30.09.05
22:20
абе да ви питам на вас коя част на рамото ви е най голяма(предно/средно/задно),че на мен задното и предното са ми добре ама средното ми е най малко и ми куца така да се каже.тва нормално лие защото са ми казвали че средното трябва да е най голямо а при мен учевидно не е така. :oops: :? :wink:
Абе всички трябва да са равни (визуално) по принцип се дава приоритет на средното защото дава ефект за по голям гръден кош а и най известното упражнение за рамо е това
Ами средното си ми е много добре ;) предното и задното са Убиец :)))
Абе с 2 думи рамото ми е една от най силните групи ;)
djgorgio-ASTOR каза: а и най известното упражнение за рамо е това
кое това :shock: :?:
01.10.05
12:49
Сигурно е имал в предвид че най-известното упражнение за рамо натоварва средното. Примерно повдигане на ръцете в страни. Аз така го разбрах поне :)
[quote author=“doggeddogg”]Сигурно е имал в предвид че най-известното упражнение за рамо натоварва средното. Примерно повдигане на ръцете в страни. Аз така го разбрах поне :)
Дам точно това
Всеки (непросветен :wink: )като чуе рамо и се сеща за това упражнение
мерси djgorgio-ASTOR ще почна да правя това упражнение в всяка тренировка за рамо и дани потръгнат нещата на добре. :wink:
[quote author=“bolkers”]мерси djgorgio-ASTOR ще почна да правя това упражнение в всяка тренировка за рамо и дани потръгнат нещата на добре. :wink:
Не е задължително точно това има много модификации а за големи рамене по добре основни упражнения
в смисъ :?: :oops:
ако примерно тренирам рамо така:
разтваряна в страни от стоеж
разтваряне в страни от седеж
раменни преси
да сменям упражненията на всеки 2 седмици примерно така:
разтваряне в страни от стоеж
раменни преси
повдигане рацете напред
(на всички упражнения серииите са 3х8) :wink:
ок мерси.Значи винаги рамените преси да са първи и всичко ще е наред :?: :wink:
01.10.05
21:22
Пробвай раменни преси с обратен хват пред врат. Упражнението е номер 1!!! Не може да се вдигат големи тежести като класическите раменни преси, но натоварва страхотно. А също и военните преси са добри за рамо.
01.10.05
21:28
bolkers, разтваряне ръце встрани е “капризно” упражнение, което изисква много точна техника иначе натоварването се прехвърля от средната глава към предната. Помоли някой от залата да ти покаже точното изпълнение, най-вероятно това е причината да ти изостава средната глава на рамото.
мерси много nikolaBULL ще се консултирам с някой добър инструктор за точното изпълнение на упражнението и дано започене рамото ми(средното)да расте. :wink:
nikolaBULL ако си гледал препрограмиране на Христомир Христов там той изпълнява това упражнение(разтваряне встрани).Мога ли да го изпълнявам кто него :?:
Извинявам се за спама бездеисках пуснах второ мнение :oops: :wink:
01.10.05
21:58
За съжаление,bolkers, не съм го гледал. Липсвах последните три години от отечеството и съм назад с БГ-инфото. Нека момчета, които са го гледали да се произнесат. Само имай напредвид, че опитните културисти понеже чувстват много добре своите мускули използват много чийтинг за да тренират по-здраво, но пак вкарват всичкото натоварване в работения мускул.
01.10.05
22:02
О‘key, ще го изгледам с удоволствие!
Ето ти линка: http://store2.data.bg/razr/filmcheicko.avi
Гледай и се наслаждаваи на жестокия христомир Христов.
Като го изгледаш ако намериш ми дай линк с песента която е от началото.Страшна е и много искам да я имам цялата.
[quote author=“bolkers”]ок мерси.Значи винаги рамените преси да са първи и всичко ще е наред :?: :wink:
А аз бих ти казал че и това не е задължително.Може да си започнеш с разтваряне в страни и след то с пресите.Много е добре да се почва и с изолиращо упр. на изоставащата част.Разбира се раменните преси са си задължителни.Условието тук е да правиш разтварянето колокото може по-изолирано.За това те съвтвам да правиш всяка ръка по отделно,като с другата се хванеш за някакво обурудване.много добър вариант е да го правиш от страничен лег или полулег на пейката.Може да си сигурен че работи почти на 100% само страничната глава.Тънкото тук е да не вдигаш дъмбела до хоризонталата а на около45 градуса да задържиш и сваляш бавно.пробвай,а и не прекалявай с тежестите
Ок мерси много Миле страшно съм ти благодарен :wink: (както и на останалите) :wink: :D
имам само още един малък въпрос :oops: :? : някой може ли да ми каже как може да се изпълнява това упражнение” Разтваряне на обратен пек-дек” в домашни условия :wink:
06.10.05
21:45
Aми не може да се изпълнява, защото трябва съответната машина.
[quote author=“nikolaBULL”]Aми не може да се изпълнява, защото трябва съответната машина.
жалко :oops: тогава друго подобно има ли :?:
като станеш 1000 мнения тогава ще ти кажа :)
маитапя се
някланяш се напред и изнасяш дъмбелите назад
оффтопик
използвай едита !
08.10.05
10:26
[quote author=”^MaD^”]някланяш се напред и изнасяш дъмбелите назад
^MaD^, сигурен съм, че си имал в предвид “... и изнасяш дъмбелите встрани”, нали?
08.10.05
11:42
Няма проблем, беше ясно. че е просто неволна грешка. Пуснах поправката само за да не се обърка някой.
а на филмчето Х.Христов прави изнасяне на дъмбели в страни в дроп серий но не знам какав е стажа на болкерс и дали ще е удачно
^MaD^ написа:
маитапя се
някланяш се напред и изнасяш дъмбелите назад
ок бате ще го пробвам тва упражнение и дано има ефект. :wink:
а за сатажа ми е 2 години и 4/5 месеца. :wink:
На мен най-голяма ми е предната глава.Аз съм начинаещ де, но бързо напредвам.ЗАдното рамо късно почнах да го правя и тва се вижда...
какви упражнения правиш :?:
какви упражнения правиш :?:
Еми вдигане на лост зад гърба.И с дъмбели настрани с наклон на тялото напред.