08.10.05
16:16
Здравейте.
Влизам в сайта от около 3-4 месеца, не много редовно...и в форума пиша рядко.
С помощта на четените теми и информацията на сайта си съставих програма и тя даде много добър резултат.
Сега обаче мисля да обогатявам и имам нужда от помощта ви!
Значи тренирам вече от 4 месеца по следната програма :
Понеделник - гърди и бицепс
Гърди
Повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
Бутане с дъмбели от полулег - 3 x 10
Флайс - 3 x 10
Бицепс
бицепсово сгъване с щанга прав 3 x 10
скотово сгъване 3 x 10
Вторник - почивка
Сряда - крака и рамо
крака
разгъване на бедро - 3 x 15
сгъване на бедро - 3 x 15
повдигане на пръсти на калш машина или друг уред за прасци - 3 x 15
рамо
вдигане на щанга от стоеж 3 x 10
вдигане на дъмбели настрани - 3 x 10
Четвъртък - почивка
Петък - гръб и трицепс
Гръб
придърпване на скрипец зад врат - 3 x 10
придърпване на скрипец пред гърди 3 x 10
Придърпване на долен скрипец - 3 x 10
Трицепс
Разгъване на горен скрипец - 3 x 10
Разгъване на дъмбел зад глава - 3 x 10
Мисля да заместя или обогатя по-скоро със следното :
Понеделник:
лежанка - 3х8
повдигане на щанга от полулег - 3х8
флайс - 3х8
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3х8
скотово с ЕЗ лост - 3х8
коремни преси 3х20, вдигане крака от вис - 3х20
Вторник - почивка
Сряда:
гръб и трицепс
придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3х8
придърпване на вертикален скрипец пред гърди - 3х8
(редуване, 1то е заместено в тренировка с набирания)
чукчета - 3х10
повдигане на щанга за трапец - 3х8
изтласкване на щанга от лег, тесен хват - 3х8
френско - 3х8
сгъване за предмишница - 3 х15
Четвъртък - почивка
Петък :
раменна преса пред врат - 3х8
побдигане на дъмбел настрани за средно рамо - 3х8
задно рамо - 3х8
бедрено разгъване, сгъване - 3х8
прасец - с щанга на бедра от седеж - 3х8
прасец с дъмбел на трупче - 3х8
корем(вече знаете)
Е какво ще кажете?
Не клякам защото съм на 16 и мисля че не ми е време още.
182см съм/78кг.
Приемам всякакви съвети...щях и да питам нещо ама забравих, като се сетя ще попитам...
Предварително благодаря на всички за помощта!
ЕДИТ : Промените са направени!
08.10.05
16:44
Сряда и петък не и харесват.
Къде е разликата между гребане с дъмбел и чукчета? На 2 пъти в една тренировка да ползваш една и съща машина (верт. скрипец) не ми звучи добре. Замести го да речем с набиране едното упражнение.
раменна преса зад врат - 3х8
задно рамо - 3х8
... по-скоро
изнасяне на дъмбел пред тялото за средно рамо - 3х8
задно рамо - 3х8
Краката растат като ги натоварваш. Като няма да правиш клек, прави поне лег преса. Поне 3 упр. за краката трябва да имаш.
Като си смъкнал повторенията от 10 на 8 качи тежестите с които тренираш. Като се сетиш за другия въпрос пиши :wink:
08.10.05
17:31
ае брато аз сам на 14 и клякам от много време.Товари си краката без притеснения.Забрави митовете от сорта,че ще се набиеш и т.н
колкото ти е генетично записано толкоз ще пораснеш
това упражнение е велико не само за краката,че и тестостерона и хормона на растежа ги дига яко.
Не се притеснявай :)
Ок, ще клякам...
А менсън тва за увеличаването на тежестите е естествено :)
Ще замествам едното упражнение на скрипец с набирания, но проблема е че с набирание за гръб държа до 6-7, но 3 серии по толкова няма да стане(така мисля, ще пробвам).
Кое да правя във всеки случай - чукчета или гребане с дъмбел?
