21.06.13
23:17
Някой знае ли хранителния състав на свежото сирене “Ситово”, тъй като мисля от време на време да замествам изварата с него, но незнам в какви количества да го ям и дали изобщо е удачно да си го хапвам вечер.
22.06.13
00:23
#1
То цената му по-евтина от изварата...не бих се доверил на такива продукти.Иначе за млечни продукти си има доказани марки.
Сега на пазара има 3 вида мелчни продукти:
Евтини-ясно от какъв произход са.
Скъпи-това е почти гаранция че са наистина “млечни”.На тези продукти не се срамуват да напишат съдържанието.
Междинен клас-Млечни,млечни колко да са млечни ;) ...Ако бяха изцяло от мляко щяха да си напишат съдържанието,не изключвам възможността да не им е стигнало място на етикета ;)
22.06.13
00:32
#2
казано от Кинкенофрен на 22.06.13, 00:23:
То цената му по-евтина от изварата...не бих се доверил на такива продукти.Иначе за млечни продукти си има доказани марки.
Сега на пазара има 3 вида мелчни продукти:Евтини-ясно от какъв произход са.
Скъпи-това е почти гаранция че са наистина “млечни”.На тези продукти не се срамуват да напишат съдържанието.
Междинен клас-Млечни,млечни колко да са млечни ;) ...Ако бяха изцяло от мляко щяха да си напишат съдържанието,не изключвам възможността да не им е стигнало място на етикета ;)
Каква е цената на това сирене?
22.06.13
00:43
#3
Около 5.5-6лв.В метро и по-евтино съм го виждал.Авторът на темата да даде по-точна информация.
22.06.13
01:01
#4
Нещо това “свежо” не ми вдъхва много голямо доверие.
22.06.13
02:39
#5
Това е от онези меките сирена,дето са като гума.Съдържание ориентировъчно - 3гр мазнина, 9гр протеин, 1гр въглехидрат ;) По-маслените варианти са с повече мазнина.
Мнението беше редактирано от lordinario на 22.06.13 02:40.
22.06.13
08:04
#6
Точно като гума е да. Не е мазно според мене, а цената му е 3.40 кг. Мерси за информацията :)
Има едни сирена дето вървят по толкова и нямат право на опаковката да пишат сирене, а “имитиращ продукт” или “млечен деликатес”.
22.06.13
13:03
#8
Е щом е 3,40 наистина едва ли е сирене.
22.06.13
20:22
#9
Ми,на мен мизерната ми извара струва 4 лева,представете си сиренето ви какво е :D
В зависимост от качеството на млякото, по стандарт 1 килограм сирене се произвежда от 6-7 литра мляко. Значи суровината на старта е 4.20 лева. Производствените разходи са 1 – 1.50 лева. Тоест, 1 килограм сирене струва около 5.50 лева на изхода на мандрата без ДДС. Т. нар. фабрично-заводска цена. С ДДС става 6.60 лева
22.06.13
21:20
#11
А сигурен ли си, че посочената от теб цена е за килограм? Предвид че свежото сирене, което съм виждал го продават опаковано в опаковки тип Филаделфия, е възможно това да е цена за някакви грамове, а не за кг.
22.06.13
21:22
#12
казано от summertime на 22.06.13, 21:20:
А сигурен ли си, че посочената от теб цена е за килограм? Предвид че свежото сирене, което съм виждал го продават опаковано в опаковки тип Филаделфия, е възможно това да е цена за някакви грамове, а не за кг.
Сигурен съм че е за 1 кг :) и да ви кажа честно сирене или не хапвам го, добро е на вкус :D
казано от Желязото на 22.06.13, 20:33:
В зависимост от качеството на млякото, по стандарт 1 килограм сирене се произвежда от 6-7 литра мляко.
Доста време съм търсил от колко литра мляко се прави 1 кг сирене, но не намерих точна информация. Имам познати, които правят домашно и те ми казаха, че за 1 кг трябват 3-4 литра, което е почти двойно по-малко.
22.06.13
21:51
#14
казано от Петър Стоянов на 22.06.13, 21:27:
казано от Желязото на 22.06.13, 20:33:
В зависимост от качеството на млякото, по стандарт 1 килограм сирене се произвежда от 6-7 литра мляко.
Доста време съм търсил от колко литра мляко се прави 1 кг сирене, но не намерих точна информация. Имам познати, които правят домашно и те ми казаха, че за 1 кг трябват 3-4 литра, което е почти двойно по-малко.
