29.06.13
08:32
Реших да сменя програмата си за трениране с тази 5x5, но може ли да сменя упражненията с мои по избор ? Защото искам да натрупам маса и сила в определени мускули. Ето ви пример
Понеделник - клек,флайс,гребане (5х5)
Сряда - лег,тяга,бицепсово сгъване (5х5)
Петък - трапецовидно повдигане, трицепсово разгъване, раменни преси (5х5)
Събота - клек,гребане,тяга, бицепсово сгъване (5х5)
Според Вас така ще има ли някакъв ефект ? Ако не, моля Ви препоръчайте ми упражнения и програма, с която да натрупам повечко маса (препоръчително в гърдите,гърба,раменете и трапеца).
На 15 години съм, от 1 година тренирам (на лостове, в нас и 2 пъти седмично на фитнес), но сега от 3 месеца някъде започнах да гледам по-сериозно на нещата, и има някакъв ефект, но не е много забележим.
29.06.13
08:52
Прави я както е дадена в основен вариант.
5х5 с изолирани упражнения не става - само базови.и аз ще почвам 5х5 и си направих програмата така:
тренировка а-клек(или преден клек),лег(или полулег,обратен лег,кофи),гребане (с над или подхват)
тренировка б-мъртва тяга,военна преса,набиране (с над или подхват,широк или раменен)
и редувам двете тренировки в пон,срядя и петък
Мнението беше редактирано от Ронката на 29.06.13 10:54.
29.06.13
11:02
Трицепса и бицепса съм ги правил, но с 1-2 упражнения по 2-3 серии по 8-10 повторения.
Мнението беше редактирано от Ачо на 29.06.13 11:09.
29.06.13
11:10
Мерси за информацията, пичове! И аз от понеделник почвам 5х5.
На моята възраст и килограми (185см 74кг) има ли значение какво ям ? Разбира се няма да се тъпча с чипсове,шоколоди или вафлички по цял ден. Ето ви примерно вчера какво ядох. Сутринта- 2 пици с 400гр. кисело мляко (3% масленост), обяд - картофи на фурна (300гр някъде, не съм сигурен, но предполагам, че толкова е една чиния :D),салата (чушки,сирене,домат и краставици) и около 100гр боб, следобяд- 2 сандвича на тостер (4 филий, с кашкавал и луканка), кисело мляко 200гр, преди вечеря- отново 2 сандвича на тостер, на вечеря - омлет,салата и 2 яйца. На ден ям около 1 хляб на ден, който е 750гр (ето Ви хранителната му стойност на 100гр. въглехидрати- 43.37,белтичини - 7.13, мазнини- 1.12, фибри- 2.70, енергийност kCal - 228.00.
И това горе-долу ми е всеки ден яденето.
29.06.13
12:09
Може ли да погледнете снимките и да ми кажете кои мускулни групи ми изостават най-много, и на какви упражнения да наблягам повече.
И аз тренирам в 5х5 и съм много доволен !
Имам едно питане към по запознатите—Кое е по важно при 5х5 ? Да почиваме еднакво/фиксирано време между сериите или да се стремим на всяка цена да не променяме тежеста до края на сериите ако целта е максимална хипертрофия ?
казано от Manigga на 29.06.13, 16:21:
Имам едно питане към по запознатите—Кое е по важно при 5х5 ? Да почиваме еднакво/фиксирано време между сериите или да се стремим на всяка цена да не променяме тежеста до края на сериите ако целта е максимална хипертрофия ?
Започваш следващата серия когато си готов за нея. На другия ти въпрос е нежъзможно да се отговори, тъй като има различни разновидности на програмата. В някои дни тежестта е еднаква, в други се покачва с всяка следваща серия.
29.06.13
16:28
казано от Manigga на 29.06.13, 16:21:
и едното и другото
казано от Красимир Йорданов на 29.06.13, 08:32:
от 1 година тренирам (на лостове, в нас и 2 пъти седмично на фитнес), но сега от 3 месеца някъде започнах да гледам по-сериозно на нещата, и има някакъв ефект, но не е много забележим.
3 месеца не е много време за големи промени. Продължавай с тренировките.
29.06.13
22:23
Каквато и програма да захванеш няма да имаш резултати ако не се храниш правилно, може и 3 години да тренираш без да имаш резултати, примери затова колкото искаш, не си ли направиш качествен режим изобщо не тръгвай с някакви очаквания, защото ще останеш силно разочарован и най-вероятно ще се откажеш. Без режим можеш да си тренираш за тонус и здраве, но нищо повече не трябва да очакваш.