по добре тренирай по тази подредба:
гърди бицепс
гръб трицепс
рамо крака
и за рамо така както ти каза manson :wink:
08.10.05
19:14
[quote author=“topDevil”]Ще замествам едното упражнение на скрипец с набирания, но проблема е че с набирание за гръб държа до 6-7, но 3 серии по толкова.
Ами тогава ползвай си скрипеца но ако едното ти е широк надхват, то другото да е тесен подхват. Въпроса беше риторичен. Аз под чукчета и гребане с дъмбел разбирам едно и също. Разясни какво имаш предвид за да не те съветваме грешно.
[quote author=“topDevil”]понеделник - гърди, бицепс
сряда - гръб, трицепс
петък - рамо, крака
[quote author=“bolkers”]по добре тренирай по тази подредба:
гърди бицепс
гръб трицепс
рамо крака
bolkers, стига трупа мнения!!! Всеки път повтаряш нещо вече казано, ама тоз път вече повтори и това дето питат! Ако бях модератор нямаше да те има :evil:
за предно рамо може да включиш изнасяна на щанга/дъмбели пред гърди,много добро упражнение за тази част от рамото,която ти пропускаш
manson не съм повторил това дето питат :!: :evil:
неговата програма е объркана(не е подредена по същия начин от тази дето я дадох аз). :!: :wink:
има разлика между:
гърди и бицепс
крака и рамо
гръб и трицепс
и
гърди бицепс
гръб трицепс
рамо крака
третия и петия ден са разменени ако невиждаш-спорет мен има значение и затова пуснах мнението а не за да трупам мнения или нещо друго :!: :!: :!: :evil:
:wink:
08.10.05
20:40
[quote author=“bolkers”]manson не съм повторил това дето питат :!: :evil:
неговата програма е объркана(не е подредена по същия начин от тази дето я дадох аз). :!: :wink:
има разлика между:
гърди и бицепс
крака и рамо
гръб и трицепс
и
гърди бицепс
гръб трицепс
рамо крака
третия и петия ден са разменени ако невиждаш-спорет мен има значение и затова пуснах мнението а не за да трупам мнения или нещо друго :!: :!: :!: :evil:
:wink:
Абе ти въобще прочете ли му цялото мнение, а ? А изречението:
[quote author=“topDevil”]Мисля да заместя или обогатя по-скоро със следното :
и това след него видя ли го?
тренирай бицепс-трицепс в супер серии.остави гърдите и гърба самостоятелно:
1ден-гърди
2ден-гръб
3ден-почивка
4ден-рамо/трапец
5ден-бицепс-трицепс
краката ги сложи където искаш(аз ги слагам при гърдите защото тва ми е наи-кратката тренировка и с цел да не седа с часове в залата)
[quote author=“Size”]за предно рамо може да включиш изнасяна на щанга/дъмбели пред гърди,много добро упражнение за тази част от рамото,която ти пропускаш
Е раменни преси пред гърди не е ли за предна глава на рамото?
Менсън чукчетата са с щанга, а гребането е с дъмбел с опора пейка/лежанка.Просто питам дали мога да правя и 2те, защото гърба ми е водеща група а само с чукчета не усещам голямо трениране...
Иначе мерси на всички за помощта, приемам още мнения, коментари, забележки.
Ангелиан нямам възможността да ходя 4 пъти на фитнес седмично.
По-нататък дано имам тази възможност.
08.10.05
21:49
[quote author=“topDevil”]Е раменни преси пред гърди не е ли за предна глава на рамото?
Менсън чукчетата са с щанга, а гребането е с дъмбел с опора пейка/лежанка.Просто питам дали мога да правя и 2те, защото гърба ми е водеща група а само с чукчета не усещам голямо трениране...
Средно по-скоро.
Ясно. Ами не ти е лоша програмата. Може да си я ползвай, само гледай да не правиш все еднотипни упражнения.
[quote author=“manson”][quote author=“topDevil”]Е раменни преси пред гърди не е ли за предна глава на рамото?
Средно по-скоро.Ясно. Ами не ти е лоша програмата. Може да си я ползвай, само гледай да не правиш все еднотипни упражнения.
Предно и средно. В този ред. Предното рамо няма нужда от допълнителна работа. Участва и при всички упражнения за гърди.
