Упражнения в домашни условия

23.06.13
23:05

Здравейте,

Искам да пробвам с малко упражнения вкъщи. 27 години 176см 77-79кг.
Като цяло съм със слабо тяло и в последните години се заформи коремче.
Всяка седмица играя по веднъж футбол, но много не помага.
Та преди време си взех това
и сутрин правя по 2х5/7 набиранки вечер 3х5или7. Старая се от време да правя коремни преси и лицеви с него.
Сега се чудя дали да си взема и такива гири по 5кг примерно. Искам малко корема да сваля и да налея в ръце, рамене и гърди. Не искам да ставам Здравко, просто малко мускулатура
да кача. Та ако някой може да съдейства със съвет какво по колко да правя вкъщи ще съм благодарен. На фитнес никога не съм
ходил, пък и в района май няма много на близко, за да отида при някой да изготви програма.... или като цяло съм в грешна насока?

Благодаря предварително на отзовалите се !

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.06.13 07:43.

24.06.13
00:21

Ако искаш да се потдържаш,може само с лицеви упори(различни видове),клекове(различни видове),коремни преси(различни видове не един вид по 200повторения...) и набирания(с различни хватове) това е като цяло. :) Прави 3-5серии повторения 30 на серия,ако ти стават вече лесни добави тежест,за да не ги превишаваш.
Този сайт може да ти помогне за видовете упражнения и как да ги изпълняваш правилно: http://www.passion4profession.net/en/muscle-exercises/

Мнението беше редактирано от Заек Суши на 24.06.13 00:21.

24.06.13
00:24

Започни по тая програма http://www.lamarineofficerprograms.com/The_Armstrong_Workout.pdf аз карам по нея но ще добавя сега и кофички пак по същия метод само почивката ми ще през 2 дена.

24.06.13
10:20

На лоста правя набиранки на тези двете, които стърчат навън, иначе на желязото не е много удобно.
С гирите какви серии да правя и през колко време.
Идеята е да не се набирам без причина едва ли не или да правя упражнения с гирите, но не ефективни.
Коремни правя 2х10 и лицеви пак 2х10 като ги смесвам с другите “упражнения”.
Гледам, че тук има доста хора, които с в час и търся насока за... как да го кажа
да правя правилни движения.
Благодаря !

24.06.13
14:38

Ако искаш да “налееш” в ръцете, раменете и гърдите, с тези гирички няма да стане. Трябва прогресивно увеличаване на щангите и гирите. Ако няма да ходиш на фитнес, продължавай да правиш упражнения със собствено тегло, но не виждам смисъл да си купуваш тези гирички. Храненето не е за подценяване. Разгледай из сайта хранителните режими. И също така ми се струва, че пренебрегваш долната част на тялото. Трябва и там да се налива :)

24.06.13
17:57

Те гирите ми дойдоха един вид бонус. Имам ги 2х5кг искам да правя нещо с тях ама не знам какво :-)
В смисъл колко серии по колко, да сгъвам ръцете към мене или настрани /все едно правя буквата Т/
Относно лицевите и коремни като серии така ли да си правя 10 лицеви-малка пауза-10 коремни - малка пауза - 10 лицеви
- малка пауза - 10 коремни и в края опит за 10на набиранки /в началото също/ ?

24.06.13
20:26

казано от net accs на 24.06.13, 17:57:

Имам ги 2х5кг искам да правя нещо с тях ама не знам какво :-)

Закачи си ги на теб, докато правиш набирания и кофи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1