08.06.13
12:15
Здравейте, бих се радвал на вашите съвети и предложения за това каква тренировка бих могъл да правя вкъщи с помощта на тялото си, лост за набиране, въже за скачане, пружина за разтягане и 75 см. топка. Това са “уредите”, с които разполагам. Нямам финансова възможност да отделям всеки месец пари за фитнес. За момента искам да се съсредоточа върху отслабването, най-вече в зоната на гърдите, корема и паласките. В последствие ще се съсредоточа върху изграждане на мускулатура, но засега целта са тези зони са ми приоритет. Да отбележа, че съм на 25 години, тежа 85 кг. висок съм 186 см. Хранителният ми режим е сравнително правилен (сравнително е ключовата дума). Сутрин най-често закусвам половин кофичка кисело мляко с една чаша мюсли и чаша 3в1. На обяд ям супа (пилешка, леща, крем супа) и основно (най-често пилешко с гарнитура зеленчуци, картофено пюре). На вечеря - всеки ден различно. Понякога вечерята е по-здравословна, понякога - не чак толкова. Между храненията “замезвам” с банан или ябълка. Не ям чипсове, junk foods/fast foods, не пия алкохол и газирано. Изкушавам се от сладкото, но гледам да съм умерен. На мнение съм, че въздържане от нещо не е по-полезно от задоволяването на нуждата с малко количество.
Още веднъж, моля за вашите съвети и предложения. Благодаря предварително.
може всеки ден да правиш набирания,лицеви опори,коремни преси,повдигане на краката от вис,скачане на въже.а сладкото го ОТКАЖИ ,ако искаш да отслабнеш
10.06.13
22:05
Тренирането всеки ден не е ли вредно? Особено когато всеки ден се натоварват едни и същи групи?
Някой друг с предложения и идеи?
25.06.13
08:35
казано от Boris Tchakalov на 10.06.13, 22:05:
Тренирането всеки ден не е ли вредно? Особено когато всеки ден се натоварват едни и същи групи?
Някой друг с предложения и идеи?
Аз съм на мнение, че трябва ти да си прецениш кога и колко.. Аз тренирам всеки ден, но има дни в които се чувствам уморен - преуморен и това е знак да си почина в същия ден.. Това е само мнение не знам дали е здравословно, но някой колега ще ти отговори, който се занимава повече с това :)
ПС: Задължително сложи бягане навън или бързо ходене.. Не се изискват средства, а време.. Аз правя бързо ходене сутрин, а вечер бягам :)
ПС1: Тъй като искаш да свалиш на дадено място, аз го увивам с прозрачно фолио за да го задушава, колкото и странно да звучи преди бягане или просто преди яко потене по време на тренировка.. Не знам дали някой го прави, затова ми е смешно :Д
25.06.13
09:57
Излизай вън да бягаш :)
Оправи си храненето. Изчисли си калории, сложи 20% дефицит и тренирай с тежести 3-4 пъти в седмицата + кардио 4-5 пъти. Мери си обиколките на всеки 1-2 седмици. Всичко под този минимум само ше те откаже от спорта и най-много да луднеш по някоя диета щото “иначе не става”.
Със собствено тегло пак е по-добре от нищо, но тялото ти бързо свиква към определено натоварване и ефекта намалява.