03.07.13
23:44
Здравейте, имам един може би глупав въпрос но просто ме мъчи от известно време реших да попитам. Има ли упражнения които натоварват различно двете глави на бицепса т.е едно упражнение да натоварва повече едната глава(лява/дясна). И ако може да ми кажете кои упражнения кои глави натоварват повече.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.07.13 09:18.
какво ти пука кои глави натоварват упражненията.прави си упражненията и тва е.по темата- упражненията с хват на ширината на раменете натоварват еднакво двете глави,тези с широк хват натоварват вътрешната глава,а тези с тесен -външната
И не забравяй да тренираш брахиалиса,важен и доста пренебрегван мускул. (wait)
04.07.13
08:54
казано от `~1! на 04.07.13, 00:44:
какво ти пука кои глави натоварват упражненията.прави си упражненията и тва е.по темата- упражненията с хват на ширината на раменете натоварват еднакво двете глави,тези с широк хват натоварват вътрешната глава,а тези с тесен -външната
Мерси за отговора :)
04.07.13
08:54
казано от Коледен Пандализъм на 04.07.13, 02:24:
И не забравяй да тренираш брахиалиса,важен и доста пренебрегван мускул. (wait)
Няма как да го пропусна него ;)
Може да си изтеглиш от някой руски сайт книгата на Фредерик Делаве “Анатомия на силовите упражнения” в която има рисунки на различните упражнения и коя част на мускула натоварват най-силно. Ще ти бъде много полезна точно във връзка с темата ти.
казано от `~1! на 04.07.13, 00:44:
Само че, има значение и позицията на лакътя спрямо таза. Така например ако лактите са изнесени пред тялото се натоварва повече късата (вътрешната) глава, а ако са изнесени зад тялото - дългата (външната) :)