Фитнес програма и насоки за начинаещ?

30.06.13
22:09

Добър вечер,много бих бил доволен ако има човек с реални познания и опит,който да ми изгради,насочи или какъвто и вид да е помощ в това да си създам фитнес програма(имам възможност за тренировки всеки ден).
Малко за мен - тренирам от около 2 години и половина не мога да кажа,че няма резултати,но тренирам без програма и несериозно,от един месец насам съм решил да съм сериозен и всичко върви добре,но проблема е там,че не тренирам правилно по мои наблюдения.На 17 години съм висок съм 170-172 и тежа 60-62 кг. Точен процент подкожни мазнини не мога да кажа,но е около 13-17% , определено не съм най-релефния. Та сега какво искам,ами значи и аз много не знам искам едновременно релеф,но и да кача и маса,не знам,но аз лично държа на релефен корем,но не пренебрегвам и големината на ръцете и т.н. Много бих се радвал ако по-запознатите и опитните ми помогнете с изграждане на програма за фитнес.Също така гледам да се храня здравословно,но ако имате съвети или критики ще се радвам да ги чуя.
И няколко последни думи за фитнеса...фитнеса в който тренирам не е от най-модерните и новите,а е нещо по скоро старата школа,та това е ако имате някакви съвети или въпроси ще се радвам много да ги чуя.Мерси предварително.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.07.13 00:01.

Ами мой...тъй като и аз съм на 17 вече :D горе-долу толкова висок,и тренирам от около шест месеца,ще ти споделя моята програма
понеделник - гърди+рамо
вторник - крака + корем
сряда - почивка
четвъртък - ръце
петък - гръб+корем /корема го тренираш в зависимост дали си в кондиция/

Тъ ако държиш на релефен корем,тренирай корема но имай добра диета - корема се прави основно с диета .Скачане на въже,плънк...тренирай интензивно ;)

30.06.13
22:22

Ами да диета точно нямам,не се храня на определени часове или с определено количество храна,просто гледам когато ям,да ям здравословна и правилна храна доколкото мога,иначе тичам около 5-6 пъти в седмицата по 20-30 мин.

казано от Христомир Славов на 30.06.13, 22:22:

Ами да диета точно нямам,не се храня на определени часове или с определено количество храна,просто гледам когато ям,да ям здравословна и правилна храна доколкото мога,иначе тичам около 5-6 пъти в седмицата по 20-30 мин.

Най-добре според мене е 5 пъти на ден ядене - 3 основни с две междинни яденета.

30.06.13
22:46

Мога да си позволя,поне според мен и по-натоварваща тренировка от 3 дни за седмица.Така,че всеки със съвет или програма бих му се зарадвал ако сподели с мен. :)

Мнението беше редактирано от Jay на 30.06.13 22:46.

30.06.13
23:02

казано от Христомир Славов на 30.06.13, 22:46:

Мога да си позволя,поне според мен и по-натоварваща тренировка от 3 дни за седмица.Така,че всеки със съвет или програма бих му се зарадвал ако сподели с мен. :)

Мускулите растат по време на почивката,а не докато тренираш. За 60-килограмов спортист е по-добре да тренира по-рядко. 3 пъти седмично. Така ще има по-добро възстановяване и по-бърз растеж.

01.07.13
00:15

тридневен сплит е най-добре за маса - гръб,трицепс/гърди,бицепс/крака,рамо -вкарваш някъде корема и предмишницата,тренираш през ден-предимно с базови упражнения,почваш ввд и качваш яко маса

01.07.13
00:18

Добре тренировката в залата ако я ограничим до 3-4 пъти,но какво да правя с кардиото като цяло бягам по 5-6 пъти седмично по 20-30 мин по прав терен. А и аз също искам да кача маса,но ме притеснява че така ще загубя и малкото си релеф по корема който имам.
А и още един въпрос как се тренират тези мускулни групи според вашите съвети в смисъл колко серии по колко повторения. Мерси много на написалите мнение с цел помощ.извинявам се ако задавам въпросите неправилно,старая се максимално но съм нов.

Мнението беше редактирано от Jay на 01.07.13 00:29.

01.07.13
00:27

Вземи прочети статии из сайта за хранене и трениране , че много глупости са ти написали съфорумниците.

01.07.13
00:27

маса е по-добре от релеф,но ако толкова искаш задължително трябва да спазваш хр.режим и прави кардио сутрин на гладно в почивните дни

01.07.13
00:32

Ами четох доста няколко дни,даже не исках много и тема да пускам,но както казах аз съм човек който до сега е тренирал без програма и без особени познания и сега като влязох в този сайт с толкова много информация и не знам от къде да започна направо.Затова реших да питам направо за нещата който мен ме интересуват.

казано от Христомир Славов на 01.07.13, 00:32:

Ами четох доста няколко дни,даже не исках много и тема да пускам,но както казах аз съм човек който до сега е тренирал без програма и без особени познания и сега като влязох в този сайт с толкова много информация и не знам от къде да започна направо.Затова реших да питам направо за нещата който мен ме интересуват.

Приятел,много момчета тренират само за да покажат “плочки” и за да са “яки”.Тренирай така,че да ти е приятно,т.е да не отиваш в залата с нежелание,а ”просто защото трябва” . Тренирай смело - ако искаш да разбереш дали една програма действа,пробвай я - няма начин как да разбереш освен ако не я пробваш върху себе си :) успех

01.07.13
17:37

Но аз не тренирам да съм як или да се правя просто ви казвам,че държа на релефа,но точно затова съм тук да ме насочите какво да правя.Колкото до желанието ми за тренировки ви гарантирам,че го има даже в излишък,не тренирам за да може да се правя с плочките си или нещо друго.Просто казвам,че едновременно искам да имам по големи ръце като маса,но и да не губя сегашния си релеф на корема,а даже да става по добре. Не знам дали това е възможно,затова поисках някой да ми помогне с дадена програма подходяща за това което искам а аз да си я нагодя за мен както и някакъв хранителен режим щом е толкова важен.Пак се извинявам с неразбирателството си относно фитнес и т.н. Но просто искам да знам. :)

03.07.13
02:03

Подходяща ли е тази програма за мен http://www.bb-team.org/workout/4617_pokachete-razmerite-s-10x10 .. и знам,че тя е за по напреднали а в заглавието пише “Фитнес програма и насоки за начинаещ” ,но имам предвид начинаещ в познанията си за фитнес,хранене и т.н. иначе в залата колкото и неправилно да съм тренирал до сега все пак съм бил там.Мисълта ми е,че мускулите ми вече са свикнали с натоварвания,а и по последни данни се оказва,че и май често съм ги претренирал.

03.07.13
13:45

5х5 е по-добре

03.07.13
15:18

Да,но 5х5 не е ли за сила,а аз искам да наблегна на размерите и качването на маса.

05.07.13
00:01

10х10 въобще няма да издържиш на такова натоварване. Някои трениращи опитаха и се отказаха засега. Хем са доста силни и нацепени. А за слаби начинаещи е като деветият кръг на ада :).

05.07.13
03:05

Миро както споменах може да не разбирам много от програми,хранене и фитнес,но самото ми тяло е свикнало към натоварвания понеже тренирам от д/г година,година и половина и съм свикнал с натоварването да не говорим,че даже като гледам съм претренирал доста често.И все пак помолих за съвет така,че ще изчакам един,два месеца преди тази програма и ще започна с някоя лека. :)

05.07.13
09:29

Миро е прав. С тези 17 години, 170см и 60кг няма смисъл да опитваш...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1