За рамото - само един вид преса, пред гърди с щанга или с дъмбели, избери си. Махни пресите зад врата, на тяхно място сложи странични повдигания за средно рамо.
Прави набирания, колкото можеш, не е задължително да са по 8 повторения и 4 да направиш в серия пак става. С времето ще почнеш да се набираш повече. После гребане с щанга, после скрипците. По - ред на трудност трябва да вървят упражненията.
За гърди ми се струва излишно да се правят преси и с щанга и с дъмбели, замени едното с флайс или кофички.
Първата ти програма между другото по ми харесва ;)
[quote author=”Петко К”][quote author=“manson”][quote author=“topDevil”]Е раменни преси пред гърди не е ли за предна глава на рамото?
Средно по-скоро.Ясно. Ами не ти е лоша програмата. Може да си я ползвай, само гледай да не правиш все еднотипни упражнения.
Предно и средно. В този ред. Предното рамо няма нужда от допълнителна работа. Участва и при всички упражнения за гърди.
За рамото - само един вид преса, пред гърди с щанга или с дъмбели, избери си. Махни пресите зад врата, на тяхно място сложи странични повдигания за средно рамо.
Прави набирания, колкото можеш, не е задължително да са по 8 повторения и 4 да направиш в серия пак става. С времето ще почнеш да се набираш повече. После гребане с щанга, после скрипците. По - ред на трудност трябва да вървят упражненията.
За гърди ми се струва излишно да се правят преси и с щанга и с дъмбели, замени едното с флайс или кофички.
Първата ти програма между другото по ми харесва ;)
И на мен :lol:
С нея постигнах доста найстина и не само аз го забелязвам.
Ще заместя бутането с дъмбели от полулег с флайс.
За рамото няма да слагам за предно, щото и без тва то ми е по-развито от другите, ще сложа повдигане за средно.
Мерси на всички за помощта ! Ще пиша дали има резултати.
Имам още 1 въпрос обаче - бицепса ми е порастнал, но ръката ми е тънка като ме гледате в амфаз.Какво да правя за да бъде така?
Имам още 1 въпрос обаче - бицепса ми е порастнал, но ръката ми е тънка като ме гледате в амфаз.Какво да правя за да НЕ бъде така?
[quote author=“topDevil”]Имам още 1 въпрос обаче - бицепса ми е порастнал, но ръката ми е тънка като ме гледате в амфаз.Какво да правя за да НЕ бъде така?
Може би трицепса е малък още но не бързай де то така бързо не става
Докато четах тази тема стигнах до една дилема:понеже гледам че topDevil тренира за 1ви ден гърди и бицепс за 3ти-крака и рамо,и за 5ти-гръб и трицепс,пък bolkers написа че е по добре 2рия и третия ден да се разменят и по този начин аз се питам коя е по правилната подредба:краката и рамото да са след гърди и бицепс или да са както bolkers написа :(
[quote author=“rumbaeca”]Докато четах тази тема стигнах до една дилема:понеже гледам че topDevil тренира за 1ви ден гърди и бицепс за 3ти-крака и рамо,и за 5ти-гръб и трицепс,пък bolkers написа че е по добре 2рия и третия ден да се разменят и по този начин аз се питам коя е по правилната подредба:краката и рамото да са след гърди и бицепс или да са както bolkers написа :(
Абе пич аз ДОСЕГА тренирах така, а сега вече почвам както бях написал(същото което и Болкърс написа).
Виж пич програмата е много хубава сериите са добре и повторениата и аз тренирам така.За гърди добавиам-пололвер и кросолвер и за бицепс прав с гири и на полу лег с гири да бицепс! и в никои ден не заместваи никое упражнение с коремни преси аз даже не правиа коремни. и ако ме питаш тренираи гръб след бицепса и гардите а наи последно краката и рамото.Клиакаи бе ше ти се смеят на краката по натам триабва и те да се тренират .Виш аз сам на тринадесет и сам 171см а не се сам набил от мои род сме се нормани баща ми е 178 но аз сам висок и клякам 8) .Виж тенираш краката веднъж седмично кво може да ти стане но триабва да е с малко кг. някои ми казват че и аз транирам с малко {20 кг}