25.06.13
14:46
Здравейте! Май се прецаках като си купих някакво рибено масло, което май е за малки деца. На мънички перли е и пише да се приемат 1-3 перли три пъти на ден. Демек по 9 перли на ден, а в 9 перли има 337,5 мг. рибено масло. До колкото знам е добре да се приема по 1 гр. и нагоре на ден. Искам да попитам ако взимам по 30 перли на ден, което е към 1,1 гр. рибено масло дали може да ми стане нещо при положение, че пише по 9 перли на ден?
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 25.06.13 14:52.
Не. И не е важно колко рибено масло приемаш, а колко омега 3 мастни киселини има в него. Аз на ден приемам по 2 грама мастни киселини което е към 9-10 грама рибено масло, но има и доста по-концентрирано. Колкото повече телесни мазнини имаш- толкова повече трябва да приемаш.
Мнението беше редактирано от Петър на 25.06.13 14:52.
Благодаря. Знам, че е важно колко омега 3 мастни киселини има в него. Аз го взимам за да балансирам омега 3 и омега 6, но в аптеката имаше само такова. Ще го опукам за 5-6 дена и ще си взема качествено. То на това пише само съдържанието на рибено масло и какви са му функциите. Не пише колко омега 3 съдържа...
Над 5гр. няма много смисъл.
Мембраните се насищат и дали 5 или 500 в един момент има смисъл само за кенефа и за джоба ти.
казано от slavko на 25.06.13, 15:06:
Мембраните се насищат и дали 5 или 500 в един момент има смисъл само за кенефа и за джоба ти.
Това е ясно. Аз взимам по 30 перли на ден, което са 1,125 гр. :)
Над 5гр. киселини или рибено масло? И за какъв период от време се насищат?
Поликин твърди, че трябва да се пие толкова рибено колкото % БФ си. Други източници препоръчват тотал от 2гр EPA и 1,5гр DHA или 4 ултра омеги на ден(now). Истината къде е не знам- пил съм между 2 и 10гр дневно в различни периоди и то за по няколко месеца- честно казано не знам дали е имало някаква разлика.
25.06.13
16:05
Зависи колко не ти достигат и в кои органи.
Дъра-бъра, все едно имаш ренген да кажеш.
Над 5 гр. са си загуба на пари..
А за преценка на нуждата и времето за насищане има една камара материали, пак с много различни заключения.
Аз искам да знам Инженере, в половия мъжки член как да установим недостига на рибено масло.
25.06.13
16:28
казано от slavko на 25.06.13, 16:12:
Дъра-бъра, все едно имаш ренген да кажеш.
Над 5 гр. са си загуба на пари..
А за преценка на нуждата и времето за насищане има една камара материали, пак с много различни заключения.Аз искам да знам Инженере, в половия мъжки член как да установим недостига на рибено масло.
:D Незнам, но това не значи, че горното, което казах, не е вярно ;)