По класичка рецепта го е от 7 литра по принцип, но масово се прави от 3-4 литра.
Това за българското саламурено другите се правят от още повече
22.06.13
22:52
#15
Сирене под 7.5лв(теникия) и кашкавал под 12лв(вакумиран) няма как да има...
По-принцип сиренето се прави от 7-8литра мляко(а дано,ама надали (wasntme) ).
Като минавам през ЛИДЛ винаги има сирене или кашкавал на промоция. Взимал съм гауда за 8 лева/кг (намалено от 14) и кашкавал за 8 (отново намален от 14). Останах много доволен и като гледах съдържанието нямаше нещо нередно, не че щеше да е написано, ако имаше.
То щото там дето пише съдържание е вярно... А дали това дето е написано не е с цел за прикриване на някои “хубави веща ” в състава ? От това сирене бях взимал , не помня цена , но беше хубаво на вкус-това че е било хубаво на вкус не значи , че е качествено , но нека ги избираме по вкус поне , след като всички са един и същ ярак..Преди взимахме от едно село , продаваха го в тенекии-домашно и много хубаво , но скоро не сме взимали.
23.06.13
22:00
#18
Булгарея,Верея и Тертер,такова сирене и кашкавал купувайте!!! Или си намерете домашно.
казано от A.W.E.I.T на 23.06.13, 22:00:
Булгарея,Верея и Тертер,такова сирене и кашкавал купувайте!!! Или си намерете домашно.
А какво ще кажеш за - БУЛКА , а ? :D :D
23.06.13
22:22
#20
То си пише на етикета,деликатес...демек за кофата за боклук.
23.06.13
22:28
#21
Хапвам си за сега свежото сирене “Ситово” и мога да кажа че си е страхотно !! ;) Пробвайте го и споделете и вие .
23.06.13
22:29
#22
аве стига сте яли за вкус,яжте за функционалност... аз ям извара,овес,сухо месо на скара,варени яйца всичкото без подправки и сол и не ми е ***** ОК
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.06.13 10:24.
23.06.13
22:30
#23
казано от A.W.E.I.T на 23.06.13, 22:00:
Булгарея,Верея и Тертер,такова сирене и кашкавал купувайте!!! Или си намерете домашно.
То тертера е на цената на сьомгата, по-добре направо сьомга да си взема.
23.06.13
22:32
#24
Нима,не знаех че кило сьомга е 12-13 лева.(400гр тертер сирене е към 6)
24.06.13
01:24
#25
казано от A.W.E.I.T на 23.06.13, 22:32:
Нима,не знаех че кило сьомга е 12-13 лева.(400гр тертер сирене е към 6)
Преувеличих естествено, 22-23 лева е котлета.
Но 13 лева са бяло саламурено сирене е твърде много.
24.06.13
01:39
#26
Е,то е за богатите.
24.06.13
10:22
#27
казано от A.W.E.I.T на 23.06.13, 22:29:
аве стига сте яли за вкус,яжте за функционалност да еба...аз ям извара,овес,сухо месо на скара,варени яйца всичкото без подправки и сол и не ми е на кура.
Резултати от тези огромни ограничения ??? Я качи 1 снимка да те видим, защото не прекаленото ограничение му е майката, а постоянството ;) , преувеличаването е за психарите и културистите ;)
24.06.13
10:47
#28
Този овес не знам как го ядете, толкова е гаден. :D
казано от Petq Pavlova на 24.06.13, 10:47:
Този овес не знам как го ядете, толкова е гаден. :D
100гр.овес+50гр.орехи,бадеми,лешници,червени боровинки или нещо друго+прясно мялко не мисля че се доближава даже до гадна храна (wasntme)
Аз го ям с кисело мляко и мед и не мога да се спра... ей сега хапнах и след малко мисля пак :D
казано от Petq Pavlova на 24.06.13, 10:47:
Този овес не знам как го ядете, толкова е гаден. :D
Аз съм се питал същото, но за изварата :). И има хора, които действително я харесват!! (tmi)
Въпрос на вкус, казала котката...
24.06.13
20:26
#33
вкус? ВКУС ?!?! КАЗАХ ЛИ ВИ ДА ЯДЕТЕ ЗА ФУНКЦИОНАЛНОСТ,НЕ ЗА ВКУС !!!
казано от Иво Савов на 24.06.13, 20:31:
Изварата, ако не пречи на диетата ви, можете да я смесите с лютеница ;)
Та вече освен на вкус и на цвят да докарва повръщано :D