Колко е важен сънят?

09.10.05
12:15

Незнам дали тук е най-подходящото място за тази тема, но не намерих по-подходящо.
Въпросът ми е колко е голямо значението на съня, и може ли да съществува успешно една фитнес програма, ако съня е неспокоен, рядкост или с други думи-не е пълноценен-не ти позволява да отпочинеш?

09.10.05
12:18

отговорът в общи линий според мен е НЕ. Сънят е неизменна част от процеса на възстановяване Ако не си се наспал примерно в деня за тренировка ще се чувстваш уморен и няма да можеш да направиш пълноценна такава. Иначе аз също имам проблеми със съня.

09.10.05
13:02

проблеми със съня имам и аз.Според мен оба4е важното е да се почива,па макар и сънят да не е достатъчно дълбок.Така е и при мен.Въпреки това не се оплаквам от липса на възстановяване.Добре е оба4е да се спи поне 8 часа.

RO

09.10.05
14:34

Трябва да ти се сабират от 8 до 10 часа сън :)

09.10.05
15:02

съШто и една малка след обедна дрямка няма да ви е зле помага за разтежа STH соматотропен хормон  това не е измислено от мене еи така про4етах го в една книга на БЕРЕНД БРАИТЕНШТАИН

09.10.05
15:15

[quote author=“valentinik46”]съШто и една малка след обедна дрямка няма да ви е зле помага за разтежа STH соматотропен хормон  това не е измислено от мене еи така про4етах го в една книга на БЕРЕНД БРАИТЕНШТАИН

Аз я имам същата книга :). Следобедния сън е полезен да, обаче при мен понякога се получава така че като спа следобед после не мога да спа вечерта..

09.10.05
16:45

[quote author=“wtf”]

Аз я имам същата книга :). Следобедния сън е полезен да, обаче при мен понякога се получава така че като спа следобед после не мога да спа вечерта..

и аз съм така като теб и е много гадно защото когато много ми се спи на обяд и си легна за час-два и след това не мога да заспя до 3ч.а иначе има една формула:33,3%тренировки+33,3%хранене+33,3%сън=успех(май че така беше) :)

10.10.05
08:14

Радвам се че се получи хубава дискусия.И че си отговорих на някои въпроси.

10.10.05
21:55

Сънят е много , много важна част от въстановяването , в фазата на дълбокия сън се оделя най-голямо количество от хормона на разтежа друго..... по важно няма

^V

11.10.05
02:46

Леле аз спя по 5 6 часа на ден. :cry:  :cry:  :cry:
Моля пишете на кирилица!!
Mr_Muskul

RO

11.10.05
10:44

[quote author=”^Vlastelina^”]Lele az spq po 5 6 4asa na den :cry:  :cry:  :cry:

Малко е. Не може да си отпочинеш така.

RE

11.10.05
13:03

Това си е не малък проблем  :roll: веднъж да се отплеснеш и почти цялата седмица си скапан

Лошо и аз по 4,5-5,5 часа сън на 24 :cry:  :cry:  Откакто съм така много ми падна силата.

11.10.05
19:46

Еми... с няколко думи- Най-зажния е. ;)

Без сън и дума за фитнес не може да става, според мен.

Кофти е при тези които не заспиват веднага, според мен е нещо свързано със стреса и си е чисто психически проблема, така че друг освен те самите не може да им го реши. Също може да е заради кафе и други подобни истории...

Айде лека нощ! :)

11.10.05
21:33

И при мен това е проблем

11.10.05
22:07

[quote author=“Chushko”]кофти проблем, аз например си лягам рано обаче не мога да заспя веднага. 1-2 часа се въртя в леглото.някой да знае нещо за сън, всмисъл по лесно да се заспива?някъде бях чел че има някакви билки ама не се сещам, аре някой да помогне  :?

баце пини малко медец преди лягане и си на коня ;)

DM

11.10.05
22:24

Здравейте
бяхме писали вече по темата някъде, между 6 и 8 часа е достатъчно да се спи, като в полунощ е желателно да се спи вече, а дали добре ще ти протече деня или ще ти е криво през цялото време
зависи в коя фаза на съня ще се събудите, не ми се пише много , потърсете нещо за рем фазата тя е виновна за кофти състоянията
стан
Ааа забравих, сан не може да се наваксва, със повече спане, те. ако не си спал два дена няма смисъл да спиш 2 дена след това 6-8 часа стигат

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1