, които те затлачват.
На тези години защо реши че имаш нужда от още тестостерон? Ти ако сега не произвеждаш достатъчно, значи нещо не ти е наред. Ако толкова искаш да го покачваш, намери си хранителни източници за целта и тренирай достатъчно и адекватно.
Не ми се вижда чак толкова много протеина при тези мерки . И все пак може да е от непоносимост към някоя храна.Преди да започнеш този режим имал ли си този проблем ?
24.06.13
20:56
Ами не ,нямах абсолютно нищо на лицето.
Значи причината най-вероятно е към непоносимост към някои храни.Както те посъветваха по-горе , премахвай от менюто си една храна за 1-2 седмици и се следи , ако не е от тази я върни и премахни друга и т.н докато не разбереш коя е причината.
DHEA пък защо ?
Може да махнеш млякото и жълтъците (макар да съм върл фен, че яйцата трябва да се ядат цели) за известно време. Те често могат да са причина за алергични реакции.
25.06.13
00:13
Понеже е организъм, няма как да си в едно и също състояние години наред. Предвид че в живота на мъжа има няколко периода на хормонални “пренастройки” най-общо казано, е нормално да се получат такива състояния. Но източника на проблема ти, може да се установи само от компетентно медицинско лице, защото ние тук сме врачки. Най-добре направи консултация с дерматолог - поне трима, и настоявай да ти направят изследвания, а не да те диагностицират по външни признаци. Мисля си, че дори начина ти на хранене да има пръст в това състояние, то вероятно основната причина е друга. А понеже гледам че някои употребяват думата “непоносимост” - то пъпките които се появяват следствие на алергична реакция не са акне! Ти диагностициран ли си въобще с акне, или сам си си поставил диагнозата?
25.06.13
16:08
Сам си поставих диагнозата акне поради причината че го имам от кратко време (ако е година и малко е кратко):D
За дерматолог съм малко скептичен,по скоро изследване на кръвта и черния дроб.
Но няма да откажа препоръка за добър дерматолог. :)
25.06.13
22:24
Явно си на ВВД и целиш качване на маса.Сметни си калориите(съотношението Б,В,М) които приемаш и ще ти се обеснят някои работи.
Аз в пубертета имах редовно акне,което се махаше лятото,след 2-3 дена на плажа.Явно слънцето го мори ;)
26.06.13
11:25
Наистина морската вода и слънцето го морят .... за това не бях се сещал. Значи морето е решението :D