Мнение за програмата (

24.06.13
12:10

Понеделник (Ръце)
Скотово сгъване- 3x6
Бицепсово сгъване- 2x6
Кръстосано чуково сгъване- 2x8
Трицепсово разгъване на горен скрипец- 4x6
Трицепсово разтягане зад глава- 3x8
Сгъване за предмишница- 3x10
Сгъване на краката на стенд- 2x25
Сряда (Гръб,Гърди)
Придърване на горен скрипец пред гърди- 2x6
Гребане с щанга- 3x6
Мечка- 3x6
Трапецовидно повдигане- 2x6
Повдигане от лег- 3x6
Повдигане на дъмбели от лег- 2x6
Пуловер- 2x8
Молитва- 2x12
Петък (Крака,Рамена)
Лег преса- 3x6
Класически клек- 3x6
Преден клек- 3x6
Повдигане на калф машина- 3x8
Раменна преса- 3x6
Повдигане на ръцете напред- 2x6
Коремни преси от наклон- 2x25
Молитва- 2x12

Имайте предвид че съм ектоморф. Цел- сила и мускулна маса.
Тренирам вече 3 седмици по тази програма и забелязвам значително натоварване на всички мускулни групи.
Искам да знам какво мислите за програмата. Ако имате идеи как да я подобря, споделете :)

24.06.13
12:38

Според мен имаш много излишни упражнения както и немалко липсващи упражнения...

От колко време тренираш?
На колко си години?

Тъпо, е че отделяш цял ден за ръце и то два дни преди да тренираш гръб и гърди, които натоварват много трицепс и бицепс... от тази изцеждаща ръцете тренировка не знам как се възтановяваш за срядата...

Корема можеш да не го правиш заради други упражнения като клека, които натоварват достатъчно коремната мускулатура, но това си е твой избор..

Нямаш набирания и тяга в деня за гръб... груба грешка.

Много си немърлив в отношение на гърдите.. избери си между лег с щанга и дъмбели, другото го махни. Сложи нещо за горни гърди (препоръчвам ти полулег с дъмбели). Флайса с дъмбели е много добро упражнение за завършек на тренировката ти за гърди.

Като цяло не се спирай на едни упражнения и да ги фиксираш за месеци/години... прави смени през 2-3 седмици.

Това е мойто виждане за програмата ти. Успех :)

Мнението беше редактирано от лежачка на 24.06.13 12:41.

24.06.13
14:34

ще ти дам няколко съвета,защото програмата хич не ми харесва:
1.сложи гърба и гърдите като първи ден, а като трети прави ръце
2.в деня за ръце прави трицепса в началото,защото е по-голям мускул и по 3 упражнения за трицепс (френско,разгъване зад глава,кик-бек или разгъване на скрипец) и бицепс (сгъване от стоеж,сгъване от седеж,скотово сгъване или стоеж,скотово,концентрирано) и 2 за предмишница (сгъване на китки с над и под хват)
3.за гръб най-важните упражнения са мъртва тяга,гребане и набиране.задължително ги слагаш в програмата,а вече ако толкова искаш може да вкараш 1-2 скрипеца на края
4.за гърди ти трябват лег,полулег(за горни гърди),обратен лег или кофи (за долни)(аз предпочитам обратен лег) и едно разтварящо упражнение (флайс)
5.корема може да не го правиш всеки ден (лично аз предпочитам 1 път в седмицата,но тренировката да е здрава с 3упражнения)
6.в деня за крака виждам ,че правиш много упражнения за предно бедро и нито едно за задно.за предно са ти достатъчни 2 упражнения(най-мн 3)(1.клек,2.напади/лег-преса/преден клек/хакен клек и др (избери си),3.разгъване),за задно-2(някаква тяга(напр.римска,румънска..) и сгъване) и 2 упр. за прасеца (стоеж и седеж)
7.не виждам упражнения за средно и задно рамо.вкарай разтваряне и разтваряне от наклон вместо повдигане напред- 1.раменна преса,2.разтваряне,3.разтваряне от наклон

24.06.13
15:39

на 17 години съм с над 1 година стаж

1. тренирам ръце първи ден защото  за ми изоставащи и са ми приоритет в момента
2. мога да размена тренировката в сряда и в петък за да се въстановят ръцете
3. корем ще права с краката или с ръцете  но здрава тренировка
4. относно последния пост.. ти май не знаеш какво е ектоморф? ако права толкова серии за долни,горни и средни гърди (както и за рамо) ще претренирам 100% (не пия нищо за въстановяване)
5. упражненията които предлагаш са изолиращи а аз наблягам на базови!
6. мъртвата тяга не я права поради причината че още раста а и не съм научил техниката добре

за гърдите съм съгласен че трябва да се редактират упражненията